Najdi forum

TonekA11, a mi lahko poveste, če je prišlo do doplačila Keppre zaradi tega, ker nimate dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ali kljub temu?

Nada, če mogoče Vi veste, potem se priporočam za odgovor.

Pozdravljeni!
V centralni bazi zdravil so navedeni podatki o cenah zdravil in doplačilih. Doplačilo je po teh podatkih potrebno za zdravili Keppra v odmerkih po 250 in 500 mg. Ker pa se podatki o doplačilih spreminjajo na dva meseca, poleg tega pa so zdravila razvrščena v terapevtske skupine, v katerih so le nekatera brez doplačila, vam svetujem, da povprašate v lekarni, kjer boste dobili verodostojen in natančen odgovor. Vsekakor pa je doplačilo pri zdravilih vedno, če niste prostovoljno dodatno zavarovani.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm, spec.

Spoštovani!
Stara sem 20let in sem bila lani julija operirana zaradi mozganskega tumorja na hipotalamusu in od takrat naprej imam keppro. Najprej je bil odmerek 2x1000mg, nato 2x500mg, sedaj pa je odmerek 2x250mg. In res da nerada priznam svojo napako,vendar nekaj dni nazaj se mi je zgodilo, da sem pozabila vzeti jutranji odmerek zdravila in sem bila pravzaprav 24 ur brez zdravila. V tem casu sem normalno opravljala vse, kar drugace pocnem skozi dan. Celo nisem imela tezav s spominom, ki moram reci so drugace kar hude. Kakor da bi bila dementna. Sedaj pa me zanima, glede na to, da sem se brez zdravila pocutila toliko bolje in glede na to koliko casa ga ze jemljem, ali lahko preneham, saj nevrokirurg pravi da se ne, vendar meni so ta zdravila preprosto odvec in se mi zdi,da jih ne potrebujem. Se strinjam z njim, da sem jih takoj po operaciji potrebovals, vendar sedaj imam obcutek, da bi lahko normalno zazivela, ce bi prenehala jemati Keppro. Prosim za cimprejsnji odgovor in LP.

Pozdravljeni!
Za vami je kar resen poseg, zato ni korektno, da bi vam tako na daljavo svetovala prenehanje jemanja zdravila Keppra, tudi če bi bila zdravnica.
Svetujem pa vam, da se o tem pogovarjate le s svojim lečečim zdravnikom. Z ozirom na vaše počutje, vam bo edino on lahko predpisal morda jemanje zdravila s presledki ali pa možnost dodatnega zmanjšanja odmerka. Zdravilo namreč terja zelo postopno zmanjševanje, ker sicer lahko nastopi odtegnitveni sindrom kar bi bilo lahko za vas zelo težko.
Vsekakor pa bo prišel pravi čas, da boste lahko zaživeli brez tega zdravila. Saj ne bo trajalo več dolgo. Želim vam, da bi prišel čimprej in vas lepo popzdravljam!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Spoštovani!

Zanima me naslednje. V začetku oktobra sem doživela trombozo možganskih venskih sinusov, stara sem 29 let. Ker mi je v glavi narasel še pritisk in sem doživela še epileptične napade, sem bila nato še operirana, da se je možganski pritisk uravnal. Sedaj moram zaradi epileptičnih napadov preventivno jemati zdravilo Keppra. Zanima me, če je znano, po kolikem času bi se naj okvirno pojavili stranski učinki samega zdravila? Tega v navodilih nisem zasledila, vendar me zanima, ker stranskih učinkov do sedaj nisem zasledila, sedaj v času menstruacije in dneve prej pa opažam znake depresije in napade panike, kar pa bi lahko bila tudi posledica hormonskega neravnovesja v tem času. Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Pozdravljeni!
Neželeni učinki, ki spremljajo skoraj vsa zdravila se ne pojavljajo pri vseh ljudeh niti istočasno, niti ne vsi, ki so navedeni v navodilu za uporabo zdravila. Zato vam ne morem odgovoriti, kdaj jih boste zaznali in katere od opisanih boste zaznali. Morda se sploh ne bodo pojavili, ali pa bodo blažji. Tudi to je mogoče.
Občutki strahu pa so lahko posledica vašega obolenja, zaradi katerega vam je zdravnik predpisal zdravilo Keppra. Pri epilepsijah, ki imajo za posledico preveliko električno aktivnost možgan, se pojavljajo običajno različne težave, kot so sunkoviti gibi, motnje sluha, voha in vida, odrevenelost in tudi občutek strahu, kar ste zaznali.
Vaši neugodni občutki pa lahko izvirajo tudi iz hormonskega neravnovesja, kot ste že sami ugotovili.
Upam, da boste kmalu občutili izboljšanje vašega zdravja in da ne boste mislili več na neželene učinke, ki bodo zagotovo izginili, ko bo terapije konec.
Želim vam vse dobro.

