Kemoterapija-mi lahko kdo razloži prosim
Zdravo!
32.8. začnem s 1.ciklusom kemoterapije z Docetaxelom. Prejšnič mi je onkolog-stažist dr.Ribnikar Domen razložil glede jemanja Medrola,katerega začnem z 22.8.
Zanima me sledeče,kar ne vem:
-menda prespiš na OI-zakaj?
-koliko časa teče ta oblika kemo?
-predvsem pa ali je počutje kaj boljše kot pri shemi FEC-100?
Hvala in lep dan.-))
Oj!
Če sem čist iskrena sem v 10ih dneh imela tolk stresa,da sem psihično na tleh….mah ne vem….
Ti pa popolnoma verjamem,da te je viroza čist zdelala-upam da si sedaj že bolje.
Sicer sem vedel,da bosta 2 obliki kemo,ampak men enostavno pol stavi ni več jasno…tudi od onkologinje nisem dobila določenih odgovorov…upam,da bo v torek šlo vse ok,čeprav sem vsa napsihirana zaradi tega(sori takemu izrazu)
Včasih se vprašam kaj če vse skupaj nima smisla in take neumnosti,bila sem zelozelo pozitivna itd,amapk kot ,da je sedaj vse skupaj prišlo za mano…
LP
Oj!
Sem vsaj kar se kemo tiče,potem imam še 30x obsevanja…pa končam,ker vse ostalo tako in tako ne pride v poštev…kar se pa kg tiče -ne sprašuj-sama sem vsa napihnjena in res sem dobila zih najmanj 5kg +….vsekakor greva na kavo,kateri konec slo si? do tacajt pa veselo žuriraj.-))) ali si že v službi al kako?
lp
Oj,
pridna, v času kemo pridobiti 5 kg, sama sem jih takrat izgubila 8kg (verjetno različne substance). Obsevanja boš imela vsak dan (razen sobote in nedelje-včasih še soboto), torej 6 tednov pa zdaj še 2 ciklusa kemo, to je verjetno še 6 tednov, skupaj 12 tednov – 3 mesece. Potem pa rabiš kakšen mesec da prideš k sebi… Torej se dobima na štajerskem koncu okrog novega leta :D?
Jutri imam kontrolo pri kirurgu. Predlog dela na 4 ure zdravstvena komisija še ni odobrila. Verjetno bo kirurgovo mnenje štelo, ne vem in se tudi s tem ne obremenjujem več. Ko bodo rekli da grem v službo, bom tudi z veseljem šla :).
Zdaj so priprave za v šolo. Mlajša gre v prvi razred, sploh ne morem verjet, šele konec leta bo stara 6. let. Pestro!!!
bom si odprla mail na katerem bova lahko v stiku, ti javim…
lp