Najdi forum

kje je vas ljubi domek?

Ž
Saj ne boš verjela, ma midva, Saša, se poznava. Me prav zanima, če se tudi tebi tako zdi. Drugače pa sem jaz bil za Bežigradom le na tekmi Olimpija:Crvena zvezda leta 1991. Definitivno tam ni ne latnikov ne trt.
P

Mi smo prešli na Merlot. Je malo lažji in ga lahko malo več spiješ. Ampak mora bit pa domač.

Ma čudno da se poznava, sej vjš k’ku je m’t Krašuci..jh najdš prov pousuod…

Ma Merlot al Teran..al pa Kaštelet, sam da je črnu…

Črnu, domače, pa dobru. Saša, Ponočnjak s tabo soglaša.

Ma glavnu d’ soglašaš…sej veš—v slogi je moč… v vinu pa še večja…

Ah, če se spomnim, kaj je bilo v Slogi?!;) Zdaj je pa Dvor, no, ne vem če še, ker že dolgo nisem bil tam.

Ampak, ker sva že precej zašla od teme, bi bilo prav, da povem, da sem doma iz ene doline med eno Veliko in eno Malo goro, med Dolenjsko in Notranjsko.

Ž
Ma sej ne da sm prou prepričen, taku se mi sam zdi da se poznava. Tu pa zatu, k’sm puoznou ano Krašuko Sašo, k’je bivala u Lublani in se je rada vračela na Kras. Rada je mela teran in pršut, pa tud mene je rada vidla.
P

Ma prou d’ nisi gvišn…k jst nism ta prava Saša…bi si že zapounla d’ kšnga prou rada vidm, k’ jma tku vejs jme

Na tem forumu sem prvič, zato najprej vsem en lep pozdrav. Upam, da medse sprejmete še kakšnega novega člana oz članico…:):):). Malo sem prebirala, od kod prihajate, pa sem ugotovila, da se ni oglasil noben Štajer´c. Jaz sem namreč čistokrvna Štajerka, tu še vedno živim, čeprav sem nekaj let med tednom prebivala v Ljubljani – med študijem. Ljubljana mi je kar prirasla k srcu, vendar ga ni čez Štajerce. Lp

Ž
Draga moja Sasa, menda veš, da je to nickname, saj ne moreš verjeti, da bi nekomu bilo denimo ime Aligator Kovač.
P

Dragi moj Gabriel, pa res misliš, da sem Saša?

včasih je bila v slogi moč…..potem je bil kino…..danes pa še tega ni več…..

Ž
Najprej pozdrav, sem bil odsoten par dni (Rio), in se je novega veliko nabralo kot vidim. Draga moja Sasa, nič ne mislim ali si ali nisi Sasa, vse je pač stvar interpretacije. Vseeno, Kraševka pa verjamem da si. Mimogrede, včeraj je imel prijatelj rojstni dan in sem skočil v Avber po 10 l terana. Morama reči, da je bil super.
P

Heh, prav zanimivo. Jaz pa sem zadnje čase razpet med gorenjskimi kozolci ter pršutom in teranom. Včasih sem tu, včasih tam, največkrat pa kje vmes.

Hay, tudi s Koroške se ni nobeden oglasu, se bom pa jaz. Čeprav mislite,da smo bogu za hrbtom, pa je kar lušno Vam pa verjamem, da je lušno tudi pri vas.
Lep pozdrav.

Lep pozdrav!
Sedim 20 m od našega prelepega morja. Pozdravljam vse dopisovalce foruma iz sele Slovenije.

Pozdrav, elena, ti kar zavidam, da si tako blizu morja. Ali tudi kaj skočiš noter?
P

Trenutno (ura je 14.35) sem še v službi, tako, da je skok brez dovolilnice (katero mi lahko podpiše le vodja) nemogoč.

Tudi jaz sem le 100 m od morja, le to ne vem, kje je Elena videla, da je to naše morje “prelepo”. Modro zastavo so letos po nekakšni protekciji trenutno še prejela le tri Slovenska kopališča, drugje pa voda (trdim) ni primerna za kopanje. Dvig temperature v teh dneh bo povzročil cvetenje morja.
Hoteli sicer z obupnimi poskusi pospešeno gradijo bazene (pri pridobivanju soglasij in tehničnih zahtevah pa so manj uspešni), a vse to pomeni, da je (skoraj) brezplačno kopanje zgodovina. Morda ne veste, da kopališča ob morju, ki so del plaže in del morja! kasirajo cca 800 do 1000 SIT dnevno za kopanje oz. dostop do morja (ki naj bi bilo javno dobro).
Kot Štajerc sem bil nekdaj tudi sam nor na morje, kopal bi se tudi v mlaki, sedaj pa po 12 letih bivanja ob Obali ne vidim nobenega vzroka za evforijo, ki smo ji priča ob navali turistov na teh nekaj kvadratnih metrov sluzastega morja.
Kaj menite? lp Andi

New Report

Close