Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Kemoterapija

Kemoterapija

Spoštovani,

v enem od spodnjih vprašanj ste mi odgovorili na vprašanje, ki se je vezalo tudi na kemoterapijo. Jaz se namreč zaradi bolezenskih težav zdravim s kemoterapijo. Bolezni zaenkrat nebi opisovala podrobneje, ker se mi ne zdi pomembno pri odgovorih na moja vprašanja.

Rada pa bi pridobila še nekaj dodatnih informacij oziroma vaš pogled na zadeve … Vaš forum berem občasno, vendar podobnega vprašanja tudi z iskalnikom nisem našla. Zanima me sledeče:

1. Kakšen je vaš odnos do kemoterapije? Ali jo nekomu, ki je zbolel za rakom, striktno odsvetujete? Namreč, bolan človek je v poplavi različnih informacij zmeden in nezmožen neke realne presoje, kaj je prav in kaj narobe. Vsaj moje izkušnje so take…

2. Ali ”si upate” zdraviti bolnika z rakom z alternativnimi metodami, če je nekdo pripravljen natančno slediti navodilom? Vprašanje nikakor ni mišljeno provokativno… Iščem samo dodatne informacije, kako si lahko pomagam…

3. Ker v svojih odgovorih velikokrat opisujete zdrav način prehranjevanja in podobno, pa še tole: sama sem se odločila, da bom deloma spremenila svojo prehrano, in sicer kar med samim zdravljenjem. To pomeni, da se bom odpovedala sladkorju, gaziranim pijačam, beli moki in podobno – to bo po mojem mnenju blagodejno vplivalo na telo. Kaj pa menite o tem, da v svojo prehrano uvedem tudi budwigovo dieto? Ali ima lahko to kakšne posledice za že tako obremenjen organizem? Jaz bi namreč zaenkrat probala z skuto, lanenim oljem in lanenim semenom. Več pa bi kasneje, po končanem zdravljenju.

Za vaše odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem in lep pozdrav.

1. Pri tumorjih (črevesje, pljuča, prsa) ponavadi odsvetujem kemoterapijo, saj statistično ne podaljšajo življenja. V določenih primerih pa lahko kemoterapija pomaga – v tujini jo uporabljajo lokalno ter v nizkih dozah v kombinaciji z IPT.

2. Najboljše možnosti za ozdravitev z alternativnimi metodami imajo pacienti, ki se za njih odločijo takoj po izbruhu raka. Pri ponovljenem raku so možnosti drastično manjše. Alternativne metode namreč vzpodbujajo telo, da v čim krajšem času razstrupi in se okrepi; konvencionalne metode pa telo obremenijo s “strupi”, ki bi naj pomorili rakaste celice. Zato resno vzporedno alternatuvno in konvencionalno zdravljenje raka ni možno. Vedno je potrebno poiskati vzroke za obolenje, saj rak ni vzrok, ampak simptom. Tvorba tumorjev je zadnji krik telesa, da je z njim nekaj narobe. Telo se vedno pozdravi samo, terapevti so spremljevalci pri tem procesu. Nihče tega ne more narediti namesto vas. Pri določenih pacientih predlagam, da gredo na zdravljenje v tujino.

3. Vsaka sprememba prehrane je dobra. Ne delajte si pa utvar, da vas bo črtanje ali uvajanje živil pozdravilo. Vsi, ki so premagali raka in živijo kakovostno(!) naprej, so v svojem življenju uvedli še druge drastične spremembe. Kot sem že dejal, je najpomembnejše razstrupljanje in krepitev imunskega sistema.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close