Kiropraktik
Živ!
Moje izkušnje s kiropraktikom TODO-m (ambulanta oz. ordinacija na Nazorjevi v Ljubljani) so zgolj in striktno pozitivne! Res je sicer, da sem imela težave s spodnjim delom hrbetnice in medenico, a vendar… Traja kar nekaj “seans”, odvisno od poškodbe oz. tvojega stanja, kar lahko preračunaš tudi v tolarje (pred dvemi leti je bil en obisk okoli 4000 do 5000 SIT). Na začetku so seanse precej pogoste – 2- do3-krat tedensko, nato se interval podaljšuje. Ob prvem obisku te temeljito izprašajo o anamnezi, zelo zaželjeni so tudi rentgenski posnetki (če jih imaš) (če jih nimaš in se mu zdi, da bi blo vseeno dobro kaj slikati, te pošlje on). Skratka, jaz ti lahko samo rečem – pojdi in se prepusti brez strahu. Noben ti ne bo garantiral 100% ozdravitev, ampak izboljšano stanje pa vsekakor…
Če te še kaj bolj konkretnega zanima, pa kar vprašaj.
Have fun.
Tudi jaz imam zelo pozitivne izkušnje z g.Yoshikirom Todom. Tudi moje težave so se omilile (glavoboli) in istočasno z mano je bil tam tudi en gospod, kateri je imel napotnico za Valdoltro za operacijo, ker je imel take strašne bolečine in skoraj ni mogel več hoditi, pri 35 letih. Po 2 terapijah se mu je stanje že močno izboljšalo in je lahko normalno hodil. je pa potrebno vzdrževanje stanja, tako da upoštevaš njihove nasvete glede telovadbe…
Vsekakor ti ga priporočam. Je pa zelo dober tudi g.Drago Smiljanič iz Šmarjeških Toplic. Tudi on ima precej dobre rezultate.
No , jaz pa imam popolnoma drugačne izkušnje.
Bila sem pri kiropraktiku v N.G. , ki se hvali z diplomo ruske medicinske fakultete . Nič me ni spraševal o moji bolezni , kaj šele , da bi želel videti kake posnetke ali diagnoze. Nasprotno – trdil je , da ortopedi namerno oz. zaradi lastnega neznanja zavajajo ljudi in jim govorijo , da se neke bolezni ne da ozdraviti ( imam spondilozo , ki ni ozdravljiva bolezen – ko se enkrat začne , se da samo upočasniti napredovanje ) Rekel mi je, da mi že po prvem “posegu” garantira popolno prenehanje bolečin , da vse bolezni in težave izvirajo iz nepravilno postavljenih vretenc ( ??? ) da bo on to takoj uredil , da bom že kar takoj v redu , da pa naj vseeno pridem vsaj 7 – krat . To mi sicer ni bilo čisto jasno , zakaj le , če bom že O.K Potem sem sicer razumela , ko sem na hitro izračunala končno ceno “zdravljenja”.
No , dedec se je pravil name in me lomil in nategoval in spet lomil in spraševal , če se počutim boljše . Najprej sem odgovorila , da ne , da je isto kot je bilo , pa je spet začel in spet spraševal , kako mi je …dokler nisem potuhtala , da bo odnehal le , če mu rečem , da se počutim čisto drugače in dobro.
Na kratko – po tistem sem bila ves teden tako zanič , da sem komaj hodila , premikala glavo , da o kolkih niti ne govorim !
Ko sem o tem povedala moji osebni zdravnici , mi je rekla , da imam še srečo , da bi lahko končala pri ortopedu s kako poškodbo , ki se ne bi več dala popraviti !
Moje mnenje je , da je med nami vse preveč takozvanih doktorjev , zdravilcev … ki obljubljajo čudeže , mi pa , laiki , nismo sposobni presoditi , kateri med njimi ima vsaj približno medicinsko znanje .
In verjetno so tudi bolezni , ki jim tako zdravljenje bolj škodi kot koristi .
Svetujem , da se prej zelo natančno pozanimaš , s kom boš imela opravka !
Veliko sreče in lep pozdrav !
Nikita
Tega ToDo-ja iz Nazorjeve bolj pozna moja žena, sem pa videl razliko od prihoda do odhoda.
