Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Kirurgija Fabjan – kaj menite o njih? Moje izkušnje in še od par bližnjih so slabe

Kirurgija Fabjan – kaj menite o njih? Moje izkušnje in še od par bližnjih so slabe

Zadnjič so me sprejeli na urgenco zaradi nekih težav, v ordinaciji je bila ena ženska pred mano, ki ji je popustil šiv po operaciji, ki so ji jo naredili v kirurgiji (plastični in tudi estetski) Fabjan.

Šiv se ji je razparal, zijala ji je rana in krvavela po par dneh od operacije in urgentni zdravnik ji je rekel, da bi morala jih tudi tožiti, ne samo iti v UKC v malo operacijsko na dodatno šivanje.

Žal imam tudi jaz slabe izkušnje – osebno. En poseg so mi delali samoplačniško, dali kao popust na gotovino s 600 na 400 eur, ampak BREZ RAČUNA. Kot bonus so mi ponudili čiščenje zobnega kamna, termin pa so mi septembra zaradi korona situacije odpovedali, ter me nikoli več poklicali, ko sem jih jaz, pa so se sprenevedali, da ne vedo, za kaj gre, čeprav mi je ‘ekstra bonus’ (na plačilo brez računa?) ponudil direktor klinike Gašper Fabjan. Mimogrede, v času, ko so meni ‘odpovedali termin zaradi korone’, so delali s polno paro.

OK, nategnili so me na suho. Ni panike. Ampak tudi kolegica se je pritožila na poseg, ki so ji ga naredili (estetska kirurgija, filerji in botox) ker je imel zelo slabe rezultate oz. je bilo stanje po njem celo slabše, kot prej. Pravi, da ni bilo nobenega učinka, pri prejšnjih posegih (pri drugih estetskih kirurgih) pa je bil rezultat dober in je trajal več mesecev, tukaj ni bilo razlike, razen da se je videlo mesta vbodov. Mogoče so ji dali navadno fiziiloško raztopino z injekcijo in ne botulin toksina in dermalnih filerjev?

Nisem dermatolog niti kirurg, sem družboslovec. Fabjan se po vsem slišanem dozdeva sumljiv. Ampak videti na svoje oči žensko, ki so jo morali poslati v malo operacijsko na ljubljansko urgenco na ponovno šivanje… to pa je šalabajzerija ekstra kategorije.

V kratkem me čaka ena plastična operacija na nogi – po tem kar imam svojih izkušenj in slišanih še par tujih, me živ bog več ne spravi do Fabjanovih.

Zanima me, če ima kdo s to dotično kliniko v Šenčurju pri Kranju tudi sam slabe izkušnje?

Hvala.

p.s.: ne gre za obrekovanje, ampak za stvari, ki so se dejansko zgodile in menim, da bogovi v belem ne bi smeli biti nedotakljivi. Tudi odnos na kliniki je bil zelo slab – najprej so me naročili v Šenčur, kjer sploh niso imeli zabeleženo, da sem pri njih, ampak so me po telefonbu po pomoti zapisali na pregled v novo odprto ankaransko podružnico (sem iz okolice LJ!), potem so me pustili čakati dve uri, do kolegice s filerji so se tudi nesramno vedli, češ da je bila ona na posegih že povsod (pod iglami jo je imela dr. Zora Fabjan, na vprašanje asistenta, če je imela že kje kakšen poseg, je omaležovalno zabrusila – “Joj, kje vse ta že ni bila, povsod so jo že obdelali”.).

Nespoštljiv odnos in nestrokovnost: najmanj treh oseb k njim ne bo nikoli več.

Pozdrav,

sama bi pokomentirala nekoga drugega…bila sem doslej pri treh lepotnih kirurgih, a nihče tako ošaben, nesramen, surov in totalno nehuman kot ernest novak. Rezultat posega komaj opazen plus stranski učinki še po mesecu dni…zatekanje, oteklina… To, da rezultati niso takšni, kot bi naj bili, je po čisto normalnem sporočilu s fotografijami vzel kot osebni napad nanj in ob obisku toliko da ne kričal name in bil agresiven. Ne razumem nečesa…če za vsako stvar, ki jo kupimo, obstaja možnost reklamacije, nakar kupljeno stvar menjajo ali dajo dobropis, zakaj enako ne velja za lepotno kirurgijo…gre za storitev, čisto enako, kot če v Lidlu kupiš smutimaker za 20 evrov (garancija 3 leta)… Je torej zasebna medicina izvzeta iz trga dela, storitev in pravic kupca? Resnično, to so šele bogovi v belem, ki vzamejo veliko denarja…in daleč od tega, da bi pacientke hranile tam samo svojo nečimrnost…gre za težave, ki močno vplivajo na videz in za željo po minimalnih osvežitvah… Torej, s strani tega pokvarjenca novaka nobenega zdravniškega razumevanja, da ti kot nekdo pod Hipokratovo prisego pride nasproti in skupaj s tabo išče rešitev, če ne gre vse tako, kot bi naj…

Pod iglami jo je imela gospa Fabjan????

