kje dobiti opico
Daj mi prvo povej, ali veš kako se pride do opičjega mladiča? Ali mogoče veš, da v mnogih državah pobijajo odrasle opice, da pridejo do mladiča?
Da je to za mladiča velik stres, da jih mnogo živih nikoli ne pride v nov dom, da se to klanje nadaljuje zaradi takih kupcev, da so zagrožene kazni in, da so ustanovljena društva za njihovo zaščito, katera se na srečo še povečujejo.
Aja, premal letam po trgovinah, bolj se posvečam družini in povečani družini iz zavetišča, imamo na novo še dva cortkana mucka. Bom šla pogledat, seveda VURS nima nč zraven.[/quote]
Ja, saj, tisti, ki jih zanima, naj pač kupijo opico, tvegajo okužbe z mnogimi virusi (med drugim tudi HIV), upam pa, da se bodo še prej pozanimali tudi o tem, kje sploh je veterinar, ki jim bo tako žival oskrboval, kako je treba zanjo skrbeti, bodo primerno preuredili stanovanje, kako s tako živaljo ravnati in kaj narediti, ko to ni več opica iz filma, ampak… itd. itd. Vso srečo, v vsakem primeru. Rabili jo boste vsekakor.
no, moja sestra bi pa kapucinko (menda jo bo dobila enkrat ko bo polnoletna in če bo imela dovolj denarja, razen če so pač zaščitene – trenutno je stara 17 let)
poglejte jaz bi tudi imela opico ampak sem še premlada živim na primorskem (izola) in meni se zdi da imeti opico je prau lepo pa seveda nebi imela kakšne velike naprimer šimpanza ampak malo opico. pajaz jo sploh v kletki nebi imela ampak bi jo pustila prosto hoditi po stanovanju.
in ti tejaM sploh ni slabo imeti opice in po mojem se bi opica prav dobro razumela TUDI če bi jo imel gdo doma. 😛
In kje bi ta nesrečna opica bivala? Zunaj, v pesjaku oz. opičjaku?
No, malce sem pikra, a zagotovo opica NI žival, ki bi jo imel človek doma, za hišnega ljubljenčka. V prejšnjih postih je bilo nanizanih dovolj argumentov, ki pritrjujejo temu v prid in se popolnoma strinjam z njimi.
No ja, osebno sem mnenja, da si opico kot domačega ljubljenčka želijo nastniki. Si pa ja cool, če imaš doma opico in ne “samo” psa ali drugega ljubljenčka, ki ga ima že vsak?!?
Na srečo pa večina staršev nima posluha za take želje. Hvala bogu.
Lp, Katja
hm, moja sestra hoče opico iz drugačnih razlogov, ker je opica njena naj žival (no saj ni nič narobe imeti opico, če imaš pri hiši kak manjši gozd kajne?)