Spoštovana moderatorka že dal časa nisem biv na tem forumu kot vedno zadovoljen z vašimi odgovori vas prosim za sledeče
z leti poleg epilepsije se mi je povečav tudi pritisk iz 130 je poskočiv na 160 osebna zdravnica mi je predpisala
Tenzopril 30mg 1tableta zjutraj uspešno sem ga zmanšav nazaj na 130 ker pa letos obnavlam rojstno hišo staro 110 let se mi je pritisk povečav na 180 in tudi čez 190 poklicav sek k zdravniku meniv sem da bi bilo dobro dozo povečat odgovor ali vas lahko naročim za jutri privoliv sem pa nisem mogev kajti tujcem ne zaupam cele hiše
recept za zdravila sem naročiv kar po telefonu po zdravila mi je šla soseda tegretol in phemiton s mi je prinesla
Tenzopril 30mg pa ne ker je biv delno za doplačat nasledni danse želev sam ponje pa recepta nisem našu vem da mi ga je prinesla kam sem ga dav nevem morda sem imev manši napad epilepsije in sem ga uničiv klub
iskanju ga nisem našu grem nazaj in zdravnica mi klub mojemu opravičilu mi zdravnica z težavo izda bev recept toraj moram zdravila v celoti plačat vzev sem samo eno škatlo misleč da bo nasledni mesec napisala nov recept to se mi še ni zgodilo da mi začne razlagat ja če napišem zelen recept jih bom jaz morala kazensko plačat kot da zavarovalnica tega ne odobri nevem mar ima zavarovalnica res tolk dobro plačanih ljudi da vsak recept pregledajo da morda kak ni biv dvakrat napisan
moti me samo to zakaj bi morav zdravila plačevat v celoti za zdravstvo sem plačevav tako rekoč celo živlenje in tudi dodatno sem zavarovan
prosim če mi lahko odgovorite sem zdravila dovžan plačati v celoti ali bi zdravnica lahko napisala
zelen recept rad bi formalen odgovor ne da nisem zmožen plačat
s spoštovanjem

Pozdravljeni!
Kolikor sem razumela vaše vprašanje, ste nejevoljni, ker vam zdravnica ni predpisala zdravila Tenzopril na zeleni recept. Če imate plačano obvezno zavarovanje pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, vam lahko zdravnik predpiše zdravilo na zeleni recept. Zdravilo Tenzopril je razvrščeno na vmesno listo z najvišjo priznano vrednostjo, kar pomeni, da v tem primeru, če imate zeleni recept, zdravilo doplačate in ga ne plačate v celoti. V primeru, da ste poleg osnovnega zavarovanja še dodatno zavarovani s prostovoljnim zavarovanjem, ga tudi doplačati ni potrebno.
V primeru, da niste zdravstveno zavarovani, pa vam zdravnik lahko predpiše zdravilo le na beli recept in v takem primeru ga morate v celoti plačati.
Svetujem vam, da se še enkrat v miru pogovorite s svojo zdravnico.
Lepo vas pozdravljam!

Pozdravljeni!
Ker je epilepsija bolezen pri kateri se napadi zelo razlikujejo, me zanima, če je komu znano močno mežikanje z očmi. Moj fant je doživel štiri napade, sicer ne vedo ali gre za epilepsijo ali pa za kaj drugega, pravijo da je uganka. Že eno leto se mu ponoči pojavlja mežikanje z očmi, skoraj vsaki dve uri. Pred kratkim pa so se mu začeli tudi napadi, zdravniki ne vedo kaj bi lahko bilo narobe. Sedaj je začel jemati zdravilo Keppra in se boji, da bi lahko vplivalo na delovanje možganov? Ima pa tudi vrtoglavico, glavobol.. Če je kateremu mežikanje znano, prosim za odgovor.

Pozdravljeni!
Med neželenimi učinki, ki so opisani pri zdravilu Keppra so navedeni sicer kot redko nastopajoči učinki tudi nekontrolirani mišični spazmi, ki prizadenejo glavo, trup in okončine. Pojavijo se lahko tudi težave pri nadzoru gibanja.
Svetujem vam, da o težavi, ki ste jo opisali nemudoma obvestite svojega zdravnika.
Lep pozdrav!

