Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija kemoterapija

kemoterapija

Spoštovani!

Zanima me, ali je kdo od vas mogoče odklonil kemoterapijo? Ne mislim vseh ciklusov, ampak naprimer od štirih enega? (oz. od npr. 8 kemoterapij zadnji dve). Moj mož ima še 3 (od skupaj 8) in izredno slabo prenaša zdravljenje.
Hvala in lepo pozdravljeni!

Živjo, Helena!

Ne glede na stranske učinke terapij in na trpljenje ob terapijah jaz osebno ne bi izpustila niti ene. Razen, če bi mi tako priporočil onkolog.

Borba, borba, borba! Tak je moj pogled.

Pozdravi možička in veliko moči mu želim! In tebi tudi.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

strinjam se s kristino…
sama sem pred dvemi dnevi dala 2 kemoterapijo skozi…so slabosti,bolečine in drugi stranski učinki…ampak treba je bit močen,borben,…in premagat vse stranske učinke….

pa srečno želim pri zdraljenja,….pa veliko poguma in potrpljenja,…
vse se da dat skozi…boš vidla…

Ves kako jaz pravim,….
ko ti je najhueje, ko ti je najbolj slabo, ko si cisto an tleh, ko se ti zdi, da globke ne gre pa se kar gre,….enako se pocuti “rak”,….s tem ko se slabo pocutis ti, se slabo pocuti tudi on,…..tako je treba gledat na to,…..prav zato, da se ga znebi in da ga dokoncno unici se mora borit s tem tudi sam,….

ko mi je bilo najhuje, ko bi najraje pustila vse skupaj, prav tako, kot si to najbrz zeli tvoj moz, sem vedela, da se moram pocutut slabo, ker s tem umira tudi rak v meni,….

pogum obema, pa glavo gor,….
zaradi cilja naj ne spusca nobene kemoterapije,…..pa ce je se tako slabo,…v kolikor bi bilo zanga prehudo so zdravniki tisti, ki bodo pravocasno rekli ne,….verjemita

Veš, Helena, ko sem nekje sredi terapije gledala mojega sinka, ki je bil kot kost in koža, sem se večkrat vprašala .. a je to smiselno, a gre terapija do skrajnih telesnih in čustvenih meja, zato da se uniči en majhen limfom… da trpi duša, telo… a je potrebno?
kaj bi takrat dala, da bi vsa ta “svinarija” tekla vame – vse na svetu!!!
Ampak, ko je magnet pokazal, da limfoma ni več … sem vedela, da je.

Pa še to: če bi takrat prekinila terapijo (o kolikokrat me je imelo, da bi pograbila dete, spakirala kufre in odšla za vedno!) in če bi šlo,kaj narobe – se slabe vesti nikoli ne bi znebila!

Poznam ljudi, ki so odklonili zdravljenje, nikogar pa, ki mi zdravljenje zavrnil sredi terapije. Slabost bo minila, lasje bodo zrasli… slaba vest pa bi ostala.

Pošiljam vama pozitivne misli. Zdržita. Mi smo na koncu odštevali dneve (pa se je vse zavleklo za 14 dni, ker je dobil vročino). Teh 14 dni pa se vleklo in vleklo… a smo prišli do konca. Zdržita še vidva!
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Darja,

kako je šla kema? Koliko jih še imaš? In kako se počutiš?
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Petra, kako lepo in resnično napisano!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Najlepša hvala Kristini, Darji, Petri in Petruši za odgovor in vzpodbudne besede! Res ste pozitivke!
Jutri greva z možem na šesto, od skupaj osmih. Držite pesti, jaz pa se bom večkrat spomnila na vas!

dobro…malo slabosti ampak bo…
ta je bla druga…zdaj pa bomo vidli…ali še dve ali pa še štiri…
ampak bomo to dali skozi…

helena…vso srečo pri nadaljevanju….
pa ne pozabi…veliko,veliko volje je treba imet…;))))
srečno….

Darja, tudi tebi želim, da bi čimprej in čimbolj uspešno zaključila zdravljenje. Kje pa si odkrila, da imaš limfomčka, in kateri stadij imaš?
Lep pozdrav!

Super :)) ena kema manj. Pa novim zmagam naproti.
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

jst..na vratu(bezgavke)!!
stadij…če se ne motim…imam stadij 2..
ali kako je že to…
veš medicina,ni kej dosti zame…;))))
hvala za lepe želje in enako…

Drzimo pesti!!!
Javi kako vama je slo!
Glavo gor,….pogum velja

Pozdravljeni!

Jutri bo en teden po kemoterapiji. Danes smo že dobri! Zdaj pa je treba izkoristit dneve do naslednje, 24.01.2005!

Imate prav, s polno paro naprej!
Držte se pa lepo pozdravljeni!

Helena in Sandi

Super ::)
Točno tako – novim zmagam naproti… in s polno paro naprej
lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Dober dan!

Močno sem zaskrbljena: mož (57 let) ima rak prostate z metastazami po kosteh, kot je bilo ugotovljeno decembra 2008. Sledila je hormonska terapija, PSA je od začetnega 171 v enem letu padel na 0,54 vendar se je potem vztrajno višal in maja 2010 dosegel že 93, ko so ga urologi končno poslali na Onkološki inštitut. Po raznih zapletih je končno v začetku junija dobil 1. ciklus kemoterapije z Docetaxelom. Takoj na začetku je imel blago reakcijo, dobil dodatno zdravilo in so nadaljevali z aplikacijo. Sledilo je nekaj stranskih učinkov … Po treh tednih je dobil 2. ciklus KT in zopet po 15-ih minutah imel reakcijo, čeprav prej dobil Tavegyl ampulo in Solu-Medrol 60mg, nato pa še 60 mg ob reakciji ter še eno ampulo Tavegyla. Potem je aplikacijo dobro prenesel. Zopet nekaj stranskih učinkov… Testi so pokazali, da se stanje umirja, PSA, ki je bil že čez 200 je padel na 140 tudi druge nevšečnosti so se rahlo umirile… vendar pri 3. ciklusu, predvčerajšnjem, je imel zopet po 10 min zelo hudo reakcijo, tako, da so z aplikacijo prekinili… Zdravnik pravi, da je ta terapija preveč rizična za moža in da se bo sicer še posvetoval s kolegi vendar, da drugega zdravila ni!!! Želiva, da nadaljuje kemoterapijo, ker mu kot kaže pomaga. Upava, da bo zdravnik kaj predlagal. Sicer pa mož kar prenaša vse nevšečnosti in živiva kar v redu. Oba sva borca in nočeva kar vreči puško v kuruzo!

Prosim nasvet ali izkušnjo koga, ki je tudi imel problem z aplikacijo Docetaxela? Katera zdravila so mu dali za preprečitev reakcije?

New Report

Close