kje je vas ljubi domek?
Na tem forumu sem prvič, zato najprej vsem en lep pozdrav. Upam, da medse sprejmete še kakšnega novega člana oz članico…:):):). Malo sem prebirala, od kod prihajate, pa sem ugotovila, da se ni oglasil noben Štajer´c. Jaz sem namreč čistokrvna Štajerka, tu še vedno živim, čeprav sem nekaj let med tednom prebivala v Ljubljani – med študijem. Ljubljana mi je kar prirasla k srcu, vendar ga ni čez Štajerce. Lp
Ž
Najprej pozdrav, sem bil odsoten par dni (Rio), in se je novega veliko nabralo kot vidim. Draga moja Sasa, nič ne mislim ali si ali nisi Sasa, vse je pač stvar interpretacije. Vseeno, Kraševka pa verjamem da si. Mimogrede, včeraj je imel prijatelj rojstni dan in sem skočil v Avber po 10 l terana. Morama reči, da je bil super.
P
Tudi jaz sem le 100 m od morja, le to ne vem, kje je Elena videla, da je to naše morje “prelepo”. Modro zastavo so letos po nekakšni protekciji trenutno še prejela le tri Slovenska kopališča, drugje pa voda (trdim) ni primerna za kopanje. Dvig temperature v teh dneh bo povzročil cvetenje morja.
Hoteli sicer z obupnimi poskusi pospešeno gradijo bazene (pri pridobivanju soglasij in tehničnih zahtevah pa so manj uspešni), a vse to pomeni, da je (skoraj) brezplačno kopanje zgodovina. Morda ne veste, da kopališča ob morju, ki so del plaže in del morja! kasirajo cca 800 do 1000 SIT dnevno za kopanje oz. dostop do morja (ki naj bi bilo javno dobro).
Kot Štajerc sem bil nekdaj tudi sam nor na morje, kopal bi se tudi v mlaki, sedaj pa po 12 letih bivanja ob Obali ne vidim nobenega vzroka za evforijo, ki smo ji priča ob navali turistov na teh nekaj kvadratnih metrov sluzastega morja.
Kaj menite? lp Andi