Pozdravljeni,
vem, da ste ze pisali o brazgotinah na obrazu, nastalih zaradi mozoljev in njihovi odstranitvi, pa bi vseeno glede te teme zastavila se eno vprasanje.
Pogledala sem tudi na vaso spletno stran, ki ste jo predlagali v enem izmed starejsih pisem – dermabrazija.
Ker je poseg dermabrazija vsaj na prvi pogled precej tvegan, poleg tega zahteva veliko casa za okrevanje, ki si ga glede na zelo odgovorno sluzbo ne morem privosciti, me zanima, kaksen poseg je odstranjevanje z laserjem ali kemicni peeling – lahko pusti posledice, poskodbe posega, koliko casa je potrebno, da izgledas zdrav in kaksen postopek pravzaprav je to. Ce mi lahko namignete se ceno posega in kje se izvaja, bi vam bila zelo hvalezna…
Pozdrav – in hvala za prijaznost.
Nana P.
Živijo
Dermabrazija, peeling , laser vse metode bolj ali manj natančno odstranjujejo vrhnje plasti kože , jo s tem osvežijo in stimulirajo. Celjenje po vseh teh metodah je odvisno od globine posega ne od metode.
Čas celjenja je pri vseh približno enak in tudi zapleti so odvisni od globine do katere kožo odstranimo in lastnosti vaše kože (pigmentacija, brazgotinjenje)
Pri laserju in dermabraziji se da neposredno bolje kontrolirati globino kot pri kemičnem pilingu (teh je sicer cela vrsta – bolj povrhnji so manj učinkoviti vendar imajo manjše tveganje napr 30% TCA globoki – s Fenolom pa nosi precej tveganja – sam jih ne uporabljam).
Za dosego željenega učinka je posege včasih potrebno ponoviti.
okvirne cene Lokaliziran peeling ali lasersko zdravljenje okoli 35 do 40 tisoč SIT, obseženjši posegi pa so med 110 in 450 tisoč SIT.
Za kaj več pa bi vas moral videti in vam svetovati glede za vas najbolj primerne metode.
Lep pozdrav
Aleš