Kitajska mast
Zanima me iz cesa je sestavljena kitajska mast in za kaj jo najveckrat uporabljate? Baje jo nekateri uporabljajo kadar so prehlajeni.
Hvala
Izdelek Kitajska mast pri nas nima dovoljenja za promet z zdravilom, zato tudi nimam podatkov o njeni sestavi in delovanju.
Vsak izdelek, ki se mu pripisujejo kakršnikoli zdravilni učinki, mora pridobiti to dovoljenje pri Agenciji za zdravila in medicinske pripomočke.
Kolikor vem, vsebujejo ti izdelki eterične olja in kafro, ki delujejo blagodejno ob prehladnih obolenjih in olajšujejo dihanje.
Vendar poudarjam še enkrat: sestave ne poznam, ne poznam indikacij in nimam navodila za uporabo. Torej tudi ne morem imeti mnenja.
Vsak izdelek, ki je v skladu z našimi predpisi lahko na trgu, mora imeti vse pomembne podatke na ovojnini (proizvajalca, imetnika dovoljenja za promet ali uvoznika, točno navedeno sestavo, datum izdelave, rok uporabnosti itd… V škatljici pa mora biti priloženo navodilo za uporabo, ki ga je potrdila Agencija.
Če bi bile zadeve tako urejene, Vi danes ne bi bili pred dilemo iz česa je mast in kako deluje.
Lep pozdrav!
Hvala za izcrpen in korekten odgovor.
Kitajska mast je goljufija. Res je, da so Kitajci izdelovali “čudežno” mazilo ,ki je vsebovalo predelane dele telesa, mislim da tigra, ki je zaradi tega skoraj izumrl. Mazilo je veljalo tudi kot afrodizijak. To so spretno izkoristili zahodnjaki, ki so na račun naivnežev obogateli. Vendar “kitajska mast”, ki se je prodajala v Evropi in Ameriki ni imela istih sestavin ampak le eterična olja. Mazilo v prvotni sestavi so prepovedali tudi na Kitajskem zaradi ogroženosti živalske vrste. Ni mi pa znano če se pri nas če dobi. Spomnim pa se kako je prodajalec zavajal potrošnike tako, da je mazilo pakiral v zelo majhne lične škatlice in jih prodajal po visoki ceni, kot argument, da so sestavine zelo redke in dragocene.
Sicer pa za Kitajce velja da je užitno in uporabno vse kar raste in se premika. Vendar to ni vedno povezano z zdravjem, ampak s preživetjem.
lp. Mitja
Draga moja!
Ne poslušaj teh bedarij! Sedaj nimam pri sebi listka, tako da ti jutri napišem sestavine. In to, da nima dovoljenja tudi ni res, saj se prodaja pri nas in celo dela jo nekdo v Ljubljani! Ti napišem jutri. Jaz jo redno uporabljam pri glavobolih, kadar me boli križ in tudi pri prehladih. Zadeva je čisto uporabna. Če pa slučajno misliš na TIGER BALSAM (za to ljudje dostikrat govorijo kitajska mast), potem je pa verjetno res nekaj na dovoljenjih, saj se že nekaj let ne dobi v naših lekarnah.
Več Jutri!
LP
Sedaj nimam pri sebi listka, tako da ti jutri napišem sestavine. In to, da nima dovoljenja tudi ni res, saj se prodaja pri nas in celo dela jo nekdo v Ljubljani! Ti napišem jutri. Jaz jo redno uporabljam pri glavobolih, kadar me boli križ in tudi pri prehladih. Zadeva je čisto uporabna. Če pa slučajno misliš na TIGER BALSAM (za to ljudje dostikrat govorijo kitajska mast), potem je pa verjetno res nekaj na dovoljenjih, saj se že nekaj let ne dobi v naših lekarnah.
Več Jutri!
LP
Oprosti, ker ti nisem takoj odgovoril! Zadeva pa je sledeča.
Sestavine:
mentol, kafra in eterična olja mete, bora, nag. žbic in cajepute.
Proizvaja:
Mioba, Ljubljana
LP
Jaz sem uporabljal neko kitajsko mazilo, ki je bilo v majhni rdeči škatlici. Če govorite o temu mazilu, potem vam povem, da je super in mi pri vseh glavobolih veliko bolj pomaga kot vse strupene kemikalije iz raznih farmacevtskih podjetij, ki služijo na bolanih ljudeh in onesnažujejo okolje tako, da ne bodo izumrli samo tigri, ampak še ščurki.
Tudi sam iščem, kje ga dobiti.
Forum je zaprt za komentiranje.