Najdi forum

Keglove vaje

Zdravo,
katere izdelke priporočate za keglove vaje? (sem začetnica)

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

za začetek ne potrebujete nobenih pripomočkov, saj mišice lahko trenirate “na suho”. Kombinirajte dolge stiske (s štetjem do 10) in kratke, hitre. Priporočam še stopnjevane stiske mišic, kot da bi vlekli navzgor dvigalo. Vsaj 50 različni stiskov medeničnih mišic vsak dan.
Občutek, katere mišice so prave, dobite, ko poskusite zaustaviti curek urina. Če imate s tem težave, vam lahko pomaga fizioterapevt.
Uporabne so tudi vaginalne uteži, saj lahko težo postopno povečujete. Svetujem pa previdnost pri različnih žadastih jajčkih, ki so lahko kemično obdelana in preveč porozna (zadrževanje mikroorganizmov na površini).

Lepe pomladne dni vam želim,
Magdalena.

Čeprav zelo kasnejši odgovor, pa morda kateri, ki to vidi pride prav. Sama sem na začetku vaje izvajala brez pripomočkov, nato pa sem zasledila prvo vaginalne kroglice namenjene ravno keglovim vajam. Sem pa pred kratkim našla tudi pripomoček KegelSmart, ki je namenjen predvsem mogoče začetnicam ali pa na splošno tistim, ki želijo neko pomoč. Ima mogoče katera izkušnje s tem pripomočkom? Zasledila sem ga pa pri kunapipi.si.

New Report

Close