Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kengurujček

kengurujček

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje glede nošnje dojenčka v kengurujčku. Proizvajalci so mnenja, da se lahko nosi v njem celo novorojenčka. Glede na to, da pediatri v splošnem opozarjate, da hrbtenica v začetku še ni dovolj močna, sem malo skeptična glede take nošnje.
Prosim, če mi lahko napišete kdaj naj začnem nositi otroka v kengurujčku in če je sploh primeren.

Hvala.

Ja, malo sem pobrskala po spletu in res je, da proizvajalci navajajo pri novejših kengurujčkih, da se lahko uporablja za novorojenčka dalje. Verjetno so lepo podloženi in omogočajo pravilno lego otroka (tako kot priporočamo pri handlingu, v skrčenem položaju).

Res je tudi, da ga pediatri svetujemo malo kasneje in to utemeljujemo s tem, da hrbtenica ni dovolj močna. Morda med 2. in 3. mesecem, takrat pa že otrok tudi razvija mehanizme kontrole glavice in zna že tudi odreagirati pri vaših nenadnih gibih. Kengurujčkanje kot v porodnišnici pa vedno.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

meni je r. peiatrnja odsvetovala

New Report

Close