Kisle kumarice
Nataša,
s tako malimi količinami ne moreš nikomur škoditi, seveda. Gre za tiste, ki imajo poli in ostalo packarijo nenehno v hladilniku, ki jim to pomeni dnevno živilo, ki ne znajo pojesti zelenjavne omake, če ni zraven hrenovke, ki otrokom nenenhno popuščajo s hamburgerji in pomfrijem ker otroci kao ne jejo drugega. Če lahko sami zbirajo verjetno res ne. Ampak kot sem enkrat že citirala Pantleyevo in jo zdaj samo malo prikrojujem: otrok ne vzgajamo tako, da so nenehno srečni, ampak da bodo znali pametno, samostojno in zdravo živet.
Zastrupil se ne bo nihče s tem, je pa dejstvo, da to ustvarja napačne prehranske navade.
Vsak dela tako kot sam misli, da je najbolje in če se malo sporečemo okrog življenjskih in prehranskih nazorov, se to menik večjemu zdi pozitivno, ne pa vredno klicanja Primoža (za Majo Majo)
Veš kaj, ne sodi meni in podobnim, ki smo dale za probati poli in pašteto pred enim letom in nas ne uvrščaj nekam..med nevedne-ker sem zdravstvena delavka vem o prehrani doosti in tudi sama težim k zdravi prehrani, ampak eno je jesti vsak dan drugo pa poskusiti nekajkrat. Če še ne veš, otroci želijo poskusiti različne stvari, da se odločijo kaj jim paše, če mu ne daš pač ne pozna okusa, ki ga ima pašteta in poli salama (sama ne jem klobas, ker jih ne maram, ampak poskusiti so mi dali,ne?). To, da petletnemu otroku ne daš hrenovke (dobijo se iz samo perutninskega mesa) pa je too much. Tudi meni se ne da o tem razpravljati, ampak ne moreš uvrščati nekoga nekam, če ga ne poznaš! Poznam pediatra, ki je otrokom dajal same packarije, ker drugega niso hoteli jesti, pa so tudi normalni zdravi otroci.Pač so obdobja pri otrocih takšna..ti pa otroka v zgodnjem otroštvu nanajaš na nekaj zaradi česar bo (če že ni) izbirčen.
še enkrat povem:nobena skrajnost ni zdrava in verjemi, da je moja pot čisto neškodljiva in varna popotnica pri hrani mojega otroka, tvoja pa…