Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Keramika in igra na tleh

Keramika in igra na tleh

Hoj!
Ali ima kdo od vas v bivalnem prostoru (dnevna soba) položeno keramiko brez talnega gretja pa ima male otroke. Sama se zelo navdušujem nad ploščicami, ker imamo kuhinjo in dnevno kar v enem delu, pa bi nadvse rada imela kako lepo keramiko kar povsod.
Parketa v kuhinji ne želim, če bo pa samo v dnevnem delu, bo pa grdo.
Menda se bodo otroci prehladili, če se bodo valjali po tleh, pa da so grozno hladne ploščice …

Ali ima kdo izkušnje s tem, prosim???
Hvala in lep dan želim

Tudi mi imamo ploščice čez vse pritličje (kuhinja in dnevna sta ravno tako v enem prostoru, zato se nam je zdelo nesmiselno, da bi stavili parket, ker tudi ne bi lepo izgledalo in še ni komot za čistit – glede na to da je pritličje, in cel cajt hodimo noter in ven, vozički, kolesa, mislim, da bi parket kmalu uničili – kupili pa smo malo debelejše (14 mm – dvakrat pečene so jim rekli v prodajalni).

Kjer se igrata deklici imamo kos izolirne mase (podobna stvar kot armaflex, le debelejša), ki nam je ostala od gradnje – od tlakov.

Seveda nista zmerom na igralni površini – tamala (18 m) ima zdaj obdobje, da si sezuje čevlje in nogavice in hodi prav bosa po ploščicah. Tavelika (3 leta) pa že razume, da mora imeti obute copate ali debelejše nogavice.

Še to, nimamo talnega gretja, le radiatorje, v tem skupnem prostoru pa smo si omislili kamin. Komaj čakam da ga upalimo :-))

LP.

Hvala, sem že bolj na keramiki, tudi naša otročka sta – ta veliki 2 in pol, ta mala pa 7 mesecev …
Me zanima, če večino časa preživite v teh prostorih …

LP
Rosa

Ja, ker je to pač kuhinja in tam se odvija večina življenja, vsaj v naši hiši. Če imam srečo, mi uspe dečvi spravit na sedežno, da nista glih po tleh 🙂

Za talno gretje pa se nismo odločili zato, ker je bilo takrat, ko smo stavili centralno, veliko govora o talnem gretju in krčnih žilah, h katerim sem jaz, na žalost, dedno nagnjena. In priznam, da ga ne pogrešam. Več mi pomeni to, da vzamem sesalec in v enem kosu vse presesam in pobrišem.

Trenutno nimamo še nobenih notranjih vrat – v hišo smo se šele dobro preselili – in tako imata dečvi idealno reli pišto – obe na kolesa in gas. Ne vem kaj bi bilo, če bi bil parket, po moje bi ga v teh dveh mesecih že zgulili
:-))

Lep dan.

Kaj pa če daš na tla tiste pisane puzzle, ki se jih dobi v vsaki trgovini? Je toplo, pisano in zeloooo zanimivo za malčke.
LP,T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Ja, in tiste kroglice, ki nadomeščajo očke živalic (mi imamo puzle z živalicami, namreč) so tako pripravne za jesti … :-)))

verjetno je to stvar navade. Tako kot boste imeli, se vam bo zdelo normalno. Mi smo vsi navajeni na parket in so otroci tudi velikokrat bosi. Tako, da ko gre tamali na wc v kopalnico in če je bos, takoj pokliče: mami, nesi me na školjko, zebe me v nogice.
Nam se zdijo ploščice grozno mrzle, jaz čutim mrzlo celo skozi malo tanjše copate.

Kar se pa zdravja tiče, včasih niso imeli parketa in centralne, niti antibiotikov ni bilo, pa so vsi preživeli (ali pa ravno zato :-))))

lep dan!

Mi smo imeli doma (pri moji mami) v kuhinji ploščice. To je bila v bistvu bivalna kuhinja in nas je vedno zeblo v noge. Imeli smo podložene copate, tiste navadne so bile premalo. Zdaj sva pa s fantom na svojem in imava kuhinjo in dnevno sobo skupaj in sva položila laminat. Je ful trpežen (izbrala sva ta boljšega) in topel.

Mogoče samo kot moznost! Dobi se namreč pluta, ki je čisto podobna polščicam. Sem videla pri kolegici in ko sem to videla bi prisegla, da so ploščice. No pri nas doma imamo ploščice v kuhinji pa niti ne zebe pretirano.

New Report

Close