keramične ploščice v dnevni sobi
Pozdravljeni!
Pravkar se odločamo glede talnih oblog v dnevni sobi. Naj povem, da imamo v hiši povsod talno in stensko gretje (ogrevanje s toplotno črpalko) in da bi bilo seveda najbolj primerno, če bi imeli povečini na tleh keramiko (razen v nadstropju, kjer so spalnice). Kuhinja, jedilnica in dnevna soba so v enem, zato bi bilo meni bolj všeč, če bi bile po tleh povsod iste keramične ploščice (v temni opečnati barvi), mož pa noče o tem niti slišati, ker se mu zdi, da bi bilo poleti zaradi teh po tleh hladno (otroci se igrajo, včasih hodimo bosi). Parket se mu zdi tudi toplejši na pogled. Zanima me, kakšne izkušnje imate tisti, ki imate talno gretje in keramične ploščice v dnevnih prostorih. Takrat ko ogrevaš (pozimi) so seveda tople, kaj pa poleti. Naj povem še to, da naša hiša ni podkletena.
Že v naprej hvala za odgovore!
Vesna
Doma imamo samo talno gretje, po večini povsod ploščice, razen v spalnicah, kjer je parket. Sedaj teče že 7. leto in smo zadovoljni. Pozimi so ploščice prijetno tople, poleti, ko je vroče, pa prav paše, da so hladne. V pritličju je tako ali tako tudi bolj praktično (izhod na atrij), tudi zaradi vdzrževanja in čiščenja. S tem, da se je pri nas še dolgo po vselitvi delalo v hiši in okrog. Če bi imeli parket, bi bil že zdavnja uničen. Kar se pa otrok tiče, dokler so majhni, se verjetno da rešit s kakšno preprogo.
Lp.
Živjo.
Mi smo v hiši prvo leto. Povsod imamo ploščice, razen v spalnici in otroški sobi. Pa seveda talno ogrevanje. Jaz sem zelo zadovoljna, sploh kadar pogledam parket v otroški sobi (kljub temu da hodimo v copatah so raze). Za otroke imam v dnevni blazino, kjer naj bi se igrala, vendar sta povsod drugod. Mislim, da ju ne zebe.
Če bi še enkrat delala, bi se definitivno odločila za keramiko.
Aja, pa prav zanimivo je gledat začudene poglede:” A v dnevni imate ploščice?!”
Lp. t
isti problem je bil pri starših.
oče je bil za ploščice, mati za parket.
obveljala je očetova in imata ploščice
in, če greš sedaj vprašati mamo, če bi imela parket bi se zgrozila.
pri meni ni bilo nikoli dileme.
ploščice povsod, razen v spalnicah.
ne bi zamenjala za parket niti pod razno.
pa nimam talnega gretja.
in pri mami ga tudi ni.
pozimi kljub temu ni mraz.
poleti pa hodimo vsi bosi in je prav prijetno.
je pa hiša v naravi,
pa pes, pa otroci, si ne predstavljam parketa no.
topel občutek ti bo naredila tudi barva, ki jo misliš izbrati,
pa še talno imate, zame sploh ne bi bilo dvoma.
pa res pomisli na vzdrževanje, parket zelo hitro postane grd.
Mi bomo tudi imeli talno gretje in keramiko v dnevnih prostorih – baje je najprimernejši porcelangres (neka oblika nadgradnje granitogresa – ima po vrhu še eno plast, da je toplejši – je pa tudi najbolj toplotno prevoden in zato za talno gretje daleč najprimernejši, dobi se ga tudi v toplih barvah – barva lesa).
Sem prebirala tele odgovore in upala da bo razplet drugacen, saj je pri meni tudi problem moz ki noce ploscic v dnevnih prostorih.
Jaz bi jih pa povsod, se v spalnici. Sem mislila da boste dali kak predlog kako prepricati moza : )
Kje ste narocili parket? Meni gotovo to ne uide, sicer bo ogenj v strehi
LP 2d