Najdi forum

kje dobiti opico

pa kaj ti s posteljo bluziš

Na začetku sploh nisem bila proti s/k. Prav zares ne, k temu so me pripravili določeni ljudje na tem forumu. Zakaj? Ker s/k priporočajo, ne glede na to kakšen je v bisvu problem z muco ali psom, ker očitno mislijo, da žival ne more biti srečna, če je plodna, in ker ljudem, ki ugotovijo, da je njihova žival breja, priporočajo umor mladičev oz. odstranitev plodov še pred kotitvijo (kar je pravzaprav isto, eno je pač umor pred kotitvijo, drugo pa umor po kotitvi). Zato sem bila tako proti.. Sedaj nisem več tako 100% proti temu (pomagalo je, da sem začasno zapustila forum), ampak še vedno sem proti umoru mladičev in protu svetovanju s/k kot univerzalne rešitve vseh problemov ali načina, da 'osrečimo' žival.

Isto kot nekateri, ki mislijo, da je šimpanz opica 🙂

a. Šimpanz je torej primat ali polopica?

Na začetku sploh nisem bila proti s/k. Prav zares ne, k temu so me pripravili določeni ljudje na tem forumu. Zakaj? Ker s/k priporočajo, ne glede na to kakšen je v bisvu problem z muco ali psom, ker očitno mislijo, da žival ne more biti srečna, če je plodna, in ker ljudem, ki ugotovijo, da je njihova žival breja, priporočajo umor mladičev oz. odstranitev plodov še pred kotitvijo (kar je pravzaprav isto, eno je pač umor pred kotitvijo, drugo pa umor po kotitvi). Zato sem bila tako proti.. Sedaj nisem več tako 100% proti temu (pomagalo je, da sem začasno zapustila forum), ampak še vedno sem proti umoru mladičev in protu svetovanju s/k kot univerzalne rešitve vseh problemov ali načina, da 'osrečimo' žival.

zakaj vsi pravite, da opica ni za dom??? saj je nebi vi imeli, nebi se vi ukvarjali s tem … so ljudje ki so osamljeni in imajo čas… opica pa se tuji navadi na taki dom , če je navajena od mladih nog..

Tako, da jas sem za to, da bi ljudje imeli opicce za domače živali. Eni majo kače (te so odnekdaj navajene za divjino pa nišče nič ne reče) ampak ko ljudje slišijo da bo nekdo imel opico doma pa že vik in krik .. ni logike

To je vsaj moje mnenje

ps. tudi mene zanima kje lahko kupim opico kapuccinko in koliko stane ?

lp

Ne primerjat kače in opice;Če zelo posplošim- poglejte si način življenja obeh omenjenih vrst,za katero je lažje poskrbeti- info.si poiščite sami,pridobivanje informacij se ne zaključi na tem forumu! Gre za popolnoma različni vrsti,vsaka zahteva določeno znanje,s katero lahko zagotovimo živali ustrezen način življenja in oskrbe! Neko splošno znanje tu ne zadostuje!

Pa zakaj ravno opica?Kaj ji sploh lahko nudite -ampak na njej primeren način, ne na naš človeški?Ne mislite,da je dovolj da daš opici banano in je sita,že pri prehrani je potrebno izjemno paziti na primerne kombinacije,trdnost prehrane-tu ni briketov,…
Tudi vitaminov,smole,ostalih preparatov za opice, se pri nas ne dobi,samo v tujini,niso pa ravno poceni.
V naravi živijo v skupinah, ena z drugo se ukvarjajo skoraj cel dan,rangirajo,iščejo hrano…kako za vraga lahko to človek nadomesti?Ne verjamem da bi ji delali družbo v krošnji drevesa? Ker ne bo dovolj,da po 8ih urah prideš iz službe in začneš: ,,Kje je moj buci-buci,a je bil moj revček sam,ti bogi pikec?Boš jedel fruteka?”………………ni potreben nadaljni komentar, ali pač?

Pa njihov vonj?Bi to prenesli-pojdite v Lj.Zoo malo povohat prostor pri šimpanzih in drugih opicah in si ta vonj predstavljajte v domačem okolju,res da v manjši koncentraciji,ampak še vseeno bo prisoten,kljub rednemu čiščenju.

