kg
Meni se ne zdi preveč. V prvi nosečnosti sem se skupaj zredila za 19 kg, potem “dala dol” 17 kg, se drugič zredila za 17 kg – in zdaj sem v minusu glede na prvotno stanje. Kile kar padajo, ko pa letam za dvema živahnima puncama.
Se pa spomnim, da sem bila prvič ravno prve tri ali štiri mesece ves čas lačna in sem samo gledala, kje bi bilo kaj za v usta vtaknit (še posebej so me mikale kremšnite in navadni jogurt, zmešan za malinami in malo sladkorja – tega sem pojedla na tone).
Sicer pa – za 2 kg se lahko hitro zrediš tudi, če nisi noseča, samo pomisli, kako je med kakšnimi prazniki, ko se ves čas je in bolj malo miga…
Nočem biti tečna toda zakaj veliko žensk za pridobivanje teže v nosečnosti mislijo/mislite da ste se zredile? “Zrediti” se sliši tako slabšalno.
Popolnoma normalno je, da ženska med nosečnostjo pridobiva telesno težo, saj se ji poveča količina krvi, teža maternice in plodovnice in teža otroka prinesejo svoje. Vse kar je viška telo naravno dela zaloge za čas po nosečnosti, ki so namenjene dojenju. Te zaloge vidimo kot maščobno plast na bokih, trebuhu in stegnih. Toda te maščobne celice se bodo po porodu in dojenju kaj hitro izrabile (seveda ob pravilni in zdravi, uravnoteženi prehrani ter pravilnem gibanju).
Seveda pa je stvar popolnoma drugačna, če je čas nosečnosti tisti, ko se dobesedno “spustimo z vajeti” in se bašemo z nezdravo hrano. Po rtesnici, tudi sama sem khkhmmmm – 3x bila med njimi in vedno sem si rekla: ah, saj bom po porodu mislila na to, he, he…
Pozdravček vsem!
Saj ne gre za to, da bi se obremenjevala, da bi se “zredila” preveč (no ja malo se že sekiram) ampak za to, da ne bom kot je Ali Baba rekla, kot nasedel kit in bo Green peace okoli mene skakal. Bojim se, da bi pridobila preveč. Je pa res, da po knjigah pravijo, da v prvih dveh mesecih ni nobene potrebe po povečanem prehranjevanju, ker plod črpa iz telesa mame potrebne snovi. Ja kako, če sem bila pa jaz že prvi mesec nenormalno lačna, pa dvakrat zjutraj, pa opoldne pa dvakrat popoldne, pa zvečer,….. Pa ni v moji navadi. No sedaj pa stopim na vago in je že 2 kg več, ja koliko jih pa še bo potem, če jih sedaj še ne bi smelo biti več?
Jaz sem šla v 2 mesecih gor za 2 kg. Res mi ni jasno kako naj bi ostala na isti teži, če pa moram karnaprej nekaj grickati, da mi ni slabo. Pa se merkam pa jem sadje pa jogurte, pa čimmanj sladkega. A problem je tudi v tem, tale mesec je tako pasje vroč, da se po kosilu le vržem v posteljo in počivam, ker drugega sploh ne morem početi. Ker se ohladi šele okoli 9 toliko da bi šla lahko ven, jaz pa takrat že čisto zlepljena in zaspana in že stoje spim….. no ja pa so kile gor. Če bi šla lepo vsak dan na sprehod in bi se več gibala bi bilo drugače, tako pa….. raje tele kilce gor, kot pa da me kap v tej vročini….
Tako Silvana, da ne skrbi, kmalu bo september in s tem upam, da konec te butaste vročine, potem pa grem vsak dan po službi na sprehod, pa na kakšno telovadbo se vpišem in tako vsaj malo omejim kilce. No ja saj omejila jih ne bom, se pa bom dosti bolje počutila, kot sedaj ko je edina rekreacija tisto malo plavanja med vikend… pa še to res malo, ker me začne špikat med plavanjem in se ne kar ne upam potem plavat naprej.
Drugače pa če pogledam moje joške….. mi je kar jasno kam je šlo nekaj od tega dodatka….. saj so ful ful večje kot prej in težje, tako da sem dejansko dobila gor le kakšno kilco, ostalo je v joškah. Ha ha
Hehehe, Pajaca. Jaz sem imela prsa vedno malo večja, nedrčki C ali D, sedaj pa kar hajajo tako, da ne vem kje se bo to ustavilo. Pa taaaakkkkooo bolijo. Sploh ko se vležem. Groza!
