kitajske restavracije
Mislim, da je vseeno malo pretirano po enem filmčku obsoditi kar vse kitajske restavracije. Lahko pa še enkrat pogledaš tisti filmček in si še isto misliš naprej o njih. :))
razne dokumente si kitajci kar podajajo, ker itak vsi zgledajo tako podobno, da jim gre to na roko
pred leti je pregled sanitarne inšpekcije pokazal, da si po domače povedano slabo umivajo roke, ker so našli sledi fekalij v hrani – in to ne samo v eni restavraciji
danes sem v noviach prečitala, da so razvažali morske sadeže v navadnem avtomobilu in je vse gnilo…
skratka – ni lih nek presežek zdrave hrane tam
ja se strinjam, da imajo kitajci kar se tiče higiene pri nas zelo slab glas. Kljub temu, pa mi je njihova hrana všeč, ravno tako umirjen ambient in kadar gremo punce na klepet zavijemo v kitajsko. takrat o higieni ne razmišljam, oziroma upam, da je ok. Nikoli pa še nisem imela kakšnih težav po jedi.
Kako lahko samo pomislite , da imajo Kitajčki kakršnega koli pojma o higijeni . Eno so kit res. v USA , ko so lastniki že rojeni v US in tudi vzgojeni v šolah v Ameriškem načinu življenja, povsem drugo pa je , ko k nam pridejo iz Sečuana, kjer so še pred dvema dnevoma lovili in odirali podgane , pse in mačke . Od takih pričakovati kakrnjekoli znanje o higijeni je ravno fantaziranju. Tu tiči razlika drastična med USA in SLO , kar se tiče njihovih restavracij. Nisem in nikoli ne bom njihov gost, še tisti z bližnjega Balkana nimajo o higijeni vse rasčiščeno , kaj šele tisti Aziati !
Sem vozil domov kuharico- našo žensko- vsak večer , iz ene LJ restavracije, pa je tako zaudarjala in smrdela , sicer po neki meni nepoznani , mojemu nosu pa ogabnemu vonju , da sem moral potem 1 uro zračiti avto. Saj veste kuhar vsak diši po nečemu , kar je dominantno aromatičnega pri njegovi kuhi- česen, paprika, čevapi itd., ona pa je dišala – smrdela po nečem , kar se je meni upiralo v želodcu , kaj šele , da bi to jedel.