Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kila

kila

S 1 mesec starim sinom sem bila danes pri pediatrinji. Ugotovila da dimeljsko kilo. Rekla je da lahko kila sama izgine, če pa ne bo pa potrebna operacija. Zanima me na kakšen način jo lahko poskušam odpraviti?

Spoštovana tinap,
dimeljska kila nastane zaradi malce slabše razvite trebušne stene na majhnem delčku v dimeljskem kanalu, skozenj pa lahko leze črevesna vijuga.
Velikokrat vidimo, da se stena ojači z rastjo in otrok kasneje nima več težav. Pri nekaterih otrocih pa dimeljska kila ostaja in jo je potrebno operirati. Včasih boste opazili oteklinico na tem predelu, kjer je dimeljska kila, predvsem po daljšem joku ali pri napenjanju. Dokler jo z nežno masažo lahko spavite nazaj in otroka ne boli (jok), potem je vse v redu in čakate na datum operacije, ki vam ga določi trebušni kirurg. Če pa kilce z masažo ne morete spraviti nazaj, otrok boleče joka, na dotik ga kila boli, potem naj vas še isti dan vidi pediater, ki bo ukrepal.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close