Najdi forum

Imam grozen problem,iščem že par mesecev rastlino CIPERUS!Bila sem že v skoraj vseh vrtnarijah,vrtnih centrih v LJ,pa je ne dobim nikjer.Največkrat prodajačci sploh ne vedo kaj je to in me prav začudeno gledajo,češ tega pa res nimamo.Ali kdo ve kje to rastlino dobiti???Nujno jo rabim!!!!Hvala za pomoč!

pokliči v semenarno. 01 42703301 ali 01 4271443. Mislim, da ga imajo.lp

Ena od variant je tudi ta, da kjer ga vidis, na skrivaj odscipnes eno vejico in ga vzgojis kar sama. Pravijo, da “ukradene” roze boljse uspevajo.

Ce bi ga jaz se imela, bi ti ga poslala, pa ga ze dve leti nimam vec.

Se nekaj sem pozabila povedat….Ciperusu se drugace rece tudi Papirus. Morda ga poznajo pod tem imenom.

… eno od njegovih imen je tudi ojstrica…

Hvala za odgovore,problem je v tem ker tudi sama ne vem točno kako zgleda.Upam da ga pod vsemi temi imeni le kdo pozna.Lep dan želim vsem!

Je cisto preprost za prepoznavanje. Ima dolga stebla, debela nekaj milimetrov. Stebla so običajno dolga cca 30 cm in več. Obstajajo tudi vrste, ki so dolge okoli 2 m. No, potem pa je na vrhu stebla taka palmica. Izgleda ravno tako, kot tisti okraski, ki jih dajo na sadne kupe. so taki oyki lističi in štrlijo stran okrog in okrog. Skratka, kot nekakšna palmica z ozkimi listi! Nimaš kaj falit. Razmnožuje pa se čisto preprosto. Tiste listke (palmico) obstrižeš, da so dolge cca 3-4cm in tisto stran potopiš v vodo. Pognale bodo korenine in prav kmalu tudi novi poganjki.

Če boš slučajno dobila to rastlino, si zapomni, da mora ta rastlina biti vedno v vodi. v podstavku mora biti vedno voda…vsak dan….voda naj stoji v podstavku, drugače se bo posušil. to je močvirnata rastlina in je preprosta za vzgajanje.

Lep pozdrav!

New Report

Close