Pozdravljeni
Nujno nujno rabim kakšen jedilnik ketonske diete ki bi pomagal pri hujšanju..nujno nujno potrebujem to ker ne vem več kako naprej..seveda obiskujem 6x tedensko fitnes in sem slišala da je ta ketonska dieta fajn za se spucat in shujšat..proooosim kakšen jedilnik ki bi ga kdo imel in ki mu je pomagal..
hvala
To si pa čist simpl sam sestaviš. Jaz ne vem koliko poješ. Ješ meso, jajca, ribe, solato, paprike… mandllje oz. oreščke z nizkim OH, sir, skuto (s tem ni za pretiravat)…..najpomembnejše je da ne pozabiš na veliko maščob in vode. Jaz glede maščob….dvojna doza omega3 in kokosovo olje.
Nekaj jedilnikov je sicer na netu samo so bolj “moške” količine.
Recimo jutri bom jaz za zajtrk 2kuhana jajca+omega 3+žlica kokosovega olja+kava, malica 100g sira in par rezin zelene paprike, kosilo solata z tuno+omega 3, malica pest ali dve mandljev, pred treningom žlica kokosovega olja, večerja piščanec+kuhan brokoli+omega 3
pr meni hrana ni problem ker jem use ampak se seveda veliki večini ne zdrave hrane branim, pri tem ni problem…nevem pa kaj delam pri hrani narobe ker pri taki aktivnosti še kar ne morem shujšat zato iščem metodo ki bi mi zagotovila da bo v nekje usaj 2 mesecih poznati nekaj razlike če se bom tega držala..torej moj jedilnik do sedaj:
Zajtrk: redko kdaj kruh. če že je polnozrnat ali črn, spečen doma, z kakšnim ribjim namazom (pate) iz evrospina z nizkimi kalorijami, na maščobe in OH se dosti ne spoznam..ali sadje ali tiste ploščice ki so kot stiropor in kava z mlekom..
malica: če jo jem, kakšno sadje
kosilo: piščančje prsi, zelenjava kot je solata, paradižik, kumare, okisano, kakšna bučkina juha, porova juha, mogoče 1x ali 2x na teden riž ali testenine, dosti krat si naredim tudi paprikaš, kakšno špinačo, cvetačo, brokoli
popoldanska malica: se še ne morem odločiti kaj bi, sadja ne, kakšn krat si zmiksam malo tune in skute skupaj in pojem kar z žlico, po treningu zvečer mi ne paše nobena hrana zato si zmešam beljakovinski šejk z mlekom (hy-pro 85)
in še kar ni uredu:/ sladkega se branim, stvari si ne sladkam s cukrom, če že, uporabim natren, ocvrte hrane sploh ne jem, mastne tudi ne, krompirja in stvari iz krompirja kot so kakšni njoki tudi ne, testenin z golažom iz mesa tudi ne, če že, jem z paradižnikovo omako.. razmišljala sem da bi si za en obrok, recimo malica nabavila cotage sir ali tofu ker sm brala da je uredu, pa da bi si zjutraj v jajce dala zmlete ovsene kosmiče…pa ti oreščki…zanima me koliko gramov, ker so ful kalorični…in itak nč ne nasitijo..nevem, obupana sm ker nekaj ne jem pravilno..:S
Jaz od tvoje prehrane tudi nebi hujšala. Prej se redila. Mene OH redijo k nori.
Omega 3 jem v kapsulah ja, dve predpisani dozi. Kokosovo olje pa na žlico, kupim pa organskega. Pa pečem tudi na njemu.
Probej par dni če bo šlo, jaz brez problema tako živim. Sem šla dol 48kg, še ene 15 jih imam namen. Koža je ok. Mišice se čuti :). Gre pa na začetku ful ful hitro, potem pa normalno tam 0,5-1kg tedensko.
Aja, če boš imela probleme z prebavo pojej še več maščob, pa meni pomaga molkosan v prahu.
aha, hvala za te informacije:) kaj drugega še ješ, lahko napišeš čimveč? saj vem da je izbire malo, ampak useeno nekaj več možnosti je še za pripravo obrokov..kaj pa mleko? ker pijem beljakovinske šejke zvečer po fitnesu (trda hrana mi ne gre), z 2dcl mleka, o,5 maščobe + kar ga dam kak dcl še v kavo čez dan?
