Ketonal in stranski učinki
Pozdravljeni!
Več let sem si lajšala bolečine (ishias, bolečine v križu) s tabletami ketonal forte. Bilo je tudi tako hudo, da sem morala hoditi po cel teden na injekcije ketonala nato pa še 14 dni tablete ketonal forte 2-3 dnevno. (po priporočilu zdravnice)
Zdaj se že štiri leta trudim zanositi, vendar ne uspe.
Prosim napišite kaj več, kako ketonal vpliva na neplodnost (oslabi celice, ovira ovulacijo,….??) Imela sva tudi že tri umetne oploditve, vse -, imava nepojasnjeno neplodnost.
Zanima me še ali je ketonal injekcija, ki jo dobiš v postopku IVF oz. pri punkciji (proti bolečinam) enaka tabletam ketonal forte?
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Mehanizem po katerem zdravilo Ketonal (učinkovina ketoprofen) vpliva na plodnost ni poznan.V literaturnih podatkih je navedeno, da obstaja možnost da zdravilo zmanjšuje plodnost pri ženskah. Predlagam vam da se pogovorite o tem s svojim ginekologom in se bosta morda odločila za zamenjavo zdravila, da bi izljučili tudi to možnost vpliva na zanositev. Glede tablet in injekcije pa je v obeh zdravilih ista učinkovina. Razlika je v koncentraciji saj se za intravensko aplikacijo potrebuje manjša koncentracija, ker učinkovina takoj predide v kri, pri jemanju tablet pa se določen delež učinkovine preden pride v kri že razgradi in nima učinka.
Lp