kje dobiti opico
Glej to kar ti delaš iz njih al pa tvoji prijatelji pa to govoriš iz lastnih izkušenj ME NE ZANIMA!
razvajena smrklja nisem ker si želim opico! NE DOBIM ČISTO VSEGA!!!!!! in mi niti ne rabi! kar se tiče opice starši z njo nimajo nič to je moja lastna izbira in želja!!! ker še dovolj ne poznam kako in kaj z njimi če je sploh dovoljeno jo imeti kot domačo žival itd. zato sem tu da se pozanimam!!!!!!!!!!! nobenemu ne želim nič slabega še manj pa nedolžni živalici! OK??? Hvala za določene informacije, drugič pa mej vsaj malo olike pa bontona pri komunikaciji!
Draga Nin,
predvidevam, da si zelo mlado dekle in bi ti jaz lahko bila mama, po letih in izkušnjah. Ne bom te zmerjala, žalila ali karkoli, ker spoštujem tvojo željo, vendar pa bi ti samo postregla z nekaj dejstvi.
Praviš, da je to tvoja izbira in da starši ne bi nič imeli z njo. No, pa začniva:
– ali že imaš svoj lastni dohodek, iz katerega boš kupila vse potrebno (hrana, bivalni pogoji – kletka, veterinarske oskrbe…..)
– kdo bo opico vzgajal ( kolikor se pač vzgojiti da – nikar ne misli, da so vse opice kot tista iz Pike Nogavičke…..)
– glede na tvojo mladost; kdo bo pazil na opico, ko boš šla na morje, na izlet, na žur…..
Vedeti moraš,da opica ni domača žival, kot npr. kuža ali muca ali ribica. Opice so inteligentne, zahtevne in ob nepravilnem ravnanju in pomanjkljivi vzgoji so lahko zelo agresivne, samosvoje, trmaste in nemogoče.
Seveda, ljubke so v oblekicah, sedeče na rami……Naš znanec je imel opico – kapučinko, majhno. V ogromni kletki, sredi dnevne sobe ( kajti opica mora živeti z ljudmi, če je že tako, ali pa čisto v miru tam, kamor spada), vedno in neprestano je smrdelo, čeprav je čistil za njo sproti, kričala je ob nemogočih urah, sprejela je samo njega, ostale člane družine je grizla, cukala in napadala………potem mu je zbolela in je v enem mesecu za zdravljenje nesel k veterinarju bogat znesek denarja….
Torej – Nin, dobro premisli. To ni samo zabava in hec, to je dolgoročni projekt, v katerem boš ti vsekakor hlapec, opica pa gospodar tvojega življenja – od nje bo odvisno, kdaj boš kam šla, če boš sploh šla, koliko boš zapravila in vse ostalo. In če jo misliš imeti zunaj, pred hišo – kako daleč je prvi sosed?????? Ki se bo naveličal vreščanja, smradu, če bo pobegnila, mu bo povzročila škodo ( na avtu, zavesah, že kje…..) , kar bo strošek zate.
Ne rini z glavo skozi zid. Lepo je, da imaš živali rada, vendar so opice prezahtevne. Po drugi strani pa so to divje živali in dajmo jih pustiti tam, kjer so, tam so najbolj srečne.
Želim ti vse dobro!
Pri njem jo dobiš tudi v posebej zaželeni barvi, če želiš. Lahko menjaš tudi za bukova drva, če jih imaš.
Včerajšnja zgodba, ker smo ravno pri tem izrodku, ker gospod itak ni, označbe tip pa si tudi ne zasluži; vidim eno luštno bitje, pač mlad pes. In se začne igrat z mojo psico. Jaz sem pač mislila, da ima ene 3 mesece, pa 100+ pasem v sebi. Sem ostala brez besed, ko sem izvedela, da je “trikolor” bitjece s tankimi nogicami, dolgimi kot ponedeljek… Čov-čov. Menda star 6 mesecev! Menda, da dobi tipično barvo, gostoto in dolžino dlake po 2. letu starosti. Aja, splačalo se je definitivno, ker so drugače dragi, tu pa je bil samo 550 eur. Daaaaa?
