v enem mescu sem shujsala za 8 kil. 10 kil imam se prevec. zanima me zakaj mi kilaza ne gre vec dol ceprav se zdaj ukvarjam z soprtom (30 min ker nimam vec casa) kaj delam narobe? naj se povem da se od zacetka nisem ukvarjala s telovadbo, ne hujsam pod nobenim zdravniskim nadzorom, imam bol mocne kosti.
Mascoba v misice? Vredu je.
Mojca: odvisno kako delas sklece. Če delas tako, da imas roke bolj narazen, potem delas vecino za prsi, ce imas roke cisto ob telesu, potem ti dela triceps na roki. Najboljsa vaja za roke, so proste utezi (rocke), ker bos morala poleg tricepsa, stimulirati tudi biceps. Kako hitro se pozna pa je odvisno od posameznika, prehrane, pocitka, nacina izvajanja….
Moje mnenje je tako: kilogramov ne izgubljas vec, ker si pokurila prevec misic, te pa so najvecji porabnik kalorij. S samo dieto hujsanje ne traja dolgo. Telo se navadi na nizek vnos kalorij in zacne sparati z njimi. Se pravi da tvoje telo nima nobene potrebe po porabljanju zalog energije (mascobe), ker ima dovolj teh ki jih vnasas s hrano (je pa moralo za to zrtvovati dober del misic). Mislim da brez fitnesa ne bos vec znizala telesne teze. Razen seveda ce spustis kalorije se nizje – ampak to je zacaran krog, ker se bo cez nekaj casa zgodba ponovila. Kar naenkrat pa bos vnasala izjemno (pre)malo kalorij, kar pa ze skoduje zdravju (pocasi se blizamo anoreksiji…)
Lep pozdrav! 🙂