Lepo pozdravljeni. Stara sem 24 let. V 7.razredu sem bila cepljena proti tuberkolozi. Od takrat mi je na levi rami nastal keloid, ki se je večal do velikosti 4cm x 1,2cm. Februarja 2002 me je operiral kirurg ter mi stanje še poslabšal. Junija 2003 pa mi je estetski kirurg vbrizgal Kenalog Xylocain. Sedaj pa mi je tretjino keloida sploščilo oziroma izgleda, kot da mi je razžrlo tudi tkivo pod brazgotino, tako da se vidi luknja. Barva kože je bela, kot da v njej ni več pigmenta. Zgornji del keloida pa je ostal nespremenjen. Ali menite, da mi lahko ponovno vbrizga še eno injekcijo v del brazgotine, ki je še ostala? Čeprav je nastala luknja, izgleda lepše kot keloid, saj ga lahko prekrijem s pudrom. Ali mi svetujete kaj drugega?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan.
tejka napisal:
> Ali ni za drugo injekcijo že prepozno? Če sem pravilno
> razumela, se lahko injeciranje ponovi v šestih mesecih, pri
> meni pa je preteklo že 9 mesecev. Hvala za odgovor.
Živijo
Ne ni prepozno. Dokler je brazgotina aktivna v njej potekajo procesi celjenja. Pri keloidih in hipertorfičnih brazgotinah je vnetna faza celjenja podaljšana lahko tudi na več let.
Ves ta čas so injekcije učinkovite.
Obstoja pa tudi možnost zdravljenja z laserjem.
Lep pozdrav
Aleš
Pozdravljeni
Še vedno razmišljam o moji rami in vas sprašujem, ali mislite, da se lahko luknja,ki je nastala od injekcije še poglobi, če se odločim še za eno injekcijo v del brazgotine, ki je še nad nivojem kože. Skrbi me namreč, da mi tisti del brazgotine ne bi izginil, pač pa bi nastala še večja luknja. Ali se barva brazgotine sploh spremeni? Moja brazgotina je namreč roza barve, koža okoli nje pa zaradi injekcije bolj bela.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan.
Pozdravljeni!
Spet imam vprašanje za Vas. Injekcija, ki sem jo dobila marca, je bila že druga, vendar pa se mi keloid ponovno debeli in srbi. Napisali ste, da je možnih več metod za uspešno zdravljenje keloida, pa me zanima kaj priporočate sedaj, ko je očitno, da mi injekcije ne pomagajo.
Ali lahko pridem k Vam na pregled z napotnico in koliko časa je potrebno čakati na pregled?
Zahvaljujem se Vam za odgovor in Vas lepo pozdravljam
TEJKA
Spoštovani,
sma sem preizkusila že vse mogoče metode: silikonski obliž, kreme in masaže in seveda 2 injekciji, pa mi je keloid spet zrasel nazaj, je iste velikosti in barve kot pred posegom, ter spet srbi.
Prosim vas za pomoč, bi mi lahko pomagalo karkoli, morda laser. Zdaj sem že skoraj obupala.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Živijo
Ne obupajte! 🙂 Vztrajajte. Če vam ne gre pridite na pregled, da vam svetujem.
Zdravljenje hipertrofičnih brazgotin in keloidov je pogosto dolgotrajno saj je tudi proces brazgotinjenja dolgotrjan se ponavlja in lahko vztraja tudi več let. 2 injekciji sta običajno premalo običajno je potrebnih 6 včasih tudi več.
Z laserjem lahko pripomoremo k zdravljenju nekaterih brazgotin, jih stanjšamo in pospešimo zorenje.
Lep pozdrav
Aleš