Najdi forum

kitajska vs uradna

v čem naj bi bila kitaska medicina boljša od uradne? mal sumim, da je tole spet nek larifari, a so kje dokazi za nasprotno? sicer pa ja….v kar verjameš, to ti bo pomagalo.

Spoštovani,

kot prvo se nam zdi, da je pot vprašanja, ki ga postavljate napačna. Ne gre zato, da je katera od medicin boljša, gre za to kaj lahko skupaj največ naredita za bolnika-to se nam zdi ključno.

Tema, ki jo odpirate je precej bolj kompleksna za tale forum. Dovoliti mi samo to, da vam napišemo, da je najbolj znana metoda TKM (tradicionalne kitajske medicine) akupunktura, s strani svetovne zdravstvene organizacije priznana in preverjena metoda že nekaj časa.
Obe medicini imata kar nekaj stvari skupnih, a razlikujeta se predvsem v izhajanju in pristopu, ki v TKM deluje holistično in preventivno, da se problem skuša ustaviti predenj nastopi, to je morda le ena izmed dobrih lastnosti, slaba pa vsekakor je, da ne ponuja tolikšnega napredka v smislu operativne in kirurške stroke, brez katere pa vsi vemo, bi stežka shajali (…).

Z lepimi pozdravi,

*** Zdravniki tradicionalne kitajske medicine http://www.kitajskamedicina.si/ MB 040 417 463 CE 040 720 189 LJ 040 837 853 KP 040 206 744

Tradicionalna kitajska medicina je dobra v vseh pogledih od uradne.V tujini oziroma državah evropske unije je zelo spošzujejo in tudi v zdravstvene ustanove jih uvajajo.

Tradicionalna kitajska medicina ti hitro odkrije vzrok in odpravi vzrok,uradna pa samo zdravi simptome.Zahvala gre sistemu petih elemntov.

Z tradicionalno kitajsko medicino pozdraviš lahko ogromno bolezi,pri čemer pri uradni sploh ne,tudi poškodbe se lepo “popravijo”.Rehabilitacija po možganski kapi je 90% hitrejša kot pa pri uradni medicini,zdravljenje glavobolov,migren je hitrejše in uspešnejše,…

Pri tradicionalni kitajski medicini si opravljaš več poklicev.Si tako zdravnik,fizioterapevt,dietetik,internist,… Pri uradni pa te zdravnik prgleda,te napoti na neke preiskave,nato glede na te preiskave se odloči za nadaljne zdravljenje.In samo od obiska zdravnika do prve preiskave je čakalna doba 6 mesecev ali več,ter da zdravnik dobi izvide in ti pošlje povabilo za nov pregled je že 1 leto na okoli.Pri kitajsi medicini pa tega ni.
Veliko diagnoz se odkrije in postavi na osnovi 5 elementov,anamnezo,na osnovi pulza,pogled jezika,očesa,že samo ko vidiš človeka,lahko na osnovi videza veš kake težave ima.

Po domače kitajska medicina je uspešna že tisočletja in to kar so kitajci vedeli 10 000 let nazaj,je uradna medicina potrdila na osnovi aparatov,operacij.Kitajska medicina pre 10 000 leti teh stvari ni imela.

Zelo lep potrditveni primer ki se uporablja v Sloveniji je zaenkrat protibolečinska akupunktura,ki jo izvajajo na Onkologiji,kar je ponovni lep dokaz da je akupunktura zelo uspešna,saj uradna medicina oziroma dozo protibolečinske terapije,ki bi jo tak pacient moral prejemat bi večinoma spal oziroma bil zelo “zadet”.Z akupunkturo pa lahko normalno živi.

Jaz prisegam na kitajsko medicino in vedno bom,če bi bil minister za zdravje bi uvedel klinike v Sloveniji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close