Najdi forum

Lepo pozdravljeni
v kolikor je kdo izmed vas že bil na Kitajski, točneje v Hong kong-u prosim, če mi lahko da kaj podatkov, in sicer
– ali so oblačila in čevlji ceneje kot pri nas, ali se splača kaj kupiti?
– ali so ostale stvari ( računalnik, kamera, fotoaparat …. ) tudi ceneje kot pri nas.
– kako je s hrano, ali se lahko zastrupiš ali se moraš bolj paziti kaj ješ.

Hvala vsem za kakršnekoli informacije o Kitajski.

Kaja

Bila sem v Hong Kongu pet dni, sicer leta 99. Prvo – strašansko je drag! Res, kaj takega pa še ne. Pa smo zelo pazili, stanovali v chip hotelih, nekaj hrane imeli celo s sabo. Nanese sam hotel, prevozi na Hong Kong Island – tam je pač glavno dogajanja, stanuješ na Kowloonu – celina – in se na Hong Kong Island voziš s feryjem. Res pa je, da smo hodili po muzejih ipd.
Najbrž sem ti zdaj natrosila informacije, ki jih že veš.
Kar se tiče tvojih vprašanj – vem, da je bila elektronika smešno poceni in so moje kolege srbeli prsti, da si nabavijo kako zadevico. Elektronskih trgovin je miljon, ena zraven druge. Natančneje ne vem, ker me ni zanimalo in nisem bila pozorna. Kar se tiče oblek – ti tudi ne znam povedati.

Kar se tiče hrane: mi smo je imeli nekaj s sabo, kake ribje konzerve, krekerje, juhice… Se je splačalo, sicer bi zapravili še več. Na takih potovanjih je vedno izhod McDonalds, ki je tudi (relativno) poceni.

Šli smo v njihovo tradicionalno restavracijo dvakrat in obakrat je bilo v redu, nobenih problemov, vem, da smo bili enkrat celo navdušeni nad jedmi – pa niso bile drage restavracije, pravzaprav so bile precej poceni, take ulične, kjer je not tv z videospoti:))
Moji kolegi so si privoščili prav poulično hrano in so bili navdušeni, nobenih problemov ni bilo. Po mojih izkušnjah ni posebnih strahov glede tega, previdnost pa seveda nikoli ni odveč.
Sicer se pa zastrupiš lahko kjerkoli, tudi v Portorožu:))

No, morda smo to, sicer se ne tiče tvojih vprašanj, a vseeno: če boš tam, si pojdi pogledat največji bronasti kip Bude na svetu – fascinantno! Na enem izmed otokov, pozabila sem ime.

Lepo bivanje v Hong Kongu ti želim!

draga Greta
končno se je oglasila ena, sem že mislila da nobeden Slovenec, razen poslovnežev, ne hodi okrog po Kitajskem.
Hvala za informacije.
Kaja

Čao,

mi smo bili v sklopu 2 mesečnega potovanja po Kitajski tudi v HongKongu 2 leti nazaj in je v primerjavi z ostalo Kitajsko zelo drag. Obleke pa niso dražje kot pri nas – jaz sem si tam kupila celo garderobo, posebno oblačila znanih blagovnih znamk so cenejša kot pri nas (npr. Morgan de toi, Sysley, Max Mara, Kookai). Mislim, da če bi najprej prišli v Hong Kong, bi se nam vse zdelo poceni, ampak ker smo šli najprej po Kitajski, je bila razlika precejšnja. Prevozi so dragi. Ko boš tam, se ti ful splača iti še v Macao, za katerega smo vsaj pred dvemi leti Slovenci še rabili vizo (kupiš kar tam na meji), ampak je mestece ful zanimiva protiutež Hong Kongu (vožnja prek morja traja samo kako uro).

Uživaj!

Ps. Drugič zastavi vprašanje raje na forumu Kam in Kako na počitnice – je ful bolj obiskan.

Aja

V Hong Kongu sem bil se v casu, ko je bil se britanski (poleti 1995), sluzbeno. Za nakupe tehnicne robe najbolj priporocajo Kowloon, vendar je treba biti previden in se menda sploh izogibati trgovin, kjer v izlozbah ni cen – pa tudi sicer – poznam ljudi, ki so npr. kupili fotoaparat ” z garancijo ” v HKG, potem se jim je v Evropi pokvaril, pa jim pri nas ali v Avstriji garancije niso hoteli priznati. Tako da – mislim, da mora biti cena RES ugodna, ce se ze odlocis za kaj takega. Jaz nisem tam nic tehnicnega kupil, ker nisem nic rabil.

Videti je v HKG precej – poleg Kowloona kot najbolj shopping dela in Central na HKG Islandu se je lepo vzpeti se na vrh Victoria peak, pa iti na juzno stran otoka, ki je precej bolj zelena (Aberdeen, Causeway bay…)

Kar se tice hrane se ne spominjam vec tocno, ampak vem, da sem se hranil po kitajsko, pa je bilo vse OK.

Absolutno tudi jaz priporocam enodnevni izlet v Macao, ki je precej drugacen od HKG, pa tudi bistveno manjsi – se ga da prehoditi skoraj celega pes. Gliserji in ladje za Macao vozijo zelo na gosto s terminala na
Centralu. Najboljse je seveda vzeti hitri hidrofoil gliser, s katerim traja potovanje okoli 1 uro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close