Najdi forum

kje dobiti opico

Hah, ste ga vidli kak je dirjal po trgovinah in kupoval opico?? Ja sej meni se tud zdi da sem ga včeraj srečal na cesti ko se je sprehajal, za rokco pa je držal opico ljupko in simpatično mela je kratke hlačke in mornarsko majčko he hehehehehehehehehe

Ja, prav imaš, ob vročini je res težko zbrano brati:

“kje bi se dalo dobiti opico za domačo žival?”

“iskal sem že po večih trgovinah, ampak se je nikjer ne da dobiti.”

(prvo sporočilo v tej temi)

Ravno to, da jo je že iskal po trgovinah, mi je dalo misliti. Jaz jo vidim vsakokrat, ko grem v Tukano. In tudi naprodaj je! Torej, če bi jo res hotel, bi jo že imel.

Tist je polopica, tip sprašuje po primatih… D’oh!

[b]Mitakuye Oyasin[/b]

Opica 1 – zresni se in poslušaj zgornja mnenja. Večina ljudi še za psa ne more poskrbet, kaj šele za opico. Za večanje ega ne rabiš opice ampak pamet.

mene zelo, zelo zanima kje dobiti opico kapučinko ??

če kdo ve kje jo posvojiti naj prosim sporoči

Daj mi prvo povej, ali veš kako se pride do opičjega mladiča? Ali mogoče veš, da v mnogih državah pobijajo odrasle opice, da pridejo do mladiča?
Da je to za mladiča velik stres, da jih mnogo živih nikoli ne pride v nov dom, da se to klanje nadaljuje zaradi takih kupcev, da so zagrožene kazni in, da so ustanovljena društva za njihovo zaščito, katera se na srečo še povečujejo.

Ariana, pobrskaj po internetu, sem prepričana, da obstaja tudi za opice kakšna opcija posvojitve na daljavo, kot npr. za delfine.

Aja, premal letam po trgovinah, bolj se posvečam družini in povečani družini iz zavetišča, imamo na novo še dva cortkana mucka. Bom šla pogledat, seveda VURS nima nč zraven.

Aja, premal letam po trgovinah, bolj se posvečam družini in povečani družini iz zavetišča, imamo na novo še dva cortkana mucka. Bom šla pogledat, seveda VURS nima nč zraven.[/quote]

Ja, saj, tisti, ki jih zanima, naj pač kupijo opico, tvegajo okužbe z mnogimi virusi (med drugim tudi HIV), upam pa, da se bodo še prej pozanimali tudi o tem, kje sploh je veterinar, ki jim bo tako žival oskrboval, kako je treba zanjo skrbeti, bodo primerno preuredili stanovanje, kako s tako živaljo ravnati in kaj narediti, ko to ni več opica iz filma, ampak… itd. itd. Vso srečo, v vsakem primeru. Rabili jo boste vsekakor.

LE KJE ISKATI OPICO?

no, moja sestra bi pa kapucinko (menda jo bo dobila enkrat ko bo polnoletna in če bo imela dovolj denarja, razen če so pač zaščitene – trenutno je stara 17 let)

Na začetku sploh nisem bila proti s/k. Prav zares ne, k temu so me pripravili določeni ljudje na tem forumu. Zakaj? Ker s/k priporočajo, ne glede na to kakšen je v bisvu problem z muco ali psom, ker očitno mislijo, da žival ne more biti srečna, če je plodna, in ker ljudem, ki ugotovijo, da je njihova žival breja, priporočajo umor mladičev oz. odstranitev plodov še pred kotitvijo (kar je pravzaprav isto, eno je pač umor pred kotitvijo, drugo pa umor po kotitvi). Zato sem bila tako proti.. Sedaj nisem več tako 100% proti temu (pomagalo je, da sem začasno zapustila forum), ampak še vedno sem proti umoru mladičev in protu svetovanju s/k kot univerzalne rešitve vseh problemov ali načina, da 'osrečimo' žival.

poglejte jaz bi tudi imela opico ampak sem še premlada živim na primorskem (izola) in meni se zdi da imeti opico je prau lepo pa seveda nebi imela kakšne velike naprimer šimpanza ampak malo opico. pajaz jo sploh v kletki nebi imela ampak bi jo pustila prosto hoditi po stanovanju.

in ti tejaM sploh ni slabo imeti opice in po mojem se bi opica prav dobro razumela TUDI če bi jo imel gdo doma. 😛

Dajte se najprej vsaj toliko zobrazit, da boste vedeli, kaj so opice.
Šimpanz NI opica, no!

Šimpanz je buldožer, da boste vedeli za prihodnjič!!!

dajte no, prosim!!!!

nekaterim je odveč že če jim pes zgrize nekaj v stanovanju in tisti, ki bi pustil opico prosto po stanovanju bi kmalu dojel, da stanovanja NI VEČ!!! zresnite se in/ali nehajte provocirat.

jaz mam psa in mi use po stanovanju grize. tako da vem kaj je to. Pa mogoče opice res po stanovanju nebi imela ma sigurno je nebi imela v kletki.

In kje bi ta nesrečna opica bivala? Zunaj, v pesjaku oz. opičjaku?
No, malce sem pikra, a zagotovo opica NI žival, ki bi jo imel človek doma, za hišnega ljubljenčka. V prejšnjih postih je bilo nanizanih dovolj argumentov, ki pritrjujejo temu v prid in se popolnoma strinjam z njimi.
No ja, osebno sem mnenja, da si opico kot domačega ljubljenčka želijo nastniki. Si pa ja cool, če imaš doma opico in ne “samo” psa ali drugega ljubljenčka, ki ga ima že vsak?!?
Na srečo pa večina staršev nima posluha za take želje. Hvala bogu.
Lp, Katja

hm, moja sestra hoče opico iz drugačnih razlogov, ker je opica njena naj žival (no saj ni nič narobe imeti opico, če imaš pri hiši kak manjši gozd kajne?)

Na začetku sploh nisem bila proti s/k. Prav zares ne, k temu so me pripravili določeni ljudje na tem forumu. Zakaj? Ker s/k priporočajo, ne glede na to kakšen je v bisvu problem z muco ali psom, ker očitno mislijo, da žival ne more biti srečna, če je plodna, in ker ljudem, ki ugotovijo, da je njihova žival breja, priporočajo umor mladičev oz. odstranitev plodov še pred kotitvijo (kar je pravzaprav isto, eno je pač umor pred kotitvijo, drugo pa umor po kotitvi). Zato sem bila tako proti.. Sedaj nisem več tako 100% proti temu (pomagalo je, da sem začasno zapustila forum), ampak še vedno sem proti umoru mladičev in protu svetovanju s/k kot univerzalne rešitve vseh problemov ali načina, da 'osrečimo' žival.

Ja, v našem podnebju bi se super počutila. Sploh glede na to, da živi v tropu in ga potrebuje.
Aja, moja “naj žival” je pa tiger. A dam kar oglas al kako? Saj če imam dovolj veliko posteljo, mu bo pa ja pasalo menda?

New Report

Close