Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Kje in kako začeti telovaditi po 8-ih letih lenuharjenja

Kje in kako začeti telovaditi po 8-ih letih lenuharjenja

Po dveh porodih sem se popolnoma zapustila. Končno se mi vrača veselje in želja, da bi si povrnila nazaj svoje telo. Stara sem 37 let, aktivna nisem bila 8 let in ne vem, kje naj začnem. Za osebnega trenerja nima dovolj denarja, da bi si pomagala s kakšno aplikacijo mi je preveč neosebno. Poleg tega sem telesno brez kondicije.

Kako naj začnem svoje prve premike. Rada hodim, tečem manj. Bi pa delala čimveč doma. Obstaja kaj brezplačnega, da se vsaj premaknem, pa morda potem najdem več motivacije in denarja, da se spravim v telovadnico? Hvala vsem za mnenje.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Sam predlagam način brez osebnega trenerja in obveznosti, kateri se je meni močno obnesel. Nimaš nekega dnevnega plana, čle da imaš v glavi vedno, da bi malo telovadbe. Ker če si daš nek strikten plan, se ti nekaj podre, spustiš dan in je slaba volja, naslednji dan se ti ne da in opustiš.

Tako sem začel, da sem naredil nekaj sklec, nekaj trebušnjakov, počepov ko sem se pač spomnil. Nafilaš pralni stroj – 10 sklec. Čakaš da voda zavre – 10 počepov. Končaš s filmov, par počepov. Umivaš zobe, počep.

1x, 2x na teden ko se mi je res dalo sem začel delati več serij takih vaj. Dodal plank. Nato so prišli počasi cilji, kaj če bi naredil 30-40 sklec v kosu, zakaj ne bi dalj planka. In mi je motivacija na polno zrasla. Nabavil sem še fitnes elastiko za nekaj € in med gledanjem TVja nonstop malo raztegoval po rokah. Potem sem dodal še ročko in se mi je res močno poznalo, vsakdo je po pol leta opazil, da imam drugačno postavo. Brez plana, 50€ za ročko in elastiko. In to je vse. Vmes mesec dva pavze in naprej. Hoja je pa seveda tudi nujna za zraven.

Tako da glavno, nimaš nobenega hujšega plana, ki bi se ti podrl, urnika, vložka… Po nekaj minut na dan si pa vsak najde, če hoče. Že s lastno težo se da ogromno narediti.

Pozdravljeni kik198!

Čestitam vam za odločitev, da se vrnete k aktivnemu načinu življenja! Obstaja veliko brezplačnih možnosti, ki vam lahko pomagajo začeti s telesno aktivnostjo doma. Tu je nekaj predlogov:

1.Aplikacije za vadbo doma:

-Nike Training Club: Ponuja različne vadbe za različne ravni kondicije.

-7 Minute Workout: Kratek, a učinkovit program vadbe, ki ga lahko naredite doma.

-FitOn: Brezplačne vadbe v živo in posnetki z različnimi stili vadbe.

2.YouTube vadbe:

Na YouTubeu lahko najdete številne kanale s brezplačnimi vadbenimi programi. Nekateri priljubljeni so Fitness Blender, Blogilates, in Yoga with Adriene.

3.Aplikacije za tek:

Če želite začeti z lažjim tekom, aplikacije kot so Couch to 5K ali Nike Run Club ponujajo postopne vadbe za začetnike.

4.Sprehodi in tek na prostem:

Če rada hodite, začnite s pogostimi sprehodi. Postopoma lahko vključite tudi lažje teke.

5.Skupinske vadbe v živo:

Nekatere aplikacije in spletne strani ponujajo brezplačne skupinske vadbe v živo, kjer se lahko povežete z drugimi vadbami.

6.Socialna mreža:

Pridružite se skupinam na socialnih omrežjih, kjer ljudje delijo svoje izkušnje, motivacijo in nasvete glede vadbe. To vam lahko pomaga pri vzdrževanju motivacije.

 

Pomembno je, da začnete postopoma, poslušate svoje telo in se izogibate pretiranemu naprezanju v začetku. Ko boste pripravljeni, lahko razmislite o bolj strukturiranih programih ali o pomoči osebnega trenerja. Srečno in uživajte v svoji poti k bolj zdravemu načinu življenja!

 

 

 

Kontaktni mail: [email protected] *** Spletna stran: https://www.fit-rit.si/ *** T: 051218503

O, hvala obema. Kako dobri nasveti. Sem kar z zadržkom napisala ta forum in bila zdaj pozitivno presenečena. Bom upoštevala vajine nasvete in priporočila. In se javim drug teden, kako mi gre.

Pozdravljeni,

po dveh porodih sem pridobila kar nekaj odvečnih kg, pojavljajo se mi bolečine v križu, bolijo me rame in vrat. Ker dojenček slabo spi, sem večkrat neprespana in nimam energije, da bi telovadila.
Kaj priporočate, kako naj se lotim? Katera vadba bi bila najprimernejša zame?

Pozdravljena pippa141,

bolečine v križu, ramenih in vratu so lahko pogosti pojav po nosečnosti, zlasti po dveh porodih. Obstaja več dejavnikov, ki bi lahko prispevali k tem bolečinam; kot so sprememba v drži, šibkost trebušnih in hrbtnih mišic, napetost, stres in med drugim tudi pomanjkanje telesne aktivnosti.

Začnite počasi in postopoma povečujte intenzivnost vadbe. Majhni koraki prinašajo dolgoročne rezultate, zato ne pritiskajte nase.

Vključite lahke aerobne dejavnosti, kot so hoja, plavanje ali kolesarjenje. To ne le spodbuja izgubo maščobe, temveč tudi izboljšuje splošno kondicijo in počutje.

Vaje za krepitev mišic so ključne za izboljšanje stabilnosti in zmanjšanje bolečin v hrbtu ter izboljšanje drže. Upoštevajte vaje, ki krepijo jedro, hrbet, ramena in vrat.

Če se vam ne da odhajati v fitnes center, razmislite o domačih vadbah. Obstaja veliko spletnih virov z vadbenimi programi, ki so prilagojeni mamicam po porodu.

Poleg vadbe poskrbite za uravnoteženo prehrano z vključitvijo zdravih živil. To je ključno za doseganje ciljev glede teže in povečanje energije.

Želim vam veliko uspeha na vaši poti.

Kontaktni mail: [email protected] *** Spletna stran: https://www.fit-rit.si/ *** T: 051218503

New Report

Close