kislina
čaj rastline r e p i k priporoča Terezija Nikolčič prodajalka zelišč na lj.tržnici
p e l i n ščep listov preliti skozi cedilo
l i m o n i n s ok žlička nerazredčenega Irma: http://www.planet zdravja.com
hrana: pri jedi velja pravilo: vživajte vedno 4x toliko snovi, ki povzročajo b a z e kot povzročitelje k i s l i n.
dobavitelji baze: zelenjava, krompir, vse vrste sadja, petršilj, kumina, mleko in smetana, negazirane mineralne vode
proizvajalci kislin: saldkor, sladkarile, izdelki iz bele moke, polirani riž, limonada, kava v zrnu, alkohol, meso, perutnina, divjačina, sir,goveja juha
nevtralna prehrambena sredstva pa so tista, ki ohranjajo ravnotežje med kislinami in bazami, maslo, naravna olja, pitna voda
g i b a n j e š p o r t