Kar se pa plavanja tiče….Meni na morju, ko smo bili, sploh ni pasalo. Tudi mene je špikalo, pravzaprav bolelo, tako, da sem edino z blazino šla v vodo. Torej se bomo sprehajali.
Vidim, da te matra nov prijeten post AliBabe, ampak lahko ti povem, da se VEDNO na koncu nosečnosti počutiš kot slon, kit ali karkoli podobno velikega. V vsakem primeru si okorna, nezanesljiva s koordinacijo, “baše” te ravnotežje – v glavnem počutiš se kot en velik sod, ne glede na to, ali se ti v nosečnosti teža poveča za 8 ali 20 kg. Ne obremenjuj se zdaj s tem, pa veselo spremljaj rast svojega sončka v trebuhu, da bo na forumu še veliko veselih novic.
LPM
Jaz sem v 12. tednu nosečnosti in se nisem zredila še nič. Mi ne paše jest – sicer mi ni velikokrat slabo, vendar ko pa je kakšen tak dan, me že samo pogled na hrano mine, ne pa da bi še kaj pojedla. Če se posilim – predvsem sadje in kaj lahkega, pa ponavadi tam okoli 10. ure zvečer zbruham. Ja, mislim, da moji kg šele prihajajo. Imam pa tudi jaz seveda povečane prsi, kar se tiče bolečin v njih, pa moram reči, da so v zadnjih 14-ih dneh nekoliko pominile.
Nana1
Vedno in res vedno sem morala paziti na prehrano, saj se me je vsak gram zelo rad prijel. In vsako leto sem januarja hujšala, ker je bil pač december bolj “ješč”. Letos pa smo januarja “naredili” našo punčko in niti približno nisem pomislila na kakšen “manj žri”. S tem se bom ukvarjala, ko bom nehala dojiti. Res je zame bolje, da nisem brez varstva na plaži (Greenpeace bi me brez problemov odnesel v morje), a to je MOJIH 9 MESECEV! Dokler se dobro počutim in je tudi zdravje ok (pritisk,beljakovine ipdl), se ne jezim. Moja punčka raste in je zdrava! Da bi le tako ostalo.
Pa tudi njenemu očetu sem všeč tako zaobljena :)))
Point tega prispevka: v nosečnosti niso pomembne ženske revije, najdite kakšno starševsko!
Lep dan,
Irena.
Ne obremenjuj se z ušivima 2 kg.
Sama sem se prvih pet mesecev zredila po 3kg/mesec in to brez basanja s hrano. Jedla sem kot prej, res pa je, da mi nikoli ni bilo slabo. Kompletna pridobitev teže je znašala 18 kg, pa nisem niti izgledala kot nasedel kit, niti se nisem tako počutila.
Vsaka nosečnost je drugačna, nekatere se v kompletu zredijo za 6 kg, nekatere za 25. Glej samo, da se boš dobro počutila in da bo tvoja krvna slika okej.
LP
Ma ne, ni preveč. Pridobivanje teže med nosečnostjo in nasplošno je čisto odvisno od posameznice tako, da se ne moreš kaj veliko primerjati z drugimi ženskami. Drugače pa sem jaz v prvem trimesečju shujšala za 3 kg, potem sem se nekje do osmega meseca normalno redila- vsega skupaj za 8 kg, nato pa mi je začela zelo zastajati voda v telesu in mi je teža v samo treh tednih poskočila za 4 kg. Pa sem jedla res malo, ker mi ni prav nič pasalo. No, in sedaj 6 tednov po porodu imam samo še kilogram več kot pred nosečnostjo. Pa nisem nič hujšala, je pa res, da se veliko gibam, pa tudi hrana mi ravno ne diši preveč tako, da jem bolj malo in redkokdaj kakšne res redilne zadeve.
Tako da se nič ne sekiraj glede teže! Meni je kolega rekel, naj raje poskrbim, da bo imela bebica dovolj hrane in da bo vse v redu, pa bom že potem hujšala, če bo treba. Se strinjam z njim.
Lep pozdrav!