Kika
Pozdravljena!
A mi lahko poveš. kaj je pisalo v vaši vrčrvski odločbi? A je kaj v korist vrtca (recimo en otrok manj v skupini, kmonkretna navodila glede prehrane….) ali samo spremljanje…Jaz sem letos zadovljna. A odkar je na dializi hodi v vrtec samo za dobre tri ure, ker sem jaz na porodniški (oz. prej na bolniški). Jeseni pa bo malo drugače, ker grem v slubo (sicer si močno želim za polovičen čas, a ne vem, če mi bo uspelo).
A ste napisali posebno olajšavo pri oddaji dohodnine?
Pozdrav, mrož.
Zdravo, mrož.
Ne v vrtčevski, pač pa v odločbi o usmerjanju, ki jo je izdal Zavod za šolstvo je pisalo, da skupina ne sme imeti več kot 18 otrok (če se dobro spomnim). To je bila edina ugodnost, ki jo je sin glede na svojo bolezen prejel. No, v skupini jih je tako ali tako samo 13 in je super. Vse ostalo, glede vodenja, bolezni, prehrane, urgenc smo se pogovarjali direktno z vzgojiteljicami oz. s strokovno skupino v vrtcu, ki mora se mora ustanoviti na osnovi zakonodaje za vse otroke, ki imajo odločbo o usmerjanju. Konkretno se vsedemo na začetku šol. leta (obe vzgojiteljici, vodja kuhinje, in vodja skupine) in se pogovorimo kako in kaj. Proti koncu šol. leta se spet dobimo in predebatiramo, kako smo šli čez leto skozi. Z vrtcem sem zelo, zelo zadovoljna in me zato kar malo skrbi, kako bo v vstopu v šolo, čeprav sem ob vpisu v šolo dobila zelo pozitiven odnos.
Da, pri dohodnini smo vpisali olajšavo na osnovi odločbe CSD.
Pa lep pozdrav. Kika.