Najdi forum

kje dobiti opico

100 kvadranih metrov ma

Ja, fino, da imaš žival, za katero niti veš ne, kako se pravilno imenuje :p

imaš kakega ljubljenčka tudi ti?

FACE IT tudi za muce, kuže, papige, kanarčke ni to idealen način življenja. In še vedno jih nekateri izmed nas imamo v stanovanju (nemara tudi ti?) Vsi, ki pa smo lastniki živali in jih imamo kot za člane družine (še posebej v stanovanju), se zavedamo odgovornosti in jim skušamo povsem ugoditi, da živijo čimlepše in čimbolj ugodno življenje.

Pri nas imamo notranjo mačko. Ima domače izgrajen mačji drevo, ki ji ga prilagajamo skoraj vsako leto… starejše ima še vedno na razpolago 😉 , izhode na balkon in na plato poleti in pozimi – če ni prehlajena, ki meri okoli 20m2. Višina je okoli 2 m, in še nikdar ni skočila dol iz plate. Izhod pomladi,poleti in jeseni ima z odprtimi vrati, tako da se lahko sprehaja, kakor se ji poželi. In še vedno če tako pogledaš….to ni ravno ideala…. za mačka (čeprav izgleda, da v tem uživa)…

Zakaj moralizirat? Veliko nas je, ki se razdajamo in je 0 proti tistemu kar dajemo, v nasprotju, kar nam naše živalice dajejo iz dneva v dan, iz minute v minuto.

Verjamem, da se bodoči lastnik zaveda te odgovornosti in da je že poskrbel za vse potrebno.

Nisem na nikogaršnji strani BTW.

js vem da ni lih ideal sam moja mačka dela kar če kre kamor če in največkrat je domov ni kr je zaspala pr mojih kunci. naša mačka ni lih hišna. zelo rada se potepa nočm pa reč da ne mara carkljanja. pozim spi pr men na pojsli po let pa hat in gre kamor ji srce zaželi. tega se je navadla in veterinar je reku da take mačke nima daleč nihšč. PA NOČM SE HVALT SAMO ona ma zelo simpl živlenje. in to ji paše.

kapučinko že zaston dobiš na http://www.bolha.com

hej, jaz te popolnoma razumem. tudi sama si močno želim kapučinko že od šestega leta. seveda se zavedam koliko prostora in denarja potrebuješ da jo preživiš ampak vseeno… Kje jo bi rad kupil? jaz ti absulutno priporočam kakšno ameriško priznano firmo, sicer se moraš tja sam zapelat pa ti povem da ti opičja družba v življenju sigurno pomeni več kot dvosmerna letalska karta?! Jaz te podpiram čeprav najbrž ne šteje ker sem stara šele 15… SREČNO PRI ISKANJU ČLOVEŠKE NAJBOLJŠE PRIJATELJICE
P.S. to ni bil hec

Ja, uvoz v EU in ostala dovoljenja pa urediš kako, ti, ki se ne hecaš?

Kupu bi kapučinko

No a kdo sploh je 100%,če se da pri nas v SLO kupiti opico????

No takole bom rekla! Tisti,ki opice sploh nimate doma raje ne pametujte drugim,ki želijo opico kako slabo je imeti to živalico doma in, da je to mučenje! To sploh ni res saj si opico kupijo najbrš le resni in si zanjo vzamejo čas. Jaz imam opico marmozetko in je zelo ljubka,prijazna,pa tudi dobro se razume z ostalimi živalimi,ki jih imamo doma. Tisti RESNI se za opico res zavzamejo jo ima čez skoraj cel dan spuščeno (seveda pod nadzorom) in zaprto v kletki le ponoči! Glede na to, da so ogrožena vrsta jim pomagaš s tem,da jih sprejmeš v ljubek dom! Ali se zavedate kako delajo npr. brazilci z njimi, ker prihajajo ravo iz tam in jih iskoriščajo? Tam z njimi veliko huje delajo, mi z njimi ravnamo leepo!! 🙂 Sem pa res malo “proti” da kupujete šimpanze, ker so to reees zelo močne živali in imajo premoč nad človekom pa še za šimpanza rabiš prostora še več kot za samo eno osebo. Aha pa vem ,da sem nekje zasledila,da je nekdo napisal da opice postanejo agresivne (tiste starejše), s tem se ne strinjam saj opico lahko pri 7 tednih naučiš že skoraj vse !!! Lp. Nixii :)))

Prodaja in posedovanje fizičnih oseb kot lastnikov, opic v Sloveniji je prepovedana. Ministrstvo za okolje in prostor ter na Veterinarska uprava. Ti dve instituciji namreč določata in preverjata vstop ogroženih živalskih vrst v Slovenijo.http://www.dzzz.si/sl/zakaj-zastaviti-svoj-glas.html

V izogib vsem nadaljnim trditvam, da se opice lahko kupuje, naj napišem, da je uvoz, prodaja in lastništvo, razen za živalske vrtove v Sloveniji prepovedana in kazniva.

Clovek je napisu ali katerokoli drugo pasmo … usi se vrgl na simpanze .

Ti imaš težave z branjem. Razen, če dejansko misliš, da so samo šimpanzi opice, ostali so pa pliškoti.

vpiši VZREJA MALIH OPIC in dobila boš vzreditelja iz SLO, kamnika, ki ima več vrst opic
in prej se pozanimajte preden žalte

In če bi se ti malo bolj pozanimal/a, preden trosiš dezinformacije, tudi ne bi škodilo:

http://eksoti.mojforum.si/eksoti-post-46.html

Ma ti si boooolan, bolan. KAJ RABIS OPICO??? Take kot si ti bi morali zapret v umobolnico!

Živio!
Že dalj časa si želim imeti malo opico, ki so vzrejena za hišnega ljubljenčka: kapucinka, navadna-pritlikava marmozetka…
Zanima me kje bi se dalo to kupiti(kje so kakšni vzreditelji, trgovine…)
Hvala!

Šimpanzi so velike opice. Če že ustrajaš z opico si umisli plišasto😆😆😆

hey lahko napises vzreja opic pa ti bo vrglo ven 3 vrste malih opic če to kaj pomaga🐵

to je res sm pogledala hvala

New Report

Close