Spostovani!
Dvakrat sem rodila in sem ze po prvem porodu opazila da imam nekoliko “cuden”trebuh.Po drugem porodu sem odlocila da se malo vec pozanimam o “taksni vrsti” trebuha in sem na zalost izvedela da imam kilo.
Zdaj me caka operacija nekje na zimo.
Zmenila sem se da bo pri operaciji tudi plasticni kirurg,tako da bo on zadevo polepsal,koliko se le da.
Moje vprasanje je namrec, kakrsne so posledice ce se po takem posegu (tudi po estetskemu-odstranjevanje odvecne koze),zgodi prej ali slej da spet zanosim?(imam 30 let)
Kaj lahko pricakujem da bo z misicami in tudi z trebuhom,oz.kozo?
Prosim svetujte mi.
Koliko so taksne operacije rizicne (mrezica,sivanje trebusnih misic…)
Hvala za odgovor ze vnaprej
Živijo
Če boste zanosili se vam bo trebuh ( koža, mišice in vse mehko tkivo spet napelo in izbočilo :). Nikakor pa ni nujno , da bo nastala nova kila.
Niste povedali kakšen tip kile imate: popkovno, diastazo rektusov , ingvinalno Direktno , indirektno… Vsak od teh tipov zahteva drugačen poseg – rekonstrukcijo trebušne stene.
Dolgoročni rezultat je odvisen tudi od kvalitete -čvrstosti vaših tkiv tako , da vam takole na daljavo 🙂 težko natančno odgovorim.
Operacije kile so praviloma varni posegi s sorazmenro nizko pogostostjo zapletov.
Lep pozdrav
Aleš
Pozdravljeni se enkrat!
Pri meni gre za diastazo rektusov.Napisala vam bom kar tisto kar pise na izvidu:
“V predelu zgornjega dela linee albe je razmik za 2 prsta,ki sega tudi nekaj cm pod popek in je prakticno do zlicke.Ob sedenjuoz.sprosceni steni stoje se pojavi ventralna kila.Rektusi se pomaknejo zelo lateralno ,tako da je defekt vlozljiv za 4 prste.”
To se pravi-ce bi se enkrat zanosila ne bi trebusna stena kar POCILA glede na to da bo sivana in da mi bojo vgradili mrezico?
Drugo kar me zanima je bolj lepotne narave:
Glede na to da imam kar nekaj strij okrog popka,ali bojo kar izginile pri zatezanju oz.odstranjevanju odvecne koze?
In se nekaj- Koliko casa traja okrepitev po taksnem posegu?
Hvala za odgovore
Živijo
Disatazo rektusov se da odpraviti s plikacijo – šivom in prekritjem mišic rektusov , če je trkivo slabo je včasih potrebno vstaviti in všiti tudi mrežice, ki steno ojačajo.
Ob ponovni nosečnosti ni moič izključiti recidiva kile vendar je ta ob dobri rekosntrukciji sorazmerno redka.
Strije okoli popka bi pri z abderoplastiko vodstrnili skupaj z kožo spodnjega dela trebuha. Če bi skušali odstraniti samo strije okoli popoka bi na tem mestu sotalt brazgotina po izrezu odvečne kože.
Lep pozdrav
Aleš
Spoštovani!
Že od rojstva imam popkovno kilo, veliko kot fižolček. Stara sem 22 let in sem pred kratkim zanosila… Zanima me kako popkovna kila vpliva na nosečnost, so z njo povezane resnejše komplikacije? Ali res nosečnicam s popkovno kilo olajša nosečnost nosečniški pas? Je izvedljiva operacija popkovne kile v prvem mesecu nosečnosti?
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem
Prisrčen pozdrav