Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom keramika za v kuhinjo, hodnik, utility, jedilnico..mami8.

keramika za v kuhinjo, hodnik, utility, jedilnico..mami8.

Pozdravljeni.

Iščem lepe, dokaj kvalitetne keramične ploščice za tla po zgoraj naštetih prostorih.
Denarja ni ravno na pretek za stran metat.
Rada pa bi take večje, dimenzije recino 50×50 ali 33×33, malo “nagrižene”, robataste?

mami8, ker imaš veliko izkušenj in smo tudi za kopalnico upoštevali tvoj nasvet, te prosim svetuj prosim kam naj grem po te ploščice?
Tudi druga mnenja so dobrodošla.

Hvala in lp

Izbire je kar dosti, za tla so v glavnem v teh dimenzijah, ki jih naštevaš. Nekje za ceno od 15 do 20E se da dobit ze zelo v redu ploščice. Pazi na to, da so za tla granitogres (sploh, ce je talno gretje), debeline od 8 do 10 mm, kar je manj, je pretanko. Meni osebnos so zelo všeč gresi, ki so nekako imitacija lesa, pri teh se cene gibljejo od 25 E dalje za prvo kvaliteto. Tudi rustikalne – z posnetimi robovi so nekoliko drazje. Eno serijo bi lahko dobila po cca 17E, vendar ni granitogres. Nimam linka, vendar mislim, da jih lahko vidiš na spletni strani Keraben, artikel Roncesvalles, Leon, Burgos,…Mislim, da imajo po vseh salonih kar v redu ploščice, jaz bi se izogibala edino Bauhausa, obija pa Gorenja. Glede barve tudi ni tezava, vendar bodi zelo pozorna na to a so ploščice enobarvne ali melirane. Na enobarvnih se namreč čist vse pozna in so zelo zoprne za čiščenje. Ce te se kaj konkretno zanima, pa kar vprašaj.

mami8, naj, najlepša hvala za zelo uporabne informacije res si stručko in zelo prijazna.

Lep dan

Daj no, je ze v redu. Mi je v veselje. Dobro izbiro ti zelim!

Mami8 dovoli še eno vprašanje.
Zdaj ravno računam in mislim… 😉

Se obnesejo te ploščice gres v imitaciji lesa tudi po sobah ( otroška, spalnica, dnevna..).
Imamo pa povsod talno gretje.

Misliš, ozirma veš, ali to zgleda preveč ceneno?
Si kje to morda videla pa ti je bilo lepo??

Premišljujem o kvaliteti, pa glede na ceno parketov?

Povej še tu svoje mnenje prosim.

Res hvala za vso prijaznost.Olajšaš marsikateri dvom.

Lp

Ploscice v imitaciji lesa nikakor ne izgledajo ceneno. Izgledajo zelo lepo, predvsem pa elegantno, trenutno so tuid zelo moderne. Obnesejo se v vseh prostorih, tukaj je po moje bolj vprasanje kako ti je bolj vsec. Jaz osebno imam po celi hiši ploscice, razen v otroski in spalnici. Za Utility lahko das tudi kake cenejse, malce drazje in bolj “fensi”pa za kuhinjo in dnevni prostor. V bistvu sem se malce poigrala (poklicna deformacija) in sem na podest nad stopnicami na celo steno dala nalimat ploščice z zelo izrazitimi “letnicami”v wenge barvi, na to vse skupaj pa postavila omaro za čevlje v barvi smetane z oranznimi detaljli. S ploščicami se da marsikaj, samo strah te ne sme bit, heheh. Zelo preprosto lahko tudi napravis kak vzorec za med talne. originalni so dragi, “zastonj”pa lahko kupis en karton istih ploščic kot jih imas v kontrastni barvi, das na stiri dele in zgleda prav lepo in cisto nic nakiceno. V vsakem primeru pa jih probaj v ozkih prostorih (recimo hodnik)polagat v karo, ker ta vzorec optično razširi prostor.

Kaj pa menite o kvaliteti ploščic podjetja Ariana – konkretno bamboo. In kaj menite o recimo svetlo sivi barvi, imitacija lesa – res svetli, silver, dimenzija 60×20 cm. Polagali bi jih po vseh dnevnih prostorih, hodnikih, stopniščih… Je siva morda vseeno preveč HLADNA? Se nekako težko odločim. So mi zelo lepe, samo bojim se hladnosti. Hvala za mnenja.

Hehe, optimist, sama imam ravno Ariano- bamboo v kopalnici. Meni je vsec, ampak bi po moje moral kombinirati z vec odtenki pohistva. Siva je zelo “uporabna”barva, svetujem ti kombinacijo svetlo sive in antrazit.Se pravi – primer- kuhinja temno siva, omarice mogoce nezno bez z zivo rdecimi detajli, kopalnica temno siva, pa zraven bordure zivo rdece in zivo rdeco omarico (Kolpa Hana). Seveda lahko kombiniras tudi po svoje, z katerimikoli toplimi odtenki barv. S takimi kombinacijami razbijes hladnost, hkrati pa se ploščic ne navelicas.

Mislim, da ima nekaj salonov Ariano celo na zalogi, so pa zelo kvalitetne ploščice – preverjeno iz strani keramicarjev.

Hvala

New Report

Close