Najdi forum

Kila na požiralniku

Pozdravljeni!

Že dobro leto imam občasne bolečine med prsmi. Bolečina ponavadi traja nekaj dni skupaj, potem spet nekaj časa nič in tako naprej. Čutim neko “nabasanost” tudi v grlu (kot da bi se zataknila hrana), a te hrane ni – veliko pijem a ne pomaga. Bolečina je občasno močnejša, kadar pojem kaj tršega in velikega, zato se ves čas izogibam kruha in mesa. Zdi se mi, da sem od takrat dalje dobila odpor do trde hrane, pa čeprav mi velikokrat ne povzroča nobenih bolečin. Moje prehranjevalne navade so posatle čudne: malo jem, izogibam se trdi hrani, ne maram mesa, jedla bi samo juhe in jedi na žlico.
Poleti (julij) sem obiskala svojo osebno zdravnico, ki je rekla, da gre najverjetneje za kilo na požiralniku. Predpisala mi je 2 škatlici tablet Nolpaza, ki sem jih jemala 30 minut pred jedjo (približno). Bolečin vse do začetka decembra ni bilo – očitno so tablete resnično pomagale.Zdaj pa so se bolečine začele pojavljati ponovno. Bolečine čutim že par dni skupaj, vse me zbada, sem lačna a mi ni do hrane, ker vem da me bo vse še bolj tiščalo in bolelo. Kaj naj storim?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

potrebujete kontrolo pri osebni zdravnici, ki vam je prvič predpisala zdravila in vam sigurno tudi dala navodila, kaj storiti, če se težave ne umirijo ali se ponovijo.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close