Človeška osamljenost pa ne bo pravi razlog za soobivanje z opico,vsaj ne dovolj trden;nasplošno se za živali naj ne bi odločali,zato ker smo osamljeni- to je ponavadi trenutna faza (res da lahko traja nekaj časa) in ko je končana,postane 80% hišnih živali odveč…
Ne bom napisala ,,ne smete je imeti,, ampak res dobro premislite,ne pojdite v to zaradi lastne sebičnosti.

poglej, opica1, takole ti bom rekla. Ko boš kam šel – bo šla s tabo? Jo bodo sprejeli povsod, kamor boš prišel in tudi če bi jo – misliš, da bo njej v redu?
Preseli se za dva dni na 6 kvadratov. Poskusi. Opice imajo zelo podoben intelekt kot ljudje. Živi sam kot opica, v kletki, s svojim intelektom pa ti bo vse jasno. OPICA NI ZA V KLETKO. NAJ BO SRAM VSE, KI IMAJO OPICO V KLETKI IN ZATO, DA SE Z NJO POSTAVLJAJO. Kriminal.
po drugi strani pa, če boš vztrajal pri svojem namenu, najprej kupi zelo zahtevno pasmo psa in ga brez agresije in z razumom in srcem poskusi vzgojiti. Kaj šele opica!!!!!

Nehaj, kupi si igračko. Ne živo. Bodi človek.

Res, kaj je pa narobe s tem, da bi imel nekdo doma opico za družbo.

To bo fino, ko bo nekdo imel doma medveda, drugi lisico, tretji leva, četri slona, da o opicah ne govorimo. In to po možnosti isti ljudje, ki jim je poskrbeti za DOMAČO mačko, njeno varnost, njeno primerno prehrano in obisk veterinarja znanstvena fantastika.

Slone, opice, leve in hijene boste tudi puščali, da uživajo svobodo po cestah in tujih vrtovih in se množijo, mladiči bodo že odtavali, če pa koga kdaj povozi – no, tudi to se pač zgodi.

kako so lahko nekateri ljudje tako neumni opice, primata ne moreš imeti doma živali iz tropskih krajev.
1. nimate osnovnih
2. nimate podnebja
3. nimate niti približne hrane za njih
4. nekateri nimate prostora (kletka ni prostor kjer bi se žival prosto gibala!!!!!!!!!!)
poleg raznolikosti hrane opice oz. primati potrebujejo pripadnika iste vrste
npr. kako bi se vi počutili celo življenje med šimpanzi brez drugega človeka?!!!!!!
pomislite koliko prostora je v džungli in koliko v kletki…
živali ne moreš spustiti na prosto kaj če koga poškoduje????prenašajo veliko bolezni!!!!!
kateri veterinar jih bo pregledoval/zdravil???????
ej folk!!! zresnite se raje si nabavite ribe ali pa kakšno bolj običajno žival!!!!!
idioti…

če hoče imeti kdo človeku podobno žival, ga še ni treba zmerjati z idiotom. Enačiti opice z ribami, medvedi, sloni in levi je popolnoma nesmiselno. Se pa strinjam, da večina ljudi (razen če živijo kje v bližini tropskega gozda) opicam ne bi mogla nuditi ustreznih pogojev. Čeprav so opice, ki se na človeka navežejo bolj kot na svoje sorodnike.. Sploh pa če ima kdo dovolj denarja za res veliko kletko, pa še za nekaj eksotičnih rastlin (kako pa živijo opice v zooju?), je to njegova stvar..

js si tud želim opico..sploh nevem kako ste ljudje tako nevoščlivi.!?! če si človek nekaj želi mu pomagajte najdit opico ne pa da jih odvračate od nje. -.- sej bo on meu opico in skrbel zanjo.!!!!!!!!!!
no a kdo we kje lahko dubim kapučinko.???

gajax3 sej ne mislš resno z opico a ne ker se strinjam z vsemi proti argumenti ki so bli napisani zgoraj
tisti ki pa hočte opico pa kdaj poglejte animal planet k je oddaja monkey world pa boste vidl kakšne ratajo opice v ujetništvu kjer imajo neprimerno oskrbo al pa kaj delajo samicam opicam da dobijo njihove mladiče, če jih po možnosti že takoj ne ubijejo je sigurno vsaj na koncu tako poškodovana da umre itd. rajš ne bom nadaljevala kr bi lahko pisala vso noč.

