KEMOTERAPIJA in OBSEVANJE?
pozdravljeni!
Mene pa zanima glede obsevanja. Sprašujem za strica, ki ima tumor na danki v stadiju 3. Sedaj pa čaka na obsevanje že drugi mesec. Star je 80 let. Kaj je morda tudi starost ovira ali ste morda tudi vi čakali toliko časa. On bo imel pred operacijo predoperativno obsevanje potem sledi šele operacija. Skrbi me koliko se to lahko poveča v 2. mesecih.In če si tam malo siten do zdravnikov ali potem morda prideš prej na vrsto.
Lp, Manja
Živjo
pred približno pol leta sem izvedela da ima mami pljučnega raka stadij 3, stara je 54 let in trenutno ima za sabo 4 cikluse kemo in 15 obsevanj. Zanima me sledeče, zadnje čase se ji dnevno pojavlja visoka temperatura, približno 37,5 – 38,5, zanima me ali je možno, da se ji pojavlja zaradi delovanja obsevanj in kemo saj sem slišala da se telo zdravi dolgo po tem, ko si dobil zadnje terapije. Z obsevanjem je zaključila dva tedna nazaj s kemo pa že nekaj časa pred tem. Zelo je zaskrbljena in včasih tudi joka, ker jo skrbi .. v četrtek ima pregled na onkologiji in bo vprašala tudi tam samo vseeno prosim za mnenja, hvala
ni potrebna prevenivno ničesar storiti (samo farmacija bo služila na tvojih mukah) če te bo strah ponovitve raka bo rak tudi prišel. Predlagam ti da delaš meditacijo vsaki dan, da se imaš rada, da si daješ pozitivne afirmacija, JAZ NISEM BOLNA, MOJE TELO NI BOLNO.SEM ZDRAVA IN SE IMAM RADA…..itd….pozabi na strah in bo vse v redu.
Ko je bila tašča po prvi kemoterapiji, se je spraševala enako, ker ni imela niti enega stranskega učinka. Na OI so ji rekli, da lahko pričakuje hujšo reakcijo po tretjem ciklu, nekje mesec dni po prvi KT pa ji bodo začeli odpadati lasje.
No, nekje 3 tedne po prvi KT so ji res začeli izpadati lasje v šopih, ak da se je tudi kar pobrila takrat in začela nositi ruto. Med prvo in tretjo KT se je celo malo zredila, ker je pač jedla in se ni držala nazaj, češ bo že zgubila težo. Po tretji KT pa je prvič kak teden kasneje dobila temp, tam okoli 38 pa mrazilo jo je. To je trajalo dan, dva, potem pa so se začele bolečine v mišicah in kosteh kot po kaki gripi. Na OI so rekli, da je to običajna reakcija po tretji KT. Minilo je vse skupaj po 3,4 dneh in naslednje KT so minile brez posebnosti.
lp
Lepo, da sem vas potolažila, čeprav rak in zdravljenje ter odziv telesa na zdravljenje je tako edinstvena bolezen, da se prav pri vsakemu obnaša drugače. Tako da moj nasvet je še vseeno, če imate kakršnekoli skrbi, se posvetujte z zdravnikom. Mislim, da boste tako imeli kratek posvet z onkologom pred drugo KT, vsaj tašča je 4 leta nazaj tako imela, in mu zaupajte svoje skrbi in pomisleke.
lp
Mici piše citiram:Kdrago…ker so lahko v telesu kje mikrometastaze tumorja, ki je bil odstranjen, ki potujejo preko limfe in krvi, ti so na pregledih nevidni….in se vgnezdijo na odaljenih mestih…v kosteh jetrih, možganih, pljučah. Nobeden onkolog ne mora garantirati, da je 100% ozdravljeno….
Npr da je pacientka imela raka na prsih in sicer na MLEČNIH ŽLEZAH, kar pripada MEZODERMU in na mlečnih žlezah je vedno RASTm potem pa mora na kemoterapijo, ker ji grozi, da se bodo rakaste celice preselile v kosti….to je nemogoče, ker na kosteh rak nikoli ne raste, ampak je vedno nekroza-propad kosti, torej se kosti redčijo-propadajo-NIČ NE RASTE, ampak naši vrli strokovnjaki trdijo, da iz tumorske rašče-iz teh rakastih celic kar čez noč nastane nekaj kar nekrotizira…..
Ne moreš verjet kaj vse ne tolmačijo. Metastaze ne obstajajo, če pa že bi obstajale, bi neke celice ki gradijo tumor-RAŠČO, tudi na nekem drugem delu telesa počele isto-torej bi gradile neko RAŠČO, ne pa nekrotizirale kosti….
TI NIMAŠ POJMA, jaz nisem pisal o tem, temveč o trditvi zdravnikov onkologov, ko ima človel npr. raka na pljučih (npr. na elveolah), potem pa pri tem istem pacientu odkrijejo, da ima raka na kosteh in trdijo, da je rak metastaziral na kosti……takšna trditev pa seveda ne gre skupaj, saj je na pljučnih alveolah- karfiolasta rast-RAŠČA, na kosteh pa nekroza, torej RAZGRADNJA….ampak ljudje temu kar verjamejo.
Trosiš toliko neumnosti, da se tega najbrž celo sam zavedaš. Najpogostejši raki pljuč so ploščatocelični karcinom, adenokarcinom in drobnocelični karcinom. Če katerikoli od teh zmetastazira, recimo v kosti, najdemo tam histološko identično vrsto raka. Nekrotični so lahko tako primarni tumorji kot metastaze. Če je metastaza v kosteh, je razumljivo, da se kost razgrajuje, saj ta del “nadomeščajo” tumorske celice.
Takšnih farmacevtskih lobistov pod psevdonimom NIMAŠ POJMA je vsepolno …preberi si tole spodnjo.
https://matrixworldhr.files.wordpress.com/2016/05/proffet-cjepiva.jpg?w=1000&h=
TI RES NIMAŠ POJMA!
Če so celice raka takšne vrste da povzročajo RAŠČO- npr. karfiolasti tumor na pljučnih alveolah, ali da gradijo nove mlečne žleze na dojkah itd….te iste takozvane rakaste celice ne morejo na drugem koncu telesa, npr. nekje na kosti pričeti z razpadom kostne mase oz. ne morejo povzročat raka na kosteh, ker na kosti pač ni rašče, temveč je propad-RAZGRADNJA tkiva.
Ne boš verjel, ampak tumorske celice počnejo natanko to! Odpotujejo (metastazirajo) na oddaljeno lokacijo in tam RASTEJO naprej. Tudi na kosteh.
Kaj naj bi bil “karfiolasti tumor na pljučnih alveolah”, pa ne vem. Takšen rak ne obstaja. Na pljučih obstajajo ploščatocelični karcinom, adenokarcinom, velikocelični karcinom, nevroendokrini tumorji (karcinoid, atipični karcinoid, drobnocelični karcinom, velikocelični karcinom z nevroendokrino diferenciacijo), sinovijski sarkom…