Spoštovani,
Za začetek: stara sem 25 let, ne kadim, ne pijem kave, alkohol uživam občasno in še to v zelo zelo majhnih količinah. Imam precej stresno službo, ne v smislu dela, bolj v smislu nadzora nad delom nadrejenih in nenehnega lovljenja na napakah. Pred mano je tudi selitev…
V zadnjih 10 dneh opažam, da me peče kislina. Sprva me je pekla v želodcu in nekoliko proti grlu. Imela sem tudi pekoč občutek v grlu, občutek cmoka v grlu, ko sem spila nekoliko vode je bilo bolje. Kupila sem si kapljice Iberogast in tablete Rupurut. V zadnjih dveh dneh me v želodcu več ne peče tako kot me je, še vedno pa se mi spahuje in ob tem zapeče kislina, vendar ne toliko v želodcu kot gor proti grlu. V grlu občutim kot nek cmok, kar mi je moteče. Grlo me malo tudi peče. Imam slab zadah.
Kar malo me grabi panika, saj se mi to še nikoli ni dogajalo v takšni obliki. Pravzaprav se mi še sploh ni.
Kako si lahko pomagam?
Kaj lahko jem? Čemu se moram izogibati? V kolikem času to mine? Moram nujno k zdravniku??
Zadnje dni ne jem prav dosti, saj me je strah, da me bo peklo še bolj.
Prosim za vaš nasvet, saj vaše mnenje zelo cenim.
Najlepša hvala in lepo pozdrav!
Pika
Potzdravljeni! Prav nobenega razloga ne vidim za paniko, ki vam bo težave kvečjemu poslabšala, najverjetneje imate težave z zatekanjem kisline navzgor v požiralnik-refluksom. Pomagate si lahko z uživanjem manjših obrokov hrane in ne neposredno pred spanjem, primerno telesno težo, ležanje/spanje z dvignjenim vzglavjem, jejte počasi, izogibajte se zdravilom proti bolečinam, ki dražijo želodec (“nesteroidni antirevmatiki”) in seveda pojdite do zdravnika vsaj zato, da dobite primerno terapijo.
Lep pozdrav