kekčeva dežela
res super odgovor. Glej, mi smo bili pred kakim mesecem. Imamo tudi tako majhne otroke, tamala 1 leto. Tam piše naj bi šli otroci sami, pa je bil sam samo en fantek star kakih 11 let, ostali vsi skupaj. Tudi moji ne bi šli sami.Pa niso scrkljani. Nikjer ne skoči noben bedanec in straši otroke,pri nas se je pokazal in nekaj rogovilil, so pa otroci oponašali sovo in je zbežal. Sploh ni bilo grozno. Pehta jim je pa itak pripravila pecivo in čaj. če nimaš možnosti, da greste vsi skupaj pač po moje počakaj kako leto. Sicer pa pokliči na Julijano v KG in se vse zmeni ter rezerviraj termin. Zna biti kar gužva.pa uživajte.
Si pa res bedanka. Verjetno sama sploh nimaš otrok. Pa kaj sploh odgovarjaš če nimaš pravega odgovora. Si verjetno vsa nezadovoljna v življenju ali pa čisto nepotešena zato se pa znašaš na forumih. Njalažje se je skrit za izmišljen ime in lajat na vse povrsti.
Pojdi na forum psihiatrija.
Pa lep dan ti želim
Naši šestletniki so šli tudi z vrtčevsko skupino. Večini se je zdelo v redu, vsaj trije, vključno z mojo malo, pa so bili totalno prestrašeni zaradi Bedanca. Recite temu kakor hočete, otroci doživljajo svet drugače kot mi. Bedanec sicer ni prišel čisto zraven, je pa glasno rogovilil ter ukradel eno od vzgojiteljic, da mu bo pospravljala in prala. Videli so tudi pasti (nekakšne jame), v katere lovi živali. Otroci so ga prepodili s sovjim uhanjem, ker se Bedanec sove boji.
Moja mala je še nekaj dni veliko govorila o Bedancu in o svojem strahu in mislim, da ji je približno uspelo strah predelati. Zvečer pred spanjem, ko so otroški strahovi petkrat večji kot običajno, je bila čisto preč. Čeprav ne želim rušiti pravljičnih čarov, sem ji morala povedati, da je šlo v bistvu za gledališko predstavo, za kar sicer že ve, da so vsi samo našemljeni in ne “tapravi”. V tem primeru pa je to delovalo samo na pol, pamet ji je govorila da je vse v redu, čustva (strah) pa so bila vseeno premočna. V nekaj dneh jo je strah v glavnem minil, vendar še zdaj pravi, da v Kekčevo deželo pa niti pod razno ne bi več šla.
Štirinajst dni po obisku Kekčeve dežele so se vrtičkarji odpravljali na letovanje v Kranjsko Goro in zaradi Bedanca najprej sploh ni hotela it, čeprav se je prej veselila. Imeli smo kar precej dela, da smo malo prepričali, da je Bedanec zaprt v Kekčevi deželi in da ne more nikamor ven. Najbolj pa je zaleglo, ko je vzgojiteljica v vrtcu povedala, da so Bedanca poslali na Nizozemsko!
Mala sicer ni ravno boječ otrok. Doma tudi nismo nikoli strašili otrok z raznimi bavkami in divjaki, ki odnašajo otroke (“če ne boš priden te bo bavka odnesla”), ker se nam to vsem zdi skrajno grdo do otrok in tudi brez smisla. Kako naj otrok staršem zaupa, če ga ti strašijo?
Vem tudi, da so nekaterim otrokom všeč strašljive stvari. To najbolje ve vsak starš za svojega otroka. Isti dogodek bodo eni doživeli kot zanimivo vznemirjenost, drugi pa kot pravo travmo. Kako bo v konkretnem primeru, je težko vnprej predvideti, vendar pa če si v dvomih, raje počakaj kako leto.
Tudi mi smo bili to poletje – z otrokoma 2 in 4 leta. Šla sem z njima in na avtobusu so bili VSI s starši. Vodič je bil le en, tak da res ne vem, kako bi sicer pazil na vse otroke, če bi bili sami. Bedanca smo vidli samo od daleč, nič ni tresel avtobusa :))) Za ostalo pa ne bom kvarila presenečenj. Je pa izredno lepa dogodivščina, otroka sta se imela super – res nisem pričakovala, da je tako lepo in originalno izpeljano vse skupaj. Priporočam!