Jo je hrbtenica zvila, da se ni mogla zravnat. Dva dni preležala v postelji z bolečinami, dokler je nisem odpeljal do Nazorjeve.
Dol je prišla sama, vzravnano, zadovoljno.
Še kak teden je bla previdna, zdej je ok.
Edi
Tega ToDo-ja iz Nazorjeve bolj pozna moja žena, sem pa videl razliko od prihoda do odhoda.
Jo je hrbtenica zvila, da se ni mogla zravnat. Dva dni preležala v postelji z bolečinami, dokler je nisem odpeljal do Nazorjeve.
Dol je prišla sama, vzravnano, zadovoljno.
Še kak teden je bla previdna, zdej je ok.
Edi
V reviji Aura je bil enkrat (mogoče aprila lani) objavljen pogovor z ameriškim kiropraktikom, ki dela v Ljubljani in zelo dobro sem si zapomnila naslednjo njegovo izjavo: Kiropraktični poseg ne sme boleti. Bolečine se smejo pojaviti samo po posegu kot reakcija na terapijo. O g. Todu sem tudi jaz slišala pohvale, za obisk se pa vseeno nisem odločila, ker sem preizkušala druge načine zdravljenja.
Srečno.
Alenka
Gospe in gospodje,
imam mamo, ki ima velike težave z desno nogo. Ker ima obolenje hrbtenice (vretenca) nekajkrat na dan ne more stopiti na nogo tako močno jo boli (desna noga v kolku). Noga ji otrdi in postane mravljinčasta. Zanima me ali ima katera/kateri od vas te probleme in kako ste jih zdravili oz. omilili. Zanima pa me tudi metoda zdravljenja pri kiropraktiku. Otropedi so roke dvignili v zrak in ne morejo ali ne znajo ali pa po njihovem ni mogoče prav nič več pomagati.
Želim nasvet!
Pozdravljen(a) !
Bila sem pri tistemu Rusu na koncu Cankarjeve ul. – tam nad Arctur barom . Saj sem imela zapisano ime , vendar sem ga po tem neuspelem poskusu kar stran vrgla.Mislim pa , da je edini kiropraktik tu v Gorci.
Bi se pa šla še enkrat pozanimat , kako je pri tem Japoncu iz Lj. , ki ga vsi tule tako hvalijo.
Če greš , pa kaj sporoči , kako je bilo – mail imam objavljen.
Želim ti uspešno zdravljenje !
lp N.
Živ!
Tudi nad mano so ortopedi divgnili roke. In da naj se navadim živeti z bolečino. Pri 18ih!!!! Kot tvoja mama sem tudi jaz imela mravljinčasto nogo, probleme z ležanjem, sedenjem, hojo,… Zdaj je načeloma v redu. Vsake toliko mi kaj sicer malo ponagaja, ampak običajno je to posledica moje lenobe (premalo športa… je nujno potrebno, da ohranjam nek nivo kondicije; in pa tudi telesno težo…) ali pa pretiravanja z obremenitvijo. Želela sem ti v bistvu svetovati, da se z mamo le pomenita o obisku kiropraktika. Nisem strokovnjak, zgolj predvidevam, da gre v njenem primeru verjetno tudi za obrabo vretenc, a vseeno, skoraj prepričana sem, da bi ji g. Todo lahko težave vsaj omilil.
Srečno.
O gospodu Todu še nisem slišala negativnega mnenja (pa že zaradi svoje profesije v preteklosti kar dobro poznam alter-sceno). Pacienti pa trdijo da je vseeno boljši on kot pa njegov brat. Žal pa kiropraktika ni vedno odgovor na težave, vsaj ne takrat ko gre še za kombinacije z drugimi boleznimi.
Moja mama je imela hude kombinacije (umetni kolki, okvare na hrbtenici, krčne žile ….) pa ji kiropraktik več kot toliko ni mogel pomagati. Pa smo takrat poskusili kombinirat tudi z akupunkturo
(g.Jani Osojnik) in mama je dejala da ta mix dela čudeže pri njej.
Je pa preteklo kar nekaj let, tako da ne vem ali g.Osojnik še prakticira na Gerbičevi v Lj.