Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Kemoterapija-mi lahko kdo razloži prosim

Kemoterapija-mi lahko kdo razloži prosim

Zdravo!

32.8. začnem s 1.ciklusom kemoterapije z Docetaxelom. Prejšnič mi je onkolog-stažist dr.Ribnikar Domen razložil glede jemanja Medrola,katerega začnem z 22.8.

Zanima me sledeče,kar ne vem:
-menda prespiš na OI-zakaj?
-koliko časa teče ta oblika kemo?
-predvsem pa ali je počutje kaj boljše kot pri shemi FEC-100?

Hvala in lep dan.-))

ojla,
kako se držiš?0 Te oblike kemo žal ne poznam. Mi smo prišli iz morja, žal z eno svinjsko virozo? niti ne vem… No, stanje je sedaj bolje, čeprav me je res zdelala.
Kako kaj ti?
Zakaj sprememba kemo?

Lp

Oj!

Če sem čist iskrena sem v 10ih dneh imela tolk stresa,da sem psihično na tleh….mah ne vem….
Ti pa popolnoma verjamem,da te je viroza čist zdelala-upam da si sedaj že bolje.

Sicer sem vedel,da bosta 2 obliki kemo,ampak men enostavno pol stavi ni več jasno…tudi od onkologinje nisem dobila določenih odgovorov…upam,da bo v torek šlo vse ok,čeprav sem vsa napsihirana zaradi tega(sori takemu izrazu)
Včasih se vprašam kaj če vse skupaj nima smisla in take neumnosti,bila sem zelozelo pozitivna itd,amapk kot ,da je sedaj vse skupaj prišlo za mano…

LP

oj,
vsi imamo slabe trenutke, to je čisto normalno…boš videla, vse bo ok, tudi če zdaj ne izgleda tako. Vse ima svoj namen, bodimo borci do kraja, pa kakeršen koli je že!
Javi se, ti si se mi zelo vtisnila v spomin, verjetno nehote…

Oj!
Evo zgurala tudi 4.kemo,katera je bistveno lažja…vsaj zaenkrat nobenih posebnosti,razn mal bolečin v kosteh in mišicah,še malo pa zmagam ane!!!

Kako si ti,počutje itd???

Lp

Super!
Zdaj si pa res že proti koncu :D. Sama se po tisti okužbi prebavil počutim bolje, pravzaprav sem se zdaj celo zredila. Bila sem na kar nekaj piknikih in rojstnih dnevih, tako da ga žuramo na polno :D.
No, ko končaš greva na kavo, velja?

Oj!

Sem vsaj kar se kemo tiče,potem imam še 30x obsevanja…pa končam,ker vse ostalo tako in tako ne pride v poštev…kar se pa kg tiče -ne sprašuj-sama sem vsa napihnjena in res sem dobila zih najmanj 5kg +….vsekakor greva na kavo,kateri konec slo si? do tacajt pa veselo žuriraj.-))) ali si že v službi al kako?
lp

Oj,
pridna, v času kemo pridobiti 5 kg, sama sem jih takrat izgubila 8kg (verjetno različne substance). Obsevanja boš imela vsak dan (razen sobote in nedelje-včasih še soboto), torej 6 tednov pa zdaj še 2 ciklusa kemo, to je verjetno še 6 tednov, skupaj 12 tednov – 3 mesece. Potem pa rabiš kakšen mesec da prideš k sebi… Torej se dobima na štajerskem koncu okrog novega leta :D?

Oj!

Nekako računam da letošnje leto vse zaključim….potem pa definitivno kava hehe itaq je slo.majhna pa si v dobri urci kjerkoli ane.-)))
Si ti še na bolniški?
lp

Jutri imam kontrolo pri kirurgu. Predlog dela na 4 ure zdravstvena komisija še ni odobrila. Verjetno bo kirurgovo mnenje štelo, ne vem in se tudi s tem ne obremenjujem več. Ko bodo rekli da grem v službo, bom tudi z veseljem šla :).
Zdaj so priprave za v šolo. Mlajša gre v prvi razred, sploh ne morem verjet, šele konec leta bo stara 6. let. Pestro!!!

bom si odprla mail na katerem bova lahko v stiku, ti javim…

lp

Aha,torej si še v fazi čakanja…kako neverjetno tudi moja hči gre v 1.razred in rojena konec novembra in še ni dopolnila 6.let.-)))tamala komaj čaka…sin 5.razred se pa že cel mesec zmrduje.-)))res hitro rastejo…
se strinjam za mail…
lp

oj,

mail kjer sva lahko v kontaktu: [email protected]

piši

lp

New Report

Close