Najdi forum

Čas je, da te sreča pamet in se nehaš ukvarjat s tem, koliko se ti smili ta tvoj invalidni moški. Raje pomisli, da moraš kaj koristnega narediti za svojega otroka. A otrok se ti pa nič ne smili??? Otroka naj ti bo mar, ne odraslega moškega, ki vama obema dela škodo.

Oni se bo že pobral, ne skrbi. Otrok je pa nebogljen in si sam ne zna pomagati in zanj si dolžna poskrbeti. Ne zgovarjaj se več, še najmanj na svoje usmiljenje, ampak ukrepaj.

Morda sem bila res ostra, a ti želim vse dobro.

Prav zanimivo, izgleda da so vse takšne mame tako predane (navzven), navznoter te pa požrejo, kot rak. Te zahteve po “kaj bojo pa ljudje rekli” izražajo nesprejemanje otroka kot samostojno človeško bitje s svojo pametjo, ki je velikokrat drugačna od njih, ampak se imajo za bogove, po katerih meri zdresirajo sinčka kot edino priavilno.
Najprej nas s to popolnostjo očarajo, nato pa, ker smo drugačne,kot njihove mame, začnejo s prevzgojo nas. Moj je rekel za eno svojih tet, da jo je stric ta pa ta lepo umiril, ker je bila kot mlada vsa živahna (podivjana).Prevedeno, plesati je začela, kot je on igral in dobila raka…

Z merenge se popolnoma strinjam. Srečno !

Nekaj mi ne štima pri tvoih postih. Praviš, da tvoj partner nerga in nerga, da ko mu je pa dosti pa vsake toliko časa ON naredi generalko v stanovanju. Halo, kje pa živiš. V kakšni svinariji pa živite doma. Kakor si se opisala, si žurerka, misliš samo na to kako se boš imela fajn, sedaj pa te je zadelo RESNIČNO življenje. Veš že od nekdaj velja rek, da ženska drži tri vogale v hiši, pa emancipacija gor ali dol. Zavedati se moraš, da je tudi stanovanje ogledalo človeka. Pametnjakoviči ,ki ti dajejo take odgovore, ne znajo brati med vrsticami, kaj si nam hotela opisati. Podpirajo tvojo lenobo. Življenje ni samo zabava. Pomisli, katere vrednote boš privzgojila svojim otrokom, če bo po tvoje škoda prostega časa za pospravljanje.

Daj, preiskusi preverjen recept že našim mam in strih mam. Loti se pospravljanja stanovanje vsak petek popoldne (ali pa četrtek, če ti čas dopušča), potem pa imaš vikend fraj, pa hajd na lušno. Veš tudi sama sem mama dveh otrok, žena, hodim v službo, pa še viskošolski študij sem opravila v tem času. Pa nisem nobena super ženska. Samo nekako sem morala funkcionirati, če sem hotela, da gre življenje v moji družini naprej. Pa ne misli, da samo delam. Z družino hodimo ob vikendih smučat, v toplice, z možem greva zvečer kdaj pa kdaj na večerjo, v kino. Vsa je v organizaciji časa, seveda mi pri delu pomaga tudi mož in sedaj tudi nekaj malenkosti postorijo otroci, vendar je glavnina dela še vedno na meni. Pa tudi nesem ne vem kako mahnjena na čiščenje, da ne bo pomote. Med tednom zaradi službenih obveznosti naredim doma samo najnujnejše, konec tedna pa vendarle pospravim, ker se mi to zdi prav. Konec koncev nisi možu samo za okras, od tebe pričakuje tudi, da boš kaj naredila doma. Pa brez zamere, če imaš svojega partnerja res rada, se boš potrudila za družino, ne pa scagala. Ne misli, da bo pri drugem partnerju kaj drugače. UTOPIJA. Ne glede na ljubezen, da koncu vsi pričakujejo tudi, da boš kaj postorija doma (razen, če je pri hiši toliko denarja, da si lahko privoščijo gospodinjsko pomočnico). S partnerjem si razdelita delo, saj že sedaj pospravlja, mislim da mu ne bo odveč, če ti bo pomagal in bosta v dve treh urah pospavila stanovanje. Boš videla, da boš zmogla. Pa vse najboljše.

…sj ne vem…a berem zgodbo primorke al svojo…..ne morem vrjet….aja,sam pr nas to traja ze 5 let in hcera je stara 5 let….

Pozdrav!

Zelo težko je živeti v odnosu, kjer čutiš da ne pripadaš, da si sam, neslišan s strani partnerja. V vajinem odnosu se zatrta čutenja izražajo skozi odnos nenehnega kritiziranja in popravljanja. Kaj pomeni, da ne morete zadovoljiti moža? Kako to, da je on tako nezadovoljen in ste vi kriva za to? Nosite njegova čutenja krivde, nezadostnosti in nenormalnosti. On se globoko v sebi počuti natanko tako, kot se vi počutite ob njem. Vendar je ta čutenja zatrl, odrezal, ker je zanj preveč ranljivo čutiti v sebi otroka, ki je bil neprimeren, ki nikoli ni zadovolji svojih staršev v njihovih pričakovanjih,.. Tudi vi te modele poznate od doma, zato ste poiskala moža, ki vam to ponovno prebuja. Čutite, da vas nima rad, saj med vama ni stika. Intima, ki nastane v odnosu, še ni dobila svojega prostora v vajinem zakonu. In ker je preranljivo se začutiti v ranljivosti, se nenehno vrtita v krogu prepirčkov za nepomembne stvari. To vama omogoča, da se ne začutita. Stari modeli vedenja in reagiranja so vama domači in varni, zato težko naredita korak v neznano. Vi v vajinem zakonu nosite njegovo krivdo, ki je mož ne čuti, on pa vašo jezo, ki je vi ne izrazite. Brez jeze pa se nenehno prilagajate in poskušate ugajati vsem njegovim željam, kljub temu, da veste, da ste utrujena in neprespana. Ko se boste v sebi umirila in začutila, da z vami ni nič narobe, da ste čisto vredu mama, žena, ženska, da ni nobene potrebe po popravljanju vas samih, vas moževa stiska več ne bo posrkala v občutku krivde, temveč boste začutila, da je to njegova bolečina osamljenosti in žalosti in mu boste prišla nasproti. To je rojstvo novega, globjega intimnega odnosa.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

New Report

Close