KENGURU IN SEDENJE
Od katerega meseca je priporočena uporaba kenguruja.
Kdaj lahko dojenček sedi seveda s podporo. Skoraj štirimesečna hčerka bi bila najraje v pokončnem položajo,ležala bi le v postelji , seveda ne predolgo. Poskuša se dvigovati v stolčku. Najljubše ji je če sedi. Ali ni to malo prezgodaj. Kakšne iskušnje imate ve.
Živjo,
tudi sama sem se enako spraševala, le da je bil moj sin še mlajši. Že kot novorjenček je bil najbolj srečen, če smo ga naslonili na ramo ali pa nosili na “veji”, se pravi s trebuščkom na podlakti. Gotovo ti je poznan ta položaj. Seveda narediš vse, da je otrok zadovljen. Sama sem si potem prigovarjala, da če hoče imeti otrok razgled, naj ga pa ima. Že od začetka sem ga nosila tudi v kenguruju, še posebno kadar je jokal zaradi krčev in mu je pozibavanje zelo prijalo, jaz pa sem imela tudi proste roke in sem lahko še kaj postorila po stanovanju. Lahko ti povem, da ima zdaj fantiček dve leti in se je normalno razvijal. Samostojno je sedel takrat, kot njegovi vrstniki (med 6 in 7 mesecem) in shodil dan po svojem prvem rojstnem dnevu. Hrbtenica je taka, kot mora biti in nogice tudi. Moje osebno mnenje je: naredimo vse, da je otrok dobre volje, še posebno, ko je še tako majhen. Pa še veliko užitkov ob mali radovednici ti želim.
Eva
Mi smo naši princeski kupili kengrujčka pri šestih tednih. Seveda smo ji kupili takega, ki omogoča nošenje tako majhnih otrok. Na začetku je nismo noslili zelo dolgo, največ kakšne pol ure in skoraj vedno je zaspala.
Mislim, da je starost odvisna od modela kengrujčka. Svetujem ti, da vzameš pri nakupu otroka sabo, da boš lahko sprobala kako ti različni modeli ustrezajo. Sama nisem mogla verjeti kakšna razlika je med njimi.
Ker je tudi ona bila zelo zvedavo bitje je veliko časa preživela v stolčku – gugalniku in avtosedežu, da se ni dvigovala smo ji navezali kakšno igračo.