ker je bolecina nekaj casa vztrajala sem sla gledati da bi preverla ce bi bilo kaj gnojnega
pozdravljeni
pred cca mesec dni sem imela bolece ..ker je bolecina nekaj casa vztrajala sem sla gledati da bi preverla ce bi bilo kaj gnojnega..opazila sem da je na eni strani manedelj povecan..poslala sem sliko zdravnici ta pa me je poslala na bris in pa krvno sliko..izvidi bp razn odstopanje scitnicnih hormonov..naj povem da sem pol leta po porodu..
sedaj pa me skrbi saj moj manedelj ostaja se kr povecan od tega je pa cca mesec dni . naj povem da sem sla po cca tednu dni od kar sr mi je takrat pojavilo bolece in ko sem sla v laboratorij je bilo ze boljse me vec ni bolelo..je mozno da zaradi tega ni bilo zaznati?
obcasno me res se tu in tam malce pozabava sploh zjutraj vcasih cutim kot bi me hotelo malce pecti/blogo boleti..med jedjo tezav nimam..tudi nobenih drugih posebnosti ni
me je pa zacelo skrbeti da nebi slo za kaj resnejsega:( je moznost?
prosila bi za vase mnenje
najlepsa vam hvala
pozdravljeni
stara sem 28let. pred cca mesecem dni sem imela bolece ..ker je trajalo teden dni sme po tednu dni opazila ob pregledu ust otecen oz povecan manedelj..os zdravnici ta pa me je poslala na bris in kks. izvidi so bili bp le odstopanje scitnicnih hormonov- naj povem da sem 6m po porodu
sedaj pa me skrbi ker je manedlej se vedno povecan res pa je da obcasno sploh zjutraj se obcutim rahlo zbadanje oz praskanje..soloh na tej strani.. zacelo me je skrbeti da nebi slo za kaj hujsega. je mozno da gre za kaj drugega? prosila bi za vase mnenje
drugih simptomov oz tezav nimam..
res je da nikoli nisem pozornosti polagala na pregled manedljev tako da nevem ali je to od sedaj ali je ze dlje casa ali ne..
naj se pripisem da na bris in kks sem sla po 1tednu od kar so se bolecine zacele takrat me tudi vec ni bolelo..je moznost da zaradi tega ni bilo zaznati ?
najlepsa vam hvala
Pozdravljeni,
bolečine v grlu ali žrelu, ki trajajo več kot 2 do 3 tedne, zahtevajo natančnješi pregled, to pomeni ORL pregled z endoskopijo grla in žrela. Mandelj pa tudi potipamo. Prav tako je potreben pregled vratnih bezgavk.
V primeru kakšnih sumljivih sprememb je potreben odvzem koščka tkiva za biopsijo in slikovna diagnostika.
Vzroki tumorjev v podorčju žrela so tudi HPV virusi, proti tem lahko največ naredite sami – s cepljenjem proti HPV. Sicer so resnejše bolezni (tumorji v žrela ali grlu) redki, še posebej pri mlajših osebah, kot ste vi, vendar brez pregleda ne moremo presoditi.
Lp,