Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Kje je rešitev?

Kje je rešitev?

1. Najprej preštudiraj nekaj knjig iz področja medicine!
Da spoznaš svoje telo. Če mu hočeš pomagati, ga moraš tudi dobro spoznati. Tudi ti si sposoben se učiti, saj boš pri tem dobil znanje in pridobil tudi izkušnje.

2. Poglobi se vase in poišči vzroke zakaj je do tega prišlo!
Vzroki so različni. Lahko so tvoje napake, ali napake drugih. Važno je, da veš, katere so bile te napake, da potem teh ne delaš več. Če si sam naredil napako, prevzemi odgovornost nase in pojdi naprej. Samopomilovanje ne bo rešilo ničesar. Če so drugi naredili napake, bodo za te napake tudi odgovarjali. Že pride kakšna kazen. Vendar tudi za te napake prevzemi odgovornost ti, in pojdi naprej.

3. Padec imunskega sistema je treba obnoviti!
Zdrava prehrana, dovolj počitka, malo rekreacije, pozitivno mišljenje!

Zdrava prehrana – presna prehrana je najboljša. Ker se najhitreje prebavi in da največ energije za regeneracijo.

Dodatki? Da ali ne. Če telo sprejme, potem ja, če telo ne sprejema, potem ne.

Olje? Tudi naravno olivno olje je dobro. 0,02 l na dan ga popij, pred prvim obrokom.

Sol? Da, saj pri MS gre najprej za pomanjaknje elektrolitov! Naravna morska sol, brez dodatkov.

MISLI S SVOJO GLAVO!!!!

p.s. MS se da premagati!!!!

Tvoja nacela so tocna. Res se da pomagati, ravno po teh vzorcih. Mislim da je ureditev lastne psihe osnovno vodilo pri obolenju. Vcasih ko se ozrem nazaj, predno so mi postavili diagnozo se ne prepoznam vec. Bila sem zelo pesimisticna, nezadovoljna in obremenjevala sem se s cuda stvarmi, kot da bi zelela da se cel svet vrti po mojem ritmu, pa se ta mi ni bil vsec. Prej sem se zdravila ravno zaradi zivcev, ki so vidno puscali posledice na moji kozi.
Danes sem srecna zadovoljna in polna optimizma. Vcasih se vprasam a je ravno bilo potrebno da so mi podali diagnozo sum na MS in jo v bistvu potrdili z MR, da sem se postavila pred dejstvo in zacela ziveti pozitivno. Kajti danes svet vidim veliko lepse bolj prijazno in super. Vsa nacela sem tudi prej dobro vedela, kar te ne ubije te dela mocenjsega (Nietzche) ali pa sto ljudi sto cudi. Sedaj to razumem in ziviml. Je pa res da mi mi je tudi moj dodiplomski studij humanistike in filozofije veliko pripomogel prvo k temačnemu spoznaju biti in v koncni fazi odresenje.
Lep dan zelim vsem. Bodite veseli trenutka ki ga zivite.

Kriza po postavitvi diagnoze je normalna stvar. Eni jo premagajo hitreje, drugi počasneje. Sam sem rabil kar precej časa. Pomagalo mi je tudi branje knjig, kot so:

Zvone Modrej: Sreča je metulj
Metka Klevišar: Moja četrta kariera
Marlo Morgan: Imenovali so jo Dvoje src
Marlo Morgan: Sporočilo iz večnosti

Zanimivo, da knjig, kot sta prvi dve nikoli ne bi bral, ker pač ni “akcije” a sta mi zelo dosti pomenili.

petka, o nekaterih stvareh mislim drugače od tebe:

“Poglobi se vase in poišči vzroke zakaj je do tega prišlo!”
S tem se ne strinjam. Vzrokov za nastanek MS znanost ne pozna, obstajajo pa nedokazane hipoteze. Vsekakor pa je stanje naše psihe tisto, ki odloča o kvaliteti našega nadaljnjega življenja. Ravno zato priporočam branje prvih dveh knjig.

“Padec imunskega sistema je treba obnoviti!”
Bolniki z MS imamo močnejši imunski sistem od ostalih ljudi. Na primer ne smemo uživati preparatov iz ameriškega slamnika, ki krepi imunski sistem. Sam sem zelo redko zbolel (že pred diagnozo), previdnost (in krepitev imunskega sistema) pa je zaželjena po kortikosteroidih, ko nam zares močno pade imunski sistem. To sem lani KREPKO občutil.

Strinjam pa se z izjavo:
“MISLI S SVOJO GLAVO!!!!” a dodajam, da “tople vode” ne gre izumljati.

Lep pozdrav, B.

Jaz pa se z vsem strinjam, kar sem napisala!!! Izkušnje naredijo svoje.

Vzroki – “znanost ne pozna”. Vsaka stvar ima vzrok in posledico. Vzroki pa so različni. Če jih pri sebi nisi odkril, potem si se premalo poglobil vase.

Imunski sistem – dober / slab. Če bi mi imeli dober imunski sistem, potem sploh tukaj, na tem forumu ne bi bili.

“Tople vode ne gre izumljati” – se strinjam, vendar bi meni vsaka informacija pred leti prav prišla. Jaz sem samo podala svoje izkušnje z namenom, da bom vsaj nekomu pomagala.

Toplo vodo pa dobiš na različne načine!

Oprosti petka, ker sem bil tako netakten in celo grob.

Imava pač vsak svoje mnenje in jaz sem svoje predstavil na napačen način.

Lahko bi polemiziral s tabo, pa nočem. Pomembno je, da si ti našla pot, ki tebi ustreza. Sam sem prehodil drugačno pot. Prava pot je tista, ki daje rezultate, torej zate tvoja in zame moja.

Upam, da mi ne zameriš preveč, B.

New Report

Close