Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Keglove vaje

Keglove vaje

Spoštovani!

Najprej naj povem, da sem vas na tem forumu že spraševal in dobil več kot zadovoljiv odgovor. Še enkrat zahvaljeni.

Pred več kot enim letom mi je bila odstranjena prostata. Rezultati so pričakovani. Se pa pojavlja težava drugje. Po začetnem uhajanju urina sem začel (tudi na vaš nasvet) intenzivno izvajati Keglove vaje in dokaj hitro dosegel zadovoljive rezultate. Vaje, vsaj trikrat na dan, redno izvajam še danes. Me pa približno mesec dni močno boli danka (ali debelo črevo??) in zelo pogosto imam občutek, da moram na veliko potrebo. Leta nazaj sem šel na veliko potrebo le enkrat na dan, sedaj pa čutim, da moram na potrebo vsaj 10x na dan. Mislim, da je to zaradi Keglovih vaj, saj me med izvajanjem le-teh ali boli danka ali pa imam občutek, da moram na potrebo za kar se pozneje izkaže, da ni bila potreba.

Je to kaj resnega ali to pač nekaj kar spremlja izvajanje teh vaj? Je izvajanje Keglovih vaj doživljensko ali le začasno, dokler se mišice ne utrdijo?

Pa še to. Kakšno je razmerje med popito tekočino in urinom? Nekje sem prebral, da polulamo 70% popitega. Meni se zdi, da polulam čisto vse kolikor popijem.

Za vaše odgovore se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Spoštovani!

Glede popite tekočine in količine urina je veliko odvisno od vlažnosti zraka v katerem se gibljemo, od aktivnosti, perspiracije in dihanja, potenja na eni in od hrane (jogurt, sadje, juhe…) na drugi strani. Primerna količina izločenega urina v 24 urah znaša 1-2 litra. Pogosto bolnike prosimo, da izpolnijo tako imenovani dnevnik mikcije – torej da en dan in eno noč nosijo s seboj merilni lonček, svinčnik in papir in vsakič, ko lulajo, lulajo v lonček ter zapišejo natančno uro in volumen vsakokrat izločenega urina. Tako izmerimo 24 urni urin. Če je vsota med 1000 in 2000 ml, je to v redu.

Glede Keglovih vaj predlagam, da obiščete proktologa, ki bo opravil rektoskopijo, pretipal in pregledal boleči predel ter vam svetoval. Neprimerna aktivnost (mišice je treba tudi znati sprostiti, ne le stiskati), je lahko neugodna ali celo škodljiva, vendar je še bolj verjetno, da se dogaja kaj drugega, lahko tudi kaj resnega na črevesu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close