kje dobiti opico
ne verjamem, da lahko v zooticu dobiš opico, razen če so zaposleni kakšni krivolovci. Sicer nisem ziher za vse opica, za šimpanze in gorile pa sem.
pa kaj je z vami
Ko sem bil mali je moj ata imel Cebus albifrons-kapucinka….tako da je zelo pridna žival samo jo moraš tako vzgajat……imel jo je tudi moj stric tako da :D…..je tako kod pes samo moraš dosti bolj vstrajat in če je trmasta ti lahko naredi kr dosti škode 😀
najcenejše prideš skozi če poznaš koga na ladiji…moj oče je bil zato smo jo imeli.
zdaj so že vsi v penziji tako da ni več možnosti, če pa jo ima kdo pa naj pove, tudi jaz bi jo še mel 😀
LP
najbl bedno je to, da folk govori o tem kok enga kesa rabs, casa blah blah blah!kaj ce ga clovek ima?in mu nudi vse..seveda ni isto kot ce bi bila opica med svojimi, sam sorry, cist mozno jo je met doma.pa se to, clovek je prasal samo to, kje se jo dobi, verjetno je hotu tud ksne koristne informacije, ne pa da ga napadate pa pametujete.ce mu bo unicla stanvanje, mu pac bo, verjetno je to logicno,vsak pes mladicek naredi ksno pi***** v stanvanju, pa ga zato se ne oddamo prec al bilokaj podobnega.
Jz vem kako je met opico doma in verjetno tle pametujete ravno tisti, ki tega ne veste.
Tudi jaz si že od otroštva želim kapucinarko, mi jo je eden že ponujal, ampak je nisem vzela, ker se bojim zapletov z birokracijo (sosedi bi sigurno poklicali inšpekcijo). So pa imeli opico naši prijatelji (kupili so jo na tržnici v Afriki) in jim je res razdejala hišo, tako da so jo dali stran. Imeti opico je velika odgovornost, poleg tega me skrbijo še bolezni, ker me je pred časom ena že ugriznila, od mačke pa sem dobila mikrosporijo, verjetno bi opica sprva morala v karanteno. Moja prijateljica je imela doma tigra (Laoško mačko) in je lepo skrbela za njo, samo je ta mačka na koncu preskočila večmetrski zid okoli hiše in jo je zbil avto (to ni bilo v SLO, ampak v Caracasu v Venezueli). Sicer sem imela pa že vse vrste živali (mačko, pse, hrčke, miši, želve, ptiče…) in so vse dočakale lepo starost. Tudi psa pasme čivava so mi odsvetovali, ker naj bi bil živčen, dominanten, popadljiv, požrešen, poln genetskih bolezni, pa sem izredno zadovoljna z njim. Problem je samo zavedanje in sprejemanje odgovornosti. Pri kapucinjah je bil problem v New Yorku, kjer imajo bogataši divje opice po stanovanjih in so jim sesule stanovanja, potem so jih spustili v Cenral Park, kjer so napadale ljudi z ugrizom v moda (tipično za kapucinarke ko se parijo), kar ni najbolj prijetno. Morda bo to koga na koncu le odvrnilo od nepremišljenega nakupa.
Opice so divje in ne domače živali. Genetsko niso “narejene” za ljubljenčke in ne glede na to kako so nam všeč in ne glede na to, da jih ljudje po svetu in v filmih imajo doma, bi morali, sploh če jih imamo resnično radi najprej pomisliti nanje in jim pustiti, da živijo v svojih naravnih okoljih, ne pa da jih jemljemo iz njih in s tem celo ustvarjamo povpraševanje po taki vrsti “robe”.
Zakaj bi radi zaradi lastnega egoizma jemali živali iz narave in jih podrejali svojim željam?
