Najdi forum

Kje je mariborski park zvončkov?

Pozdravkljene!
Jočem ob vaših zgodbah in misli o mojem nerojenem otroku, ki je imel hude anomalije in so mi ga pred tremi tedni v 12. tednu vzeli… Rada bi mu prižgala svečko…obiskala grobek. Kje je to mesto v mariboru? Hvala in dobre misli za vse vas!!

Draga Klara!

Žal nimam odgovora na tvoje vprašanje, ker sem Primorka, sočustvujem pa s tabo in ti izrekam iskreno sožalje! Naj ti tvoj angelček ogreje srce!

S prisrčnimi pozdravi!

Vidka

Draga Klara!

Pobrskala sem in našla tole. Upam, da sem kaj pomagala.

Vidka

Avtor: Frida 1
Datum: 15-09-04 08:43

Polje belih vrtnic je na Pobreškem pokopališču v Mariboru.

Draga Klara,
Polje belih vrtnic je na pokopališču na Pobrežju, na tistem delu kjer so vežice. V smeri vežic proti kapelici na levi strani. Tam kjer so breze so pokopani napši angelčki.
Objem in pozdrav

Hvala vama. To je blizu moje babice, ki smo jo pokopali pred enim tednom… Nekje tam čuva mojega otročka…
Lep večer

Ker sem tudi sama letos izgubila otročička v 18. tednu nosečnosti bi vprašala, a tja pokopljejo tudi tako stare, ali samo od 23. tedna naprej. Ko sem spraševala, kam bodo dali (po njihovo ostanke splava, meni pa je to tako grozno napisati) naše detetece, mi ni nihče odgovoril direktno; pa to gre na patologijo, pa … Res to obravnavajo samo kot skupek krvi, ko pa pogledam mojo UZ sličico pri 13. tednih, kako lepo sesa prstek, pa me ne bo nihče prepričal, da je to le skupek krvi.

Tako me muči, da bi šla tja prižgat svečko, pa ne vem, ali je to sploh njen/njegov grobek – tako jo večkrat v spomin prižgem v kakšni cerkvi ali na grobu svojih starih staršev.

LP, J.

Danes sem bila na polju belih vrtnic. Sem našla in res je blizu moje babice…
Malo sem pojokcala in prižgaka svečako. Sicer pa je po moje to samo mesto, da se otročka spomniš in mu prižgeš svečko, položiš rožico. Nisem videla kakšnega groba. Je samo zidek, kjer so ploščice z imeni (ni jih veliko), pa nekaj igračk in rožic. Ja pa lepo in ganljivo.
Lija, tudi če kje drugje prižgeš svečko, pa tudi če le v srčku, to velja.
Priateljica, ki bo kmalu zdravnica pravi, da vse otročke dajo skupaj in jih uničijo, po moje enako, kot kakšne druge odpadke v bolnici. Žalostno, a najverjetneje resnično.

Jaz bom verjetno naredila tako, kot je moja stara mama delala vsa leta v spomin svojih staršev, ki so ji umrli v času II. svetovne vojne, nekje, nekje…

Vsako leto je na 1. november vzela svečko ali dve, in jo prižgala na pokopališču pri križu (Jezusa). Ponavadi je ta vsaj zelo blizu sredine pokopališča. Pravila je, da tako prižiga svečko za vse umrle, nekje, kjerkoli že.

Če sta moja dva otročka nekje v vetru, naj tako gorita tudi svečki za njun spomin. V veter.

Sicer pa mislim, da moja otročka nista na MB pokopališču, ker, če povzamem po besedah dr. Pušenjaka, sta zažgana z drugimi človeškimi tkivami, ki pa so lahko tudi recimo, koža, jetra… Za te pa ne verjamem, da bi jih posipali po parku zvončkov, naprimer.

In tako ostaja vprašanje, kje imam moji dve “izgubljeni” pikici, še vedno vprašanje.

Poišči ju v svojem srcu in boš pomirjena.

Dr. P. je strokovnjak na področju porodništva in ginekologije, ne pa empatično naravnan psiholog oz. psihiater, zato razumimo njegove razumske odgovore. Menim, da on ni pravi naslov za odgovore, kadar iščemo nekaj, kar bo pomirilo naše srce.

Velik objem samo zate, draga it.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

New Report

Close