monc xD

Kaj mate tak proti temu, če si nekdo želi opico. Sem brala komentarje in se čisto strinjam z gajax3. Aja pa vem kje se dobijo.. lahko si jih naročiš tudi iz tujine. Nekateri jo dajo posvojit, in plačaš samo prevoz do slo itd.. v glavnem v google napišeš baby capuchin monkey for adoption in ti bo ven vrglo kr dosti možnosti. Tudi jaz sem se zanimala za kapučinko, vendar glede vsega se še odločam, in mislim da grem bolj na ne kot ja… V glavnem.. parim sem pisala glede oglasa in so bili vsi zelo prijazni.. imajo pa tak večinoma 4 mesece stare ali pa 8… tak da.. veliko sreče pri iskanju! 🙂

Hahahahahahaha, prodajo ti opico že, verjamem, da so tudi prijazni, ko pobašejo denar.
Me pa zanima, kako tak nategnjeni kupec gleda na carini, ko kar naenkrat ni nihče več prijazen…

EU JE BREZ MEJA HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Gajax3 in ostali

Mislim, da večino bolj skrbi za opico, kot pa za človeka in tako je tudi prav. Opica v ujetništvu je popolnoma odvisna od človeka, medtem ko se je lastnik, ko mu postane odvečna lahko po hitrem postopku znebi ali pa jo pusti hirati v neprimernih razmerah. Tukaj opica potegne ta kratko, saj se ne more pritožiti na sodišče in zaprositi za ločitev.

Če so ti res všeč, boš spoštovala njihov način življenja in jih pustila tam, kamor spadajo – v divjini. To ne pomeni, da se jim moraš popolnoma odpovedati. Kot je že ena prej omenila, je veliko oddaj o opicah. Poleg tega pa si lahko privoščiš izlet v monkeyworld ali celo na kakšno bolj eksotično lokacijo.

Hej!

Koliko besed za prazen nič!

Draga dama!

Šimpanz ti lahko sam v mislih dela družbo,ker je po zakonu zaščitena živalska vrsta in je promet z njim strogo prepovedan!

Kar se pa tiče kapucink,pa se v osnovi lahk nabavi ,vendar bi te želel opozorit,da si boš hitro premislila,zaradi birokratskih zadev!

Pri nas se je seveda ne da kupit,ker je trenutno prek veterinarske uprave trg prepovedan!Kapucinko ,ki jo vidiš v Tukanu al pa v Zoo tiku so pa razstavni eksponati in jih po zakonu ne smejo prodat!!!!

Kar se pa uvoza tiče,boš pa morala v vsakem primeru na carinski upravi naredit prijavo,potem pa bodo želeli vzrejno potrdilo,pridobit boš morala soglasje veterinarske uprave,zahtevali bodo prek inšpekcijske službe vpogled -pogoje bivanja živali,zahtevali bodo vsa dodatna potrdila o cepljenosti živali(zaradi nalezljivih bolezni na človeka) ampak teh zadev ti pri veterinarju ne bodo mogli uredit,ker cepiv za bolezni tropskih dežel nimajo!
Skratka lahk ti še naštavam stvari ……..

lp

Opica je veeeeeeeeeeeeeeeliiika odgovornost. Kar vidiš v filmih ni res!!!!!!!! Ko je še opica majhna je dobra, a ko nekoliko odraste pa je prava NADLOGA. Vse ti podira, trga zavesa…..ipd.

Ok.
Zjutraj sem bral tale topic in nakar mi v glavo pade, da bi bilo čist okej met opico. S prijateljem se zapeljeva v Tukkan na Brdo in kupiva opice haha. Vzeti sva morala dve ker sta neki kao navezani ena na drugo že 12 let.
Skaširal sem tri tisoč evrov in to je to. Kje je problem?

Haha mogoče je le malo problem ker ne vem kje bosta danes spali …

problem je v tem da (vsaj kolikor jaz vem) opic ni dovoljeno prodajati kot hišne ljubljenčke. Pa še ena podrobnost, ki je zelo pomembna: Če hočeš imeti gorilo (morda velja tudi za druge opice), jo lahko ogrožaš že s svojo bližino – če imaš npr. prehlad, lahko od tega dobi pljučnico.

Kako ni dovoljeno prodajati opic, če pa jo lahko dobiš v Zooticu???

New Report

Close