Najdi forum

Kiropraktika in manualna medicina

Pozdravljeni,

moja težava je, da imam pogoste migrene vezane na menstrualni ciklus že kakšne 3 leta. Ker pa se mi migrena vedno pojavi na isti strani glave (utripajoča bolečina) sumim tudi vrat, hrbtenico.Prične se na zadnje strani glave(zatilnica?) in se širi proti vrhu glave in potem na oči. A se mi ne širi vedno tako. Včasih bolečina ostane samo na zadnji strani. Zadnje čase imam težave tudi s predelom rame in vratu. Desno ramo imam dostikrat mravljinčasto (utripajoč, mravljinčast občutek v predelu vratu,ramena in hrbtenico). Na rentgen vratu in hrbtenice nisem šla, saj mi je zdravnik rekel naj delam vaje za vrat in hrbtenico. Delam veliko za računalnikom, desna stran je bistveno bolj obremenjena kot leva mogoče, zato dostikrat bolečine na desni strani. Stara sem 30 let.
Prosim še za vaše mnenje.
Lep pozdrav,
Š.

Tu se žal z zdravnikom ne strinjam, vaje same očitno ne bodo dovolj, predlagam slikanje vratnega dela hrbtenice in obisk v naši ordinaciji[/url]. V takih primerih so učinki naše terapije zelo dobri.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni!

že nekaj časa imam pekoče bolečine v vratnem delu oz.zgornjem delu hrbta, ki se širijo v ramena, mravlinčenje obeh rok
in desne noge. Že pred leti (2006) mi je bilo dg. blagi karpalni sindrom, v izvidu EMGja piše tudi zmerna kronična radikularna okvara C8 Th1.
kaj to pomeni?

Lani sem šla s slikami spet k ortopedu, ker se težave stopnjujejo in bom kar prepisala iz izvida:
RTG vratne hrbtenice; blaga zožitev IVP C4-C5 z angulacijo ter na račun tega popolnoma izravnana vratna lordoza. na ramenu se že nakazujejo naplastitve na zunanjem robu akromioma in špičasti veliki tuberkel, ki bi lahko bil vzrok za kasnejši impingment.
DG. enthesopathia cervicale bilat, osteohondrosis C4-C5 discreta.
prosim za obrazložitev mojega stanja in seveda vaše mnenje, če mi pri teh težavah lahko pri vas pomagate, ker ortoped mi ne more – tako je vsaj rekel – samo s fizioterapijami, ki pa mi na kronično težavo pripadajo baje samo vsake dve leti…:( čeprav mi masaže malo le pomagajo.

Bila bi vesela, če bi mi zaupali tudi kake cene pregledov in terapij pri vas…vsaj okvirne…
sem iz Murske Sobote, tako najbližje Mariborski ordinaciji..
prvo pa prosim za mnenje..

poleg tega imam še dg.Miastenija gravis

najlepša hvala v naprej!

Gre za vkleščenost živca C8 v vratnem delu ali Th1 v prsnem delu hrbtenice – upam, da le enega od njih.Oba imata vpliv na občutke v roki.
Na sliki je ortoped ugotovil, da gre tudi za prizadetost višje v vratnem delu (C4-C5).

Masaže ne pomagajo v celoti ker očitno ne gre le za mišični problem.
Potreben je natančen pregled, primerjati slike s klinično sliko, mislim da bi vam z manualno terapijo lahko pomagal.

Dvakrat tedensko delam tudi v MS (ponedekljek in petek popoldan), tako da se vam morda ne bi bilo treba voziti v MB. Telefon MS je 041 986-286, g. Jure Horvat.

Cena prvega pregleda je 40 euro, cena posamezne terapije pa 35 euro. Število potrebnih terapij bi ocenil na pregledu, običajno 4-6.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

pred sedmimi mesci sem izvedel da imam skoliozo (okoli 20°). Ortoped mi je po dveh pregledih (5 mecev narazen) povedal da ne napreduje več in da je vredu. Vendar pa se vsake toliko še vedno pojavlja bolečina od sedenja kadar se učim. Vsak dan delam vaje ki sem jih dobil pri fizioterapevtu in ukvarjam se z dviganjem uteži (5-6x na teden). Zelo bi si želel da se skolioza izboljša zato vsak dan delam vaje za raztegovanje in pazim na tehniko in gibe v fitnes centru. Zanima me če bi mi kiropraktik ali manualna medicina lahko kaj pomagala ali škodovala saj sem še v obdobju rasti (star sem 16).

Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

posebno zdravljenje s tehnikami manualne medicine v vašem primeru niti ni potrebno, bi bilo pa zelo priporočljivo, da se naročite v eno izmed naših ordinacij na posvet. Pri skoliozi je namreč zelo pomemen življenjski slog in aktivnosti posameznika, večino pomoči lahko namreč naredite sami, z vajami, držo in aktivnostmi.
S podobnimi primeru ravnamo na način, da opravimo kratko zdravljenje (2-3 terapije), potem pa za vzdrževanje stanja po potrebi izvajamo preventivne terapije 1x mesečno dokler simptomi povsem ne izvenijo.

V kolikor se odločite za zdravljenje v eni od naših ordinacij, vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://www.mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

New Report

Close