Najdi forum

Kje in kako najti dekle za resno zvezo (30-40 let)?

Živjo! Dejstvo je, da sem nedavno prispel na “trg”, saj sem se odločil, da le poskusim svojo srečo in si zaželel nekoga za resno zvezo. Vem, da je to še ena taka tema v ogromni množici, ampak prosim bodite nežni do mene. Ker prvič v življenju sploh pišem kaj takega, bom skušal biti čim bolj odkrit, vendar pa preden se lotmo bistva, bi želel še nekaj besed povedati o sebi.

 

Po osebnosti sem bolj volk samotar, saj v svojem življenju veliko časa preživim sam in sem precej sramežljiv (priznam, da sem za pisanje in objavo tega prispevka moral zbrati nekaj poguma). Sicer to ne pomeni, da se ne znam postaviti zase, ravno nasprotno. Kot oseba skušam biti čim bolj samostojen in neodvisen od drugih, saj mi nikoli ni bilo do tega, da bi sledil drugim osebam oz. množicam. V življenju me je vedno zanimalo naravoslovje (sploh v semri tehnologije), zato sem večino časa ponavadi preživel na spletu, kjer sem se izobraževal in tudi ogromno naučil. V živo se nisem veliko družil, potoval sem zelo malo, žural nisem nikoli, popivanje v gostilnah pozno v noč pa mi je že od nekdaj bilo zasovraženo. Za štos sem opravil tudi MBTI test osebnosti na spletni strani 16personalities, ki mi je dodelila drugo najredkejšo osebnost “INTJ”. Danes sem sicer redno zaposlen, finančno stabilen, imam opravljeno univerzo, imam lastni avtomobil, ne kadim (nikoli nisem), ne pijem (nikoli nisem), ne hodim po gostilnah (nikoli nisem), sem v formi (fitnes), se redno gibam, imam svoje hobije, imam nekaj prihrankov, itd. Sem pa že v poznih 30-ih letih.

 

Moram priznati, da sem se ob prihou na forum počutil precej izgubljen, saj sem sprva imel namen paničariti o svoji starosti, češ, da sem že pre star. Kljub temu pa sem se odločil, da bom forum najprej malo prebral in skušal iz obstoječih tem pridobiti kaj informacij. Ta odločitev se je izkazala za pravilno, saj sem med branjem pridobil veliko odgovorov na svoja vprašanja, sploh pri odnosu. Opazil sem tudi, da je pri teh letih očitno še kar precej deklet samskih, kar me je tudi rahlo presenetilo. Res je neverjetno koliko stvari se človek lahko nauči, če le opravi svojo domačo nalogo.

 

Kot primer bi navedel nekaj stavkov iz raznih tem, ki so pritegnili mojo pozornost:

– Pri spletnih klepetih ne bodi vsiljiv. Bodi normalno govoreč, ne govori preveč in poslušaj. Če ne odgovori, jo pusti.

– Ne zamenjuj njene prijaznosti za interes.

– Pes ni alarmna naprava, ampak družinski član.

– Najpomembnejše je, da ostaneš zvest sebi in se ne spreminjaš, da bi nekomu ustrezal.

– Ne hodi v nove hobije samo z namenom, da bi koga spoznal. Izberi hobije, ki te zanimajo.

– Ena ključnih napak, ki jih delajo moški, je, da radi dajejo nasvete vedno, ko jim ženska kaj potoži. Nikar ne delajte tega! Ženska se pomiri, ko jo nekdo razume. Ko nam nekaj govori, ne potrebuje nasveta, potrebuje le posluh.

– Dejstvo je, da ženska občuti nezadovoljstvo in nemir, ko se moški obnaša kot otrok.

– Dobro se je izogibati trmastim in ostrim prepirljivkam, četudi so na videz lepe kot angel.

– Starodavna modrost in razni spisi pravijo: ”Moški vodi, ženska sledi.” To si moški navadno razlagajo takole: “Karkoli rečem, mora ženska preprosto storiti. Jaz rečem skoči, ona pa reče, kako visoko.” To je krasen zakon, a ne? V resnici pa to, da ženska sledi, pomeni naslednje: karkoli pričakujem od nje, moram najprej delati in živeti sam. Če se kregava in želim, da uvidi svojo napako, moram najprej uvideti svojo. Če želim, da mi služi, moram najprej sam primerno služiti njej.

– Najveckrat pride do tega, da drug drugega jemljeta kot samoumevnega, kar vodi v razhod, ce se teh stvari ne resuje sproti.

– Bolj intenzivno, ko iščeš partnerja, manj “sreče” boš imel.

– Človek, ki zna in mu je v veselje živeti sam, je primeren človek za kreiranje partnerstev. Ve, kdo je, kaj si želi, kaj ga veseli, kaj ga zelo moti, čemu se ne bo odrekel, itd. Samostojno osebnost je tudi veliko lažje ljubiti, ker ne duši nenehno s svojimi potrebami (kot dojenček, ki ga je potrebno previjati in hraniti).

– Nobenega ne prepriča človek, ki na zmenku ali kjerkoli reče: “Sem slab človek in zanič v tem, kar delam v življenju.” Negativizem in samopomilovanje ne gre na živce samo njim, pač pa tudi ljudem, ki jih spoznajo.

