Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Ketoza – ali dejansko deluje oziroma kdaj ne?

Ketoza – ali dejansko deluje oziroma kdaj ne?

Zivjo vsem,
berem in berem in vsi vecinoma porocajo o uspehih pri izgubi teze s ketonsko dieto. Tudi sama sem jo prvic izvajala kar precej nazaj, ko sem imela nekaj cez 20 let. Takrat je bil uspeh vide po dobrem tednu ze. Kile so kar letele dol.

No zdaj imam 40. In sem na ketonski dieti, torej, da imam OH nekje 20-30g dnevno in pac toliko vec mascob in beljakovin itd. Torej kot se sika za ketonsko dieto. Tudi ketostix lepo kaze da je moje telo v ketozi ze vec en mesec. Ze pred tem sem se odrekla tudi sladokorju.
Aktivnost je nekje srednja, vcasih malo bolj malo manj. Imela sem obdobje, ko dejansko nisem bila nic lacna in vse tip top.
Zadnje case pa imam spet potrebe po sladkem oziroma mocnejsi hrani kot pa po tej, ki jo jem. Spet se je podrl ritem spanca. In sploh sme bolj utrujena. Vode spijem nekje 2-3 litre dnevno sigurno.

In aja teza? Pa izgubila sem ne boste verjeli celo 2 kili. Ki pa sta velikokrat skriti v nihanju vode v telesu, saj lahko zvecer tehtam tudi do 2kg vec kot zjutraj vcasih. Aja moja teza je sicer prblizno 25kg previsoka ze tako ali tako…

Torej ideje…kaj se dogaja, zakaj tole nekaj ne stima pri meni?

Napiši jedilnik za en povprečen dan. Nekaj delaš narobe.

Jaz se nekaj trudim z nizkohidratno-visokomaščobno dieto. ampak je še prezgodaj, s tem tednom sem začela. Jem pa tako: čez dan jajca s sirom in maslom, zvečer pa solato, v katero med drugim vržem vsebino pločevinke rdečega fižola, tak da nisem tako striktna in pojem kako žlico medu ali vrstico temne čokolade pred spanjem. Od tekočine pijem samo vodo in črno kavo in to je to. Počutje zaenkrat ful ok, kaj bo pokazala vaga bomo pa še vidli.

Najbolj tipicen jedilnik je pri meni takole:
1. zajtrk: omleta iz dveh jajc in morda s slanino ali sirom
2. kosilo: solata z dodanim paradiznikom, in puranjimi oz piscancjimi prsi, ce nimam tega dodam kako mozarello ali tuno
3. vecerja: loncek polnomastega jogurta z lanenim semenom ali pa na pari skuhan brokoli, cvetaca, popecene bucke oziroma melancane…

Uporabljam olivno ali pa kokosovo olje…

Ce me vmes prime lakota, pojem nekaj oresckov, predvsem mandljev, vendar nikoli vec kot 1 pest…

Zelo malo hrane je slišati, pa tudi veliko premalo maščobe, da bi bila ketonska.

Lahko pa, da ti bo teža še padla…meni tudi kar stoji, res pa je, da kar konkretno jem.

Po moje je najbolje vzrtrajati in počakati še malo.

Jogurt ne paše na ketonsko. Na sploh mlečne zadeve ustavijo hujšanje pri večini.
Paradižnik tudi ne.
Predvsem imaš pa totalno preveč maščob.
Procentualno mora biti za ketonsko cca 5% oh (zelena zelenjava ipd. – bučke imajo visok delež OH), 15-20% beljakovin (dobro je vključiti rdeče meso in mastne ribe) ter 75-80% maščob (zelo pomembno!)

Moj jedilnik:
Z: tri jajca zžvkljana in spečena na žlici masla + 2 zdenka sira vmešana (to bi bilo boljše da nebi ampak ok) + pred zajtrkom pojem žlico kokosovega masla
K: zelena solata s tuno
V: običajno zrezek pečen na kokosovem olju ter brokoli pretlačen z žlico masla + pred večerjo pojem žlico kokosovega olja

Solim normalno, ker rado manjka soli ljudem na tej dijeti (mogoče si zato utrujena?)
Dodatno jemljem multivitamine, omega 3 ter kalij (zelo pomembno da nisi kot cunja!)

Na dan spijem še dve kavi (črna brez dodatkov – včasih dodam žličko kokosovega olja) in cca 3l vode.

New Report

Close