Gospa je anesteziologinja. Na in je padla zgodbica

Groza od dermatologa!!!
Naredite si uslugo in tega dermatologa Fabjana ne obiscite. Nisem edina, ki je nezadovoljna s posegom odstranjevanja znamenj na obrazu.
Moja zgodba: 
Hitro odstranitev 3 znamenj na obraz, niti enega ni odstranil dobro, tako na hitro da ga nisem mogla nic vprasat, ker se mu je mudilo, odsekal in odvihral. Kasneje sem prisla sem na dva popravljalna posega, niti enega od treh znamenj mi ni dokoncno odstranil. Stara sem bila 28let in clovek se je dejansko igral z mojim obrazom, da ne recem koliko casa sem tudi zato ker gre za obraz zbirala pogum. Na koncu sem se odlocila oditi k Medart kjer so popravili kar je Fabjan zasustral. Ko sem rekla Fabjanu da prihajam zaradi reklamacije, je bil nesramen in rekel, da reklamacija v medicini ne obstaja. Skratka, grozen odnos, obcutek kot da sem kos pecenke.

Gledam slike dr. Matica Fabjana, ker se na internetu neprestano ponavlja neka raklama, kjer na dolgo in široko govori, kako bi lahko šestdesetletne ženske izgledale čisto mlade. Pa se mi poraja vprašanje, zakaj človek, ki oglašuje kolagenske kreme, kot čudež, ki stoprocentno pomaga proti gubam, sam ne uporablja teh krem. Gospod izgleda star med petdeset in šestdeset let in kot, da ni nikoli v življenju uporabljal nobene kreme. tudi starša izgledata stara in normalno zgubana. saj s tem ni nič narobe, vendar se človek vpraša, kaj vendar prodajajo. Lepoto???

Odgovor na objavo uporabnika
      Nika963, 12.04.2022 ob 23:25

Pod iglami jo je imela gospa Fabjan????

Gospa je anesteziologinja. Na in je padla zgodbica

Kje vidite gospa Fabijan?

Bom kar potrdila. Glede na to, da je osebje resnično nestrokovno, sprejemnica in čakalnica umazana, slab zrak, da ne govorim o dr. Novak kot nosilcu dejavnosti, ki je tudi nekako odgovoren za zaposlovanje in  delo svojih samooklicanih strokovnjakov, ki so mi dodobra zašuštrali obraz, sem dobila odgovor “nisem jaz delal”, probajte malo segrevati! Zdaj naj jaz rešujemo njihovo nesposobnost! Boste pa nazaj prišli, pa bomo raztopili… Seveda z doplačilom! Katastrofa! V njegove klinike definitivno ne več, pravzaprav nikamor kjer Novak, Vozlič in ostali strokovnjaki delajo.

Osebje v sprejemni je poden! Klicala sem za naročanje moža na pregled/poseg, so mi povedali da glih kar je eden odpovedal in lahko pride mož na pregled jutri. Naslednji dan sva prisla skupaj in mož se ni mogel prijaviti na vrstomatu – ga je usmerjal v sprejemno. V sprejemni gospa po pregledu seznama narocenih nama lepo pove, da je soprog naročen 28. marca. Sem ji poskusila razložiti, kaj mi je bilo rečeno po telefonu prejšnji dan in dobila odgovor ” Vaša beseda proti naše besede”!!!! Pa kaj si mislijo oni, da človek si vzame čas, potroši gorivo samo zato da pride lagati??!! Tako da to kliniko toplo priporocam le tistim, ki se bodo odločili za terapijo poniževanja in nesramnosti.