Nagradno vprašanje se glasi: Uganite, kje je bil kupljen?
Draga Nin, poglejva si dva mozna scenarija, ce dobis opico.
Scenarij št. 1: opice ne dobis, ampak si namesto nje izberes za svojegaa ljubljencka psa. Mama in oce sta zadovoljna, sosedje tudi. Tudi ti si, saj se vedno utegnes na zurke, vseeno pa imas stalnega prijatelja, ki je zadovoljen in se te vedno razveseli. Ker opice nisi kupilal hkrati pa ozavescas se vec ljudi kaj storijo da dobitjo opice. Posledicno se pobijanje opicih mater zmanjsa, zivali pustijo tam, kjer so vedno zazeljene. Stroski za psa niso tako veliki, patudi skrbi je manj. Zato lahko, neglede na vase morebitne manjse prihodke v prihodnosti, ali pa veliiike stroske zaradi zdravljenje, psa obdrzis. Morda ga lahko naucis trike, preskakovati ovire, ali pa dobite mladicke. Pes ni majhna odgovornost ampak je vsaj udomacena zival, v zanj, humanih razmerah.
Scenarij st. 2: opico si, kljub prepricevanju drugih kupis… Tvoji prijatelji so navduseni, ampak po kaksnem mesecu, te vec ne sprasujejo ce ga lahko pridejo pogledati itd. Vedno imas na vesti, da so mamo opice ubili, da bi jo ti dobila. Na zurke ne mores, opica se je navadila nate, druge clane druzine ne pusti blizu zao se mores z njo ukvarjati samo ti. Opica je draga, tudi hrana in zdravljenje, ciscenje kletke je dolgotrajno… Starsi in sosedje niso zadovoljni zaradi hrupa, ti pa z nakupom “podpiras” ubijanje opicjih mater in lovljenje mladicov za v kletke…
Jaz, ti ne bom rekla kaj stori. Meni se zdi, da je imeti opico sebicno dejanje, saj VSAK ve, da si opica tega ne zeli. Nekateri se slepijo, da ji bo pri njih lepo, drugi pa ne, apmak jo enostavno hocejo imeti. tisti, ki imajo opice resnicno radi, in si jih edini res zasluzijo, pa jih nimajo, ker vedno da je to slabo za opice. Ne bodite preseneceni, ce bodo potem opice zivele pol manj kot pa bi, za to smo krivi samo kupci… Razmisli, pa se odloci. Z najboljsimi nameni in lepimi zeljami! 🙂
‘opica1’ samo sprašuje KJE BI LAHKO DOBILA OPICO ALI KAJ PODOBNEGA OPICI OZ. ŠIMPANZU, zato če kdo ve naj odgovori to kar sprašuje, ne pa da je polno budaleščin pa brihtnih ljudi s svojimi usranimi idejami o tem kaj se lahko zgodi, kaj se je zgodilo, bla, bla….. Če človek želi opico naj kupi opico, če pa nilskega konja naj pa kupi nilskega konja in vsaka čast človeku, ki lahko zrihta kakšno tako stvar oz. žival.
Tukaj imate nekaj informacij:
kako do opice
potolaži malo opico
opica
kupil bi opico
kje kupiti malo opico
rada bi kmupila malo opico capučini kje dobiti . cena in če je možno na obroke l.p.
maša, 41 let
Odgovor:
Opice niso primerne za gojenje v stanovanju saj imajo posebne potrebe po negi ter prostoru. Iz teh naštetih ter drugih razlogov je prodaja primatov (opic) v Sloveniji prepovedana.
Srečno!
Svetoval-a vam je: Gašper 09.09.2011
tukano svetuje
kje kupiti opico
Upam,da vam bodo te informacije pomagale.Lp,Špela