Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom keramične ploščice v dnevni sobi

keramične ploščice v dnevni sobi

Pozdravljeni!
Pravkar se odločamo glede talnih oblog v dnevni sobi. Naj povem, da imamo v hiši povsod talno in stensko gretje (ogrevanje s toplotno črpalko) in da bi bilo seveda najbolj primerno, če bi imeli povečini na tleh keramiko (razen v nadstropju, kjer so spalnice). Kuhinja, jedilnica in dnevna soba so v enem, zato bi bilo meni bolj všeč, če bi bile po tleh povsod iste keramične ploščice (v temni opečnati barvi), mož pa noče o tem niti slišati, ker se mu zdi, da bi bilo poleti zaradi teh po tleh hladno (otroci se igrajo, včasih hodimo bosi). Parket se mu zdi tudi toplejši na pogled. Zanima me, kakšne izkušnje imate tisti, ki imate talno gretje in keramične ploščice v dnevnih prostorih. Takrat ko ogrevaš (pozimi) so seveda tople, kaj pa poleti. Naj povem še to, da naša hiša ni podkletena.
Že v naprej hvala za odgovore!
Vesna

Doma imamo samo talno gretje, po večini povsod ploščice, razen v spalnicah, kjer je parket. Sedaj teče že 7. leto in smo zadovoljni. Pozimi so ploščice prijetno tople, poleti, ko je vroče, pa prav paše, da so hladne. V pritličju je tako ali tako tudi bolj praktično (izhod na atrij), tudi zaradi vdzrževanja in čiščenja. S tem, da se je pri nas še dolgo po vselitvi delalo v hiši in okrog. Če bi imeli parket, bi bil že zdavnja uničen. Kar se pa otrok tiče, dokler so majhni, se verjetno da rešit s kakšno preprogo.

Lp.

Živjo.

Mi smo v hiši prvo leto. Povsod imamo ploščice, razen v spalnici in otroški sobi. Pa seveda talno ogrevanje. Jaz sem zelo zadovoljna, sploh kadar pogledam parket v otroški sobi (kljub temu da hodimo v copatah so raze). Za otroke imam v dnevni blazino, kjer naj bi se igrala, vendar sta povsod drugod. Mislim, da ju ne zebe.

Če bi še enkrat delala, bi se definitivno odločila za keramiko.

Aja, pa prav zanimivo je gledat začudene poglede:” A v dnevni imate ploščice?!”

Lp. t

isti problem je bil pri starših.
oče je bil za ploščice, mati za parket.
obveljala je očetova in imata ploščice
in, če greš sedaj vprašati mamo, če bi imela parket bi se zgrozila.

pri meni ni bilo nikoli dileme.
ploščice povsod, razen v spalnicah.

ne bi zamenjala za parket niti pod razno.
pa nimam talnega gretja.
in pri mami ga tudi ni.

pozimi kljub temu ni mraz.
poleti pa hodimo vsi bosi in je prav prijetno.

je pa hiša v naravi,
pa pes, pa otroci, si ne predstavljam parketa no.

topel občutek ti bo naredila tudi barva, ki jo misliš izbrati,
pa še talno imate, zame sploh ne bi bilo dvoma.
pa res pomisli na vzdrževanje, parket zelo hitro postane grd.

Mi bomo tudi imeli talno gretje in keramiko v dnevnih prostorih – baje je najprimernejši porcelangres (neka oblika nadgradnje granitogresa – ima po vrhu še eno plast, da je toplejši – je pa tudi najbolj toplotno prevoden in zato za talno gretje daleč najprimernejši, dobi se ga tudi v toplih barvah – barva lesa).

Andreja, mogoče že veš kje se ga dobiti v barvah lesa?

Lp.

Mislim, da se lahko pozanimate v vsaki boljši trgovini s keramiko – jaz bom šla v eno trgovinico na obalo – mislim, da bo naročil kaj dobrega/lepega.

Pozdravljeni!
Povsod imam keramične ploščice razen po sobah ne. Izgled je lep, če pa bi še enkrat zbirala bi se odločila za opečnate (terakota) ali parket.

LP

Zdaj sem malce zmedena – čez vikend sem se pogovarjala s polagalcem ploščic, ki ima precej izkušenj in je res dober – predlagal je, da naj ne dajem porcelangresa, ker je baje zelo gladek – drsi (večja možnost, da padeš), predvsem pa je manj odporen kot granitogres. Hm… za razmislit…

Pa kriminalno drag je in vsaka pikica se vidi na njem. Vsaj tisti, ki ga ima prijateljica.

Živi in pusti živeti

Ma drag ni: tistega ki sem jaz gledala je le 2.500 SIT/kv. meter, je pa lep.

Ona je dala pred 6 leti 15.000 SIT za kvadrat.

Živi in pusti živeti

Ojoj… a ljudje dnar po tleh pobirajo? Ne dam tolk za kv.meter… Pa je zdaj vsaj zadovoljna?

Pa si sigurna, da se ti ni zlagala za ceno, da bi morda naredila vtis? Pa je pred 6-imi lti porcelangres sploh obstajal? Baje je to nekaj novega na tržišču… ???

Za kvadrat z delom vred je taka cena čist realna če je material kvaliteten(ploščice ali parket, npr. bambus)

Edini problem poleti je ta da ponavadi toplotno črpalko uporabljajo tudi za hlajenje- še posebej stensko. In če je hiša zelo dobro izolirana zna bit prekleto mraz če se zadržuješ dost časa v hiši. Lp

Sigurna, sva skupaj izbirali.

Živi in pusti živeti

E, Damir, poletno hlajenje s toplotno črpalko je bilo tudi glavni argument moža, tako da smo zdaj naročili parket.
Hvala še enkrat vsem za odgovore!
Vesna

Sem prebirala tele odgovore in upala da bo razplet drugacen, saj je pri meni tudi problem moz ki noce ploscic v dnevnih prostorih.
Jaz bi jih pa povsod, se v spalnici. Sem mislila da boste dali kak predlog kako prepricati moza : )

Kje ste narocili parket? Meni gotovo to ne uide, sicer bo ogenj v strehi

LP 2d

Ne, žal moža nisem mogla prepričat. Ploščice so že v garaži.
Parket bomo naročili pri Rebellionu v MB – gre pa za parket podjetja iz Weiza blizu Gradca (sva šla celo v tovarno gledat, ampak naročiš lahko samo pri njihovih pooblaščenih prodajalcih). Zdaj se odločava samo še med češnjo in hruško.

New Report

Close