Odgovor na objavo uporabnika
      Delfina, 23.05.2021 ob 17:44

Pozdrav,

sama bi pokomentirala nekoga drugega…bila sem doslej pri treh lepotnih kirurgih, a nihče tako ošaben, nesramen, surov in totalno nehuman kot ernest novak. Rezultat posega komaj opazen plus stranski učinki še po mesecu dni…zatekanje, oteklina… To, da rezultati niso takšni, kot bi naj bili, je po čisto normalnem sporočilu s fotografijami vzel kot osebni napad nanj in ob obisku toliko da ne kričal name in bil agresiven. Ne razumem nečesa…če za vsako stvar, ki jo kupimo, obstaja možnost reklamacije, nakar kupljeno stvar menjajo ali dajo dobropis, zakaj enako ne velja za lepotno kirurgijo…gre za storitev, čisto enako, kot če v Lidlu kupiš smutimaker za 20 evrov (garancija 3 leta)… Je torej zasebna medicina izvzeta iz trga dela, storitev in pravic kupca? Resnično, to so šele bogovi v belem, ki vzamejo veliko denarja…in daleč od tega, da bi pacientke hranile tam samo svojo nečimrnost…gre za težave, ki močno vplivajo na videz in za željo po minimalnih osvežitvah… Torej, s strani tega pokvarjenca novaka nobenega zdravniškega razumevanja, da ti kot nekdo pod Hipokratovo prisego pride nasproti in skupaj s tabo išče rešitev, če ne gre vse tako, kot bi naj…

in zakaj mu ne napisete ocene na fb in google reviews? Ljudje berejo ocene in na tak nacin bi lahko marsikomu pomagali, da ne naleti na takega zdravnika.

Jaz sem pri Maticu Fabjanu odstranjevala znamenje na obrazu, obnasal se je zelo “povrsno”, hitro, se pogledal me dobro ni, z nic razlage o negi, kako bo to potekalo. Odstranil mi je znamenje hitro kot, da se mu nekam mudi (skrata z obcutkom, kot da ga briga, ce sem iznakazena  ali pac whatever). Popravljala sem 2x isto znamenje, NA OBRAZU, pri njemu, ni odstranil. Na koncu so mi ga lepo odstranili v Medartu (profesionalno, natancno, vzeli so si cas). Skratka GROZA, s tem da je slo za obraz in da sem 1leto+ prezivela s pol znamenja, kar je blo se grse kot prej celo znamenje. Nikoli vec!! 😭

Nika963

Zgodbica nikakor ni padla.Sr.Zorica Fabjan je res anesteziologinja,ampak manjše posege opravi tudi ona,na žalost je res…

Nasploh bi dr.Zorica Janković Fabjan in dr.Marjan Fabjan morala že zdavnaj prenehati z aktivnim udejstvovanjem v operacijski dvoranah…pa še kakšen z njihove klinike…ma najboljš da bi kar zaprli, ker je tako odnos,kot storitev in potem rezultat NAJVEČKRAT živ PORAZ!

Potrjujem slabe izkušnje vseh, ki so se doslej oglasili. Tudi v 2024 ni nič bolje – to je klinika, ki verjetno za samoplačnike dobro poskrbi; za ljudi z napotnico si pa vzamejo nekaj minut, pa še to slabe volje in šele ko nimajo samoplačnikov.

Pozorni bodite že pri terminu pregleda. V e-vem mi je bil v aprilu 2024 ponujen termin prva polovica septembra. Ker je to za moj problem idealen čas, sem jih izbrala. Pa bi lahko koga drugega s fiksnim terminom npr. 20. 9. 2024.

Kljub pojasnilom zakaj rabim termin v prvi polovici septembra, se je Fabjanu in njegovi ekipi mirno spalo. 30.10.2024 in pika, je bilo njihovo edino sporočilo.

Pozno popoldan me je sprejel mlad, vidno utrujen zdravnik.  “Ja, vitiligo imate.  Če Michaelu Jacksonu niso mogli pomagati, verjemite, da je neozdravljivo. Lahko vam pa napišem recept za eno kremo, ki ne pomaga.”

V izvidu je pisalo, kakšne vse informacije mi je zdravnik podal (pa mi ni povedal nič – z mano je ravnal, kot da vem, kaj vitiligo je), ni pa bilo zapisano, da sem pokazala tudi nekaj bradavic, za katere mi je dejal, da jih lahko lasersko odstranijo, a ker so neškodljive, bo poseg samoplačniški.

Imelo me je, da bi se pritožila na ZZZS, pa vem, da ne bom nič dosegla. Pregled jim bodo plačali, tudi tisto kremo, ki mi je predpisana, čeprav nič ne poma.

Neprofesionalno, nekorektno, neetično.

Na odstranitev bradavic z obraza bom seveda šla drugam, k njim ne bi poslala niti sosedovega mačka.

….

Tudi sama imam napotnico za odstranitev bulice na obrazu,

odločujem se med Fabjanom in bolnišnico , me je pa kar strah glede na komentarje.

Kaj mi svetujete?

New Report

Close