Jaz bi pa pohvalil tole zdravilo. Jemljem ga 2 leti proti parcialnim epileptičnim napadom (zjutraj in zvečer 500mg) , ki so z jemanjem tega zdravila redkejši in blažji. Res sem imel na začetku nekaj stranskih učinkov (dvojni vid, glavobol, vzkipljivost), ki so po kakšnem mesecu izzveneli. Spim kot dojenček in lažje se učim (študij), kar je dokazano za Keppro, da izboljšuje koncentracijo. Priporočam, da se Keppro vzame z obilnim zajterkom in tudi zvečer po jedi. Opazil sem, če slabo zajtrkujem ali sploh čez dan slabo jem, se pojavi glavobol, zaspanost, utrujenost, sicer pa ne čutim ničesar. Keppra spada med novejša zdravila, ki imajo proti starim manj stranskih učinkov, zato ljudje, bodite hvaležni medicini in ne obupajte, predvsem pa dvignite fizično kondicijo.

Vaše sporočilo naj ne bi zvenelo kot reklamni prispevek, je pa prijazno dopolnilo navodila za uporabo zdravila, predvsem pa je velika vzpodbuda, ki daje vero v učinkovito zdravljenje.
Obenem pa je dokaz, da so koristi zdravljenja večje od tveganj.
Vse dobro vam želim.

Pozdrav.
Mezikanje z ocmi…Rivotril…moja zena ga pije…na dolgi rok se ga baje ne sme piti…pri njej je to resilo tezave, sedaj jih pije ze nekaj let…kako to vse skupaj vpliva na dolgi rok pa ne vem.

Pozdravljeni!
Zdravilo Rivotril preprečuje epileptične napade. Predpisuje se na zdravniški recept, kar pomeni, da zdravnik spremlja zdravljenje in se tudi odloča, kdaj se lahko zdravljenje prekine. Zato vam ne morem glede dolžine trajanja zdravljenja podati nobenega odgovora.
Vsekakor mora o tem odločiti zdravnik. Glede neželenih učinkov pa si jih poglejte v navodilu za uporabo zdravila, še posebej bodite pozorni na poglavje “4.4 Posebna opozorila in previdnostni ukrepi”. Če so nastopili kateri od njih v večji intenziteti, bi bilo dobro, da se gospa pogovori s svojim zdravnikom.
Če pa bi zdravnik odredil prekinitev zdravljenja, je to potrebno narediti postopoma. Nenadna prekinitev jemanja tega zdravila lahko povzroči odtegnitveni sindrom, kar pa je lahko zelo neprijetno.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni !

Sam imam zelo slabe izkušnje s Keppro zaradi že zgoraj omenjenih stranskih učinkov. Sem se pa odločil za “samozdravljenje” z konopljinim oljem, ki je znani inhibitor prenosa nevrotransmiterjev. Učinki na epilepsijo so bili zelo pozitivni, vendar sem zelo težko prenašal psihični učinek, ki ga povzroča THC. Vendar nisem obupal, ker sem vedel, da sem na pravi poti. Obstajajo čista 100% CBD olja, ki NE vsebujejo THC in nimajo nobenih stranskih učinkov. Konec leta 2015 so se pa prvič v zgodovini na tržišču pojavila semena konoplje ( CBD Therapy ), ki vsebujejo manj kot 0.35% THC (praktično nimajo nobenega psihičnega učinka) in kar 12% CBD, ki izjemno ugodno deluje na epilepsijo brez kakršnekoli “zadetosti”. Kar je pomembno tudi pri otrocih…

Sam sem še vedno epileptik, vendar sem opustil uporabo zdravil, ki mi jih je predpisovala moja zdravnica. Odločitev, kar se mene tiče, je bila popolnoma pravilna. Upam, da bom s tem zapisom, komu pomagal… 🙂

lp

Pozdravljeni!
Prebrala sem vašo izjavo glede uporabe konopljinega olja za zdravljenje. Ne bom komentirala vaših občutkov, svetovala pa bi vam, da nikakor ne opustite sodelovanja zdravnice pri vašem zdravljenju. Dejstvo je, da CBD ni psihoaktivna snov in da deluje nevroprotektivno, vendar se pri zdravljenju ne morete zanašati na črni trg, kjer proizvodi niso standardizirani in je tako samozdravljenje lahko sila nevarno.
Poleg nevarnosti takega načina zdravljenja pa ste še na krivi poti, ker je konoplja še vedno uvrščena v prvo skupino prepovedanih drog, torej se ne sme uporabljati v zdravilne namene, če vsebuje več kot 0,2 odstotka tetrahidrokanabinola.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close