 

Večina teh nasvetov se mi zdi precej koristnih pri komunikaciji in medsebojnimi odnosi. Menim, da z medsebojno komunikacijo nimam oz. ne bom imel težav, sploh pa po vseh nasvetih, ki sem jih uspel pridobiti z branjem foruma. Z branjem še daleč nisem zaključil, saj vidim, da je na forumu še precej neprebrane in koristne vsebine. Vendar pa mi med branjem foruma še nekako ni popolnoma uspelo ugotoviti kako se storita tista dva prva koraka nasploh: kje/kako takšno osebo sploh najti in kako pristopiti. Žal moram priznati, da z iskanjem partnerjev nimam veliko izkušenj, sploh pri teh letih, ko je že večina ljudi zasedenih. Glede na to, da danes še vedno ogromno časa preživim v svojem stanovanju, sem nekako spoznal, da bom kot del prvega koraka moral svoj “comfort zone” zapustiti in več časa preživeti zunaj med ljudmi. Zanima me pa kam naj človek pri mojih letih sploh gre, da bi se družil in spoznal nove obraze? Kako nato ugotoviti, da je neka ženska samska in išče partnerja oz. da nima fanta, da ni poročena, da nima otrok, itd. Kako potem pristopiti do nje? Tukaj mi manjka znanje in izkušnje. Nekdo na forumu je omenil, da se naj išče na troli, v vrsti pred upravno enoto, v knjižnici, v parku, na športu, ne pa na telefonskih app-ih, gostilnah in lokalih. Omenjeno je bilo tudi naj si za spoznavanje poiščem kak nov hobi, kot je npr. ples, joga, kolesarjenje, pohodništvo, itd. Tule imam sicer nekaj težav in nekaj dvomov, saj eno izmed zgoraj navedenih “pravil” pravi, da naj ne izbiram hobijev z namenom, da bi koga spoznal, temveč naj izberem tisto, kar me zanima. Ples in joga nista zame, saj bi raje imel kak naravosloven hobi (nimam idej). Moja trenutna hobija sta sicer programiranje in računalništvo, vendar pa s tem ne bom prišel ven iz hiše. Verjetno bi bilo bolj smiselno izbrati nekaj, ki vključuje večje število ljudi. Kolesarjenje po hribih je bolj samotno. Mogoče res pohodništvo?

 

Sicer upam, da ne bom izpadel preveč zaslišujoč, ampak imam nekaj vprašanj za dekleta na forumu, ki ste samska in si želite partnerja (če ste pripravljene odgovoriti seveda). Kje vas človek lahko sploh najde? Ali hodite kam ven? Kam? Kdaj? Kaj tam počnete? Kako vas lahko nekdo prepozna (da ste samske in si želite zveze)? Ali to na kak način izražate? Nevem, slišal sem, da imajo v neki afriški deželi običaj, kjer si samski ljudje na desno nogo nataknejo zelen trak, kar pomeni, da iščejo zvezo. Ne vem pa, če imamo tudi pri nas kak podoben običaj. Ostali, ki pa že imate svoje partnerje, ali bi bili pripravljeni deliti svojo zgodbo za kakšno prijetno branje, da se lahko kaj naučim iz vaših izkušenj? Npr. Kje, kdaj in kako se našli svojega partnerja? Kaj je zgodilo? Kaj ste vi storili? Kaj je storil drugi? Kaj ste vi rekli drugemu, kaj je drugi odgovoril? Kako sta se nato zapletla? Kaj je sledilo? Podrobnosti, podrobnosti. podrobnosti. Hvala.

 

Dobro, mislim, da sem se že precej razpisal, zato bom vprašal le še nekaj o portalih. Zasledil sem, da na spletu obstajajo razni portali za zmenkarije in podobno. Med branjem foruma pa sem naletel na kar precej kritik in pripomb, kar me je sprva nekoliko presenetilo. Češ, da portali niso kaj prida, da so gor le ljudje za seks, ljudje s takimi in drugačnimi težavami, ipd. Spet drugi pa pravijo, da so partnerja spoznali ravno tam. Med branjem sem naletel tudi na zelo zanimiv nasvet, češ, da naj se lotim zmenkarij na portalih bolj za hec oz. za rezervo. Če bo, bo, če ne, pa ne. Glavno pa je še vedno spoznavanje v živo. Kljub temu pa me zanima katere online dating portale priporočate oz. s katereimi imate dobre izkušnje? Po možnosti naj bo nekaj, ki ima opcijo izdelave profila… svoj opis, interese, prioritete, cilje, hobije, izgled, lokacija, slike, itd. Poskusil sem se že registrirati na Najdiljubezen, vendar sem bil takoj razočaran, ko so začeli tudi za najbolj osnovne funkcije (ogled profilov, ogled sporočil) težiti s tisto naročnino.

 

No, za konec pa bom navedel le še povzetek vsega.

Moja spoznanja in naloge:

– Pri mojih letih še ni prepozno

– Zapustiti moram comfort zone in iti ven med ljudi

– Spletni portali so za rezervo

– Ljudje smo si različni

– Ko vzpostavim stik, se držati odnosa

 

Moja vprašanja:

– Kam naj grem ven na spoznavanje novih ljudi?

– Kako ugotoviti, da je neko dekle samsko oz. prosto?

– Kako pristopiti k njej?

– Katere splete portale za zmenkarije priporočate?

– Ste pripravljeni deliti svojo zgodbo kako ste vi našli partnerja?

– Imate še kakšne koristne nasvete kako se naj lotim stvari?

 

Vsem se za kakršne koli odgovore že v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav!

New Report

Close