kje dobiti kužka
Maja,
oprosti, nisem imela časa pregledovati vseh odgovorov, ampak jaz ti iz lastne izkušnje ODSVETUJEM višavca, če imaš majhne otroke. Naš višavski mali terorizator sovraži vse oblike otrok. Majhne, srednje, velike. Najbrž zato, ker ne prenese vseh nepredvidenih kretenj in gibov, ki so značilni za otroke.
Sicer je rodovniški in seveda naš srček, ampak za otroke pa ta pes res ni. Malo živčen je že od malega, ampak, tako pač je.
Mopsek je res prisrčen kuža. Tudi mi smo ga imeli in vsem se je prikupil zaradi svoje “crklijvosti” in nežnosti. Odlično se je razumel tudi z mlajšim bratcem. Še enkrat pa bi rada povdarila, da bodite previdni pri izbiri in predvsem to, da kužka kupite od priznanega vzreditelja, ki vam bo pomagal pri izbiri kužka in vas opremil z vsemi navodili kako naprej (prehrana, nega, šolanje). Jaz si nikakor ne bi upala kupiti mopsa po kakšnem oglasu in to še brez rodovnika, saj je potem precejšna možnost, da dobimo bolnega kužka. Velik problem pri mopsih so bolezni oči, kože in DIHAL!!! Kužki so zaradi potlačenega noska precej občutljivi in veliko jih težko diha.
Predlagam, da si greste kar ogledat opis tega kužka s katerim se popolnoma strinjam in pozorno preberite predvsem del, kjer piše, kako kupiti zdravega mopska(spodaj je še znan vzreditelj!):
http://www.mojpes.net/pasme/mops.html
Veliko sreče z novim kužkom!