Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kje dobiti načrt hiše?

kje dobiti načrt hiše?

……. in hvala vsem za nasvet. LP

TIPSKI ALI PO NAROČILU ?
PRI NAS JE PO NAROČILU

Irena!

Lahko zaupaš koliko je cena ( cca ) in v koliko časa ga izdelate?

Pozdravčke!
Valerija!

cena je trodelna – vsaj po naših izkušnjah – najprej je osnutek (okoli 50 jurjev), potem ti popraviš, pokomnetiraš, in nastane idejni (cca 150 tisoč in več), potem pa je PGD (cca še 400 do 600 tisoč), arhitekt te tako stane cca 1 mio, zraven pa še urbanistični plan (ki ga izdela le pooblaščen urbanist, ki ni nujno, da je tvoj arhitekt, a ne?), še cca 200 tisoč.

Tipski so sicer okej, če najdeš NATANKO TAKŠNEGA; KOT GA POTREBUJEŠ, sicer vsak popravek nekaj stane in na konvcu si na istem ali celo na dražjem, kot če bi po naročilu natanko na tvoje želje, potrebe in zmožnosti naročil plan.

Mi smo zdaj v fazi idejca, čakamo na pogoje urbanističnega načrta, da bomo dokončali PGD. Smo naročili hiško, ker smo hoteli majhno in do pike izrabljeno. Naša arhitektka se je izkazala, niti kotička ni, kjer ne bi bilo nekaj izrabljeno. Prvi sestanek z njo smo imel poleti in če ne bi s pogoji na različnih sklužbah /elektro itd./ tako zavlačevali, bi zdaj že imeli narejen PGD. čas trajanja od naročila do izdelka cca 6 mesecev, torej.
T.

Aja, kje dobiti načrt – tipski dobiš v skoraj vsakem arh. studiu, zelo veliko jih imajo tukaj:

T.

približni stroški in predviden potek

1. naročilo in izdelava geodetskega posnetka – cca 50.000 SIT
2. urbanistični del projekta – cca 180.000 SIT
3. PGD- projekt za gradbeno dovoljenje – cca 600.000 – 700.000 SIT (normalna hiša)

na vse je še DDV
to velja za projekte po naročilu, tipski te pridejo ceneje (tipski projekti NARDIN MARIJA), stanejo 1000 eurov, ni važna velikost oz. tip + popravki, tako da te na koncu pride ceneje, samo,… da je tipski, zdej pa al paše al ne paše na tvojo parcelo, ni narejen po tvojih željah in zahtevah, odvisno kaj hočeš.
Pri taki investiciji kot je gradnja hiše za celo življenje, se splača da ti je ,,narejena po meri,,.

Ja, se kar strinjam. Ponavadi ljudje, ko kupujejo avto, plačujejo po več 100000 sit za tako in drugačno dodatno opremo. Ko pa ti rečeš, da boš dal za načrt 500000, pa te debelo pogledajo, ker se “dobijo načrti bolj poceni”.

Mi bomo vzeli načrt po naročilu, čisto po naših željah, cena pa dokaj ugodna (krepko pod 1 mio). Ravno v ponedeljek smo videli osnutek – zelo smo navdušeni.
Ogledala sem si veliko tipskih načrtov in sem ugotovila, da se splača dati nekaj več, pa bo hiša res ZA NAS. In tak občutek sem imela, ko sem videla idejni načrt.

http://www.planb.si

Dandanes obstaja mnogo luštnih tipskih načrtov in mi smo izbrali takšnega in smo prav zadovoljni. Sicer smo se res prevozili po Sloveniji, ko pa smo našli tapravo hiško, smo poizvedeli, kje so jo izdelali in tam naročili načrt.
In s tem kar pol milijona prihranili. To pa je tudi nekaj, no kakor za koga. Za nas je veliko.

moje vprašanje:hiša je vrstna ,bila zgrajena 1934 leta ..original načrti so se izgubili ..sedaj bi rabil duplikat tega načrta ,,kje bi ga dobil v Mariboru

Irena kje pri vas je ceneje.imate nacrt narejen za Hise tipski ali.

Irena zanimam se  za nacrt tipski. Cena me zanima. Lahko me poklicete na telefon 030749049

ce ima gdo stevilko od irene naj mi prosim poslje na koji telefonsko. 030749049 hvala in lep dan jasmin

New Report

Close