kiropraktik po porodu
Pozdravljeni,
sem nekaj mesecev po porodu in ker imam velike bolečine v vratu, htbtu, nogah, rokah,…zaradi nošenja dojenčka predvidevam bi šla kam da me malo naravnajo. Ali to lahko (pred nosečnostjo sem že kdaj šla in je bilo ok) glede na to, da je telo po nosečnosti in porodu malce drugačno? Ne bi rada da bo še kaj hujšega potem narobe. Oz. kakšne so vaše izkušnje kaj naj (se mi zdi namreč da je tudi pretok v vratu / glavi čuden). In pa ali nam pripada kaka fizioterapija in če kakšna bi bila?
Lep pozdrav.
Pozdravljena!
Nekje 2 leti po porodu traja, da se vzpostavi ponovno hormonsko ravnovesje v telesu – v tem času so vaši sklepi še vedno preveč laksni in nestabilni, zato kiropraktika v tem obdobju ni priporočljiva, saj vaši sklepi niso premalo gibljivi.
Mislim, da vaše težave izhajo iz mišic, zaradi preobremenitve le teh se v njih aktivirajo mišični vozli, ki lahko povzročajo hude bolečine. Reši jih trigger point terapija, ki jo izvajamo nekateri fizioterapevti.
Nič vam ne pripada, če boste kaj hotela narediti za svoje zdravje, si boste morala sama plačati.