Draga Zvezdica,
sodeč po tem kar si napisala, tvoja dieta definitivno ni ketonska. Ketonska dieta dovoljuje prvih 14 dni 20g OH/dan, kasneje 30g OH/dan. Ti pa ješ ogroooomno OH. Kruh, riž, sadje… to ne spada pod ketonsko dieto. Tudi določene vrste zelenjave ne. Vsaj na začetku.
Predlagam, da si na netu poiščeš malce več podatkov in šele potem boš ugotovila kako zelo enostavna je in da ne rabiš posebnih jedilnikov, vsaj na začetku ne. Kasneje pa si boš lahko privoščila tudi kake slaščice (seveda posebej pripravljene po receptih). Tukaj na forumu nas je kar nekaj zelo shujšalo. Ko pravim zelo, mislim to resno. Od 20kg pa navzgor.
Išči pod ketonska dieta, LCHF (low carb high fat) in podobno.
Pa srečno 🙂
Šejke pijem z ovsenim mlekom. Je dobro za kožo :). Sam ne vsak dan.
Jem pa ogromno jajc, gob, mesa, dostikrat si naredim segedin ipd, potem pleskavice pa ajvar in kajmak :D….v glavnem lahko dobro ješ. Na tujih forumih imaš ogromno receptov, celo za beljakovinske palačinke, kruh….dobijo se tudi beljakovinske testenine menda (nimam pojma kje)…..aja če mi zapaše kaj bolj “sladkega” si naredim skuto, mlete mandlje, kokos, pa kisla ali sladka smetana, sam to res občasno.
Drugače pa s časoma lahko začneš hrani dodajat tudi kakšne borovnice, maline…..
Aja glede zelenjave….jej večinoma zeleno zelenjavo. Odpovej se korenasti (korenje ipd.) ter paradižniku.
Če želiš lahko en dan na teden ješ več al manj OH. Ciklanje pravijo temu. Ampak jaz tega ne delam. Si pa vzamem en dan na mesec max2 in jem kar hočem, tudi cukr. Pa vseeno hujšam. Je pa res da to redko delam ker se slabo počutim potem.
Pozdravljene,
čist mimogrede sem zasledila naslov te teme(ko sem v resnici iskala eno drugo temo) pa sem se spomnila, da je moja prijateljica hujšala po neki metodi Eurodieta al neki tazga, ki baje tut temelji na zelo omejenem vnosu OH in je ketonska dieta. Sej si ne bi tega zapomnila, če mi ne bi konstanktno govorila kako je zadovoljna in kako hitro hujša…
Mogoče vam pride ta podatek kej prav, ziher majo kej več napisanega na internetu.
Lp
Tud js sm po slučaju naletela na to temo, ko mi je odprlo cel spisek tem, ko sem odgovorila v neki temi…
Tudi sama se držim že 5 dni ketonske diete, preden sem se je lotila sem veliko pogooglala, tudi v angleščini, si shranila tabelo hranlinih vrednosti, tako da vem katera živila na njej smem zaužiti in koliko.
Začela sem si zapisovati jedilnik v beležko in zraven zapisovati kalorije(na približno).
Torej, veliko googlanja in prebiranja po forumih potem pa se šele lotiti tega… Neki na približno ne gre. Ketonske se drži strogo ali pa jo opusti…
Ketonska dieta temelji na povečanem vnosu beljakovin in zdravih maščob (oreški, olivno olje, ne slanine, klobas ipd., ker prvič vsebujejo sladkor, kot drugič pa niso to zdrave vrste maščob).
Dietka ima prav. Dejansko si moraš računati vnos OH, zato recimo na začetku ni priporočljivo jesti grah, korenje, fižol (in podobne vrste škrobno zelenjavo)… sadje, ker takoj prideš na 20g/dan.
Pri beljakovinski pa imaš več beljakovin kot maščob.
Mojemu organizmu ni ustrezala, se pa jasno vsak odloči zase. Je pa o tem ogromno napisanega na internetu, v slov. recimo maxximum portal.
Ne moreš imeti beljakovin brez maščob, če gre za ribe in meso, ker imajo tudi ti maščobe, samo res malo
http://www.cenim.se/hranilne-vrednosti.php?id=769. No, če vzameš lososa, jih ima precej več:
http://world-population.net/food/sl/k98k19
Tako da to brez maščob ne bo čisto res. Sigurno pa se pazi na vnos maščob pri beljakovinski.
Kaj se kombinira, pa je stvar posameznika. Kaj pač komu bolj ustreza glede na cilj, telesno zgradbo, pa tudi aktivnost. Treba je vedeti, kaj hočeš doseči.