Haiii! Jaz bi tut mela kako malo opico uno ko ti lahko gre na ramo. Ampak tut vem da je to žival za v divjino in kok je to treba odpret denarnico. In imam doma dihurčka pa mucka, in je dihurček živahen skor tok ko kaka opica. Drgač pa ja… Ljudje ki se o tem ne pozanimajo, tega tudi ne razumejoo ( brez zamere)
Tko tut ko rečem jaz da mam doma dihurčka. Usi ono *———–* take učke. 😛 in jim morem pol razlagat da to ni divje pa ne smrdi pa to… ja, jst bi enkrat ko bi mela hišo tutu mela opico al pa psa. Tako je moje mnenje (prosim ne žaljivih komentarjev):
Če si opico fejst želiš, že dlje časa ni to nič nemogočega. Vendar ni najbolje če imaš doma še kako drugo živala (staro) ker ji bi opica štrene uničla. Pa si probite kak mesec uze kaki dve ur dnevno, ampak ne za prosti čas. Pa boste videli če ga mate dost časa za opico. Najboljš je za opico če živi v hiši ( še bolj u naravi, ampak ok, glejmo ta primer) in v kakšnem naselju kjer ni točno hiša do hiše, ker se bi hitro izmuznila k sosedom, pa kaj razbila. Ja, mogli se boste privadit da ko kupiš opico, to ni vse, kar denarja boste porabili zanjo. Bolje bi bilo, kar kakšna soba, ne pa kletka. Ampak ker nimajo vsi prazne sobe, pač kletka ki pa more bit ressss velika. Najboljš je kr na dvorišču, al pa pač tko ko 3 velke mize skupi velika kletka:) sam ena ploskev. Mislim velka je lahko koker kol, sam bo pol mogla opica bit dlje uzun. Če bi jo radi meli skos ven, sam za spanje not je dost velka tut kletka za dihurje. Upam da ne bo kak idiot ki bo dau kletko za zajce al pa činčile. Pa to so res živahne živali, tko da če po dneva prespite…To je bolj za ,male opice, nisem pa tut jaz za velke opice. PA ka tko napadate gospe ki je odprla temo. LAhko povete svoje mišljenje ne pa zdj…. hvala <3
Opica in dihurček pač res nista eno in isto in na podlagi dihurja (kot verjetno sama veš tudi ne moreš imeti kar katerekoli vrste doma), ne moreš sklepati o opicah.
Opice preprosto spadajo v divjino. To ni stvar tvoje želje ali globoke denarnice. Prav preprosto je, če jih ima človek res rad, mu tudi na misel ne pade, da bi jih imel za ljubljenčke, če si pa človek, ki gleda samo na to, kaj sa hoče, potem je pa škoda izgubkjati besed.
In samo v opombo. Opica večino svojega časa ne bo preživela na vaši rami, le kaj naj takšno aktivno in pametno bitje tam počne? Malo manj filme gledat
Mene pa je pritegnla tale živalca. Saj ne vem katere pasme je menda pa spada med opice. Pravijo ji tudi sagui, finger monkey, pocket monkey, hehe. Je pa vprašanje ali bi v našem podnebju takšna živalca sploh lahko normalno živela.
Zanimiv mi je tale video, nekaj informacij je podanih seveda ne vem koliko bi jim verjel:
http://www.youtube.com/watch?v=LF_QsQVzhCM&feature=related
Tukaj zgleda zelo domača:
http://www.youtube.com/watch?v=wueFE5EHPho
Kolikor vem, imajo dve opici celo v neki trgovini za male živali, v kletki. Ker se mi zdi, da za svoje živali ne skrbijo dobro, še manj imajo pojma o njih (ok, mogoče nekaj vedo o ribah), tja ne hodim več.
Me pa zanima, kako je možno, da imajo v trgovini za male živali sami opice, glede na to, da to ni priporočljivo. Prav nič čudno se mi ne zdi, če si nekdo predstavlja, da bi lahko imel opico v kletki, saj jo imajo “strokovnjaki” tudi.
opica1. lahko jo kupiš v albaniji oz. na kosovem. tudi v bosni jo lahko dobiš. ampak ni poceni. tudi v kakšni romuniji so še lažje dostopne. če imaš denar in ti ga ni žal za opico imaš kar nekaj še tistih pravih cirkusov ki se požvižgajo na kvazi pravice živali(in nam omogočajo še naprej kvalitetne predstave) žal teh v sloveniji zaradi EUja več ni moč videti. če ponudiš zadovoljivo vsoto denarja lahko iz takega cirkusa zagotovo odpelješ opico oz. jo oni “naročijo”. ne poslušaj ljudi na tem forumu, so ti le jalni. opico, še posebej kapucino, je zelo preprosto vzgajati in vzdrževati. bolj kot psa. upam da ti moje “informacije” omogočijo da si izpolniš željo. ampak pazi na pretopu meje, če ti jo najdejo ti jo vzamejo. zato je najboljše da ponudiš malo več denarja in si kupiš mlado majhno opico da jo lahko skriješ v majhno škatlo oz